"Обичам" Топлофикация 2

• 189 602
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 1 695
  • България-Швейцария
Моите не са такива, като се прибера у нас ще приложа снимков материал.
И в офиса снимах, разликата е голяма.

# 1 696
  • София
Вашите сигурно са едни големи и автоматично изкарват въздуха.

# 1 697
  • на брега на морето
На тях много трудно можете да сложите обезвъздушители.
Дали нямате предвид обезвъздушителите от снимката на Марчева? Нашите са малки и ги разхлабваме с гаечен ключ.

# 1 698
  • България-Швейцария
Вашите сигурно са едни големи и автоматично изкарват въздуха.
На теория би трябвало, но не съвсем, трябва и ръчно да се пипне. Тая година на единия радиатор нещо явно се беше затлачил, наложи се да отвия изцяло изпускателя и да ръчкам вътре с една клечка за зъби, като предварително заредих леген да източа хладката вода, направо едно парче параджия съм вече Laughing

Ето и обещания снимков материал.

Обезвъздушители на тръбите:
Скрит текст:
На радиаторите:
Скрит текст:

на този точно му е скъсан изпускателят, последствията се виждат отзад на стената

Намерих и стара снимка на друг радиатор отпреди 10-ина години пак в същото помещение, панорамна, така да се каже
Изобщо много съм industrial в стила на обзавеждане  Joy

Ето и от офиса на алуминиевите, има 'лека' разлика:
Скрит текст:

това мъничкото до винтила също е обезвъздушител

# 1 699
  • София
Тези ги махнете и сложете от ръчните където са показани по нагоре. От тези като вашите на една съфорумка така беше се счепил като консервена кутия и за малко да. и попари бебето.

# 1 700
  • България-Швейцария
Изобщо ще сменя и радиаторите, и всичко, евентуално и някакъв измислен кръг смятам да направя, за да може да се сложи и на тръбата нормален уред.
В началото на века обаче само такива имаше, алуминиевите радиатори дори още бяха екзотика.
Колкото до попарване - трудно, точно от този счупения точих 10 мин. хладка водица и се отказах, топла така и не потече. Но наводнение щеше да ми направи веднъж, добре че си бях вкъщи.

# 1 701
  • София
......................

Ето и обещания снимков материал.

Обезвъздушители на тръбите:
..............................
Каква е тази грозота която ни показваш, това не е истина . Този който ги е сложил тези джаджи да си завре ръцете на едно много тъмно място в тялото си....ама и двете там да си ги държи и да не си ги вади изобщо.!! Грозота и това да ми е вкъщи... НЕ!! Ако имаш възможност пролетно време сменяй радиаторите. Тези които поставих, италианските, страшно затоплят, работят прекрасно, само дето ако спре парното бързо изстиват за разлика от чугунените, иначе са красиви не заемат място и си имат всичките му джаджи. Вярно, мръсотията по смяната е голяма, но и бързо става, по лошото е с изхвърлянето на старите чугуни радиатори, там се видях в чудо.

# 1 702
Нахълтвам в темата случайно. Но, така и така съм тук, да питам. Има ли начин за почистване на стари чугунени радиатори от вътре, че си топлят най - добре. Да се продухат от утайки, шупли, ръжда. Като се боядисат в бяло, не виждам причина да се дават пари за нови, които не ми се виждат надеждни newsm78

# 1 703
  • България-Швейцария
Сега, предполагам, разбираш защо когато в добавка е и студено яхвам метлата, а като дойдат сметките ми идва направо Калашник да извадя Laughing
Кой ги е сложил - точно си гледам екзекутива на ОВ инсталацията, тези на тръбите по проект са така, стария БДС стандарт, сградата ни е строена в края на 90-те и приета 2001-ва с последния влак, после влязоха новите стандарти. Допълнителните на радиаторите се принудих да ги сложа, иначе парното на етажа нямаше да проработи изобщо, никак не беше и евтина тази грозотия. На долния имам само на тръбите и понякога хич не са добре нещата. Каквото там се слага да обезвъздушава радиатора като ниво трябва да е над него, защото съм крайна точка, обикновени каквито сте показали не вършат работа.
Та за съжаление при мен не опира само до обикновена смяна на радиатори, здраво разбиване по стените ще трябва, за да влязат там новите тръби, отделно съм си направила още преди да заживея в апартамента подовите настилки и каквото и преустройство да протече искам да ги запазя. Въобще сложна работа като за много пари, защото въпросните туловища са точно 9 бр., трябва да ги съобразя като височина, ребра и прочее и с новата дограма, някои сигурно ще ги местя и така си ги търпя вече десетилетие и отгоре.
Във всеки случай без проект точно разчертан до сантиметър не бих позволила майстор да припари, защото после ще има да си скубя косите като в момента.

Сега видях и твоето питане. Предполагам има начин, нали си представяш, че същите утайки, ръжди и затлачвания се образуват и по щранговете, все ще се намери някой да го направи.
Боядисването обаче не върши работа, грозни са, трудно се чистят и това е.
Вариант е някакво обличане, декоративна решетка с въздуховоди, така че да не ги гледаш Wink
Такива едни снимах в немски хотел някъде из провинция Баден-Вюртемберг, но нещо са ми много соц:
Скрит текст:

Изобщо всички, които съм виждала до момента хем не ми харесват, хем никак не ми се връзват с минималистичния стил на обзавеждане, който съм си избрала.

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 03:12 от Catherine Tramell

# 1 704
Нахълтвам в темата случайно. Но, така и така съм тук, да питам. Има ли начин за почистване на стари чугунени радиатори от вътре, че си топлят най - добре. Да се продухат от утайки, шупли, ръжда. Като се боядисат в бяло, не виждам причина да се дават пари за нови, които не ми се виждат надеждни newsm78

Всъщност са по-добри отвсякъде - топлят по-добре, защото са създадени за конвекция, докато чугунените просто излъчват топлина. По-красиви са и по-леки, аксесоарите за тях (вентилите за обезвъздушаване например) са малки и незабележими (за разлика от показаните грозотии), заемат по-малко място и не се набиват на очи. Понеже алуминият не ръждясва не задържат шлаки и ръжди вътре в себе си.

Цитат
Боядисването обаче не върши работа, грозни са, трудно се чистят и това е.
Вариант е някакво обличане, декоративна решетка с въздуховоди, така че да не ги гледаш Wink

Каквото и да се сложи спира въздушния поток и намалява ефективността. А ако сте с косвено измерване (уредчета на радиатора, а не топломери) се случва така, че навъртат много единици без реално да се стопли помещението.

# 1 705
Всъщност са по-добри отвсякъде - топлят по-добре, защото са създадени за конвекция, докато чугунените просто излъчват топлина. По-красиви са и по-леки, аксесоарите за тях (вентилите за обезвъздушаване например) са малки и незабележими (за разлика от показаните грозотии), заемат по-малко място и не се набиват на очи. Понеже алуминият не ръждясва не задържат шлаки и ръжди вътре в себе си...
Peace
Не са по-добри чугунените, sandokanchev, не се мъчи с тях Peace

В началото на века обаче само такива имаше, алуминиевите радиатори дори още бяха екзотика.
Точно тогава купихме офиса и сменяхме там. Имаше си ги, такива са нашите  newsm78

Не е вярно, че трудно се поставят обезвъздушители. Тази процедура я минах преди няколко години...
И аз такъв спомен имам, но реших да не споря с майсторите Simple Smile

# 1 706
  • България-Швейцария
Изобщо нямах каквато и да е възможност тогава, вкл. финансова да се занимавам И с това. Направихме тежките неща - настилки, входни врати, контакти и смесители различни от БДС-то и приключих, с текущи средства толкова. За 3 апартамента дори само доплащането беше сериозна сума, аз бях единственият работещ с по-нормални доходи, брат ми - току-що започнал, сестра ми - студентка, а майка ни - пенсионер. През 2001-ва взехме акт 16, но довършителните се случваха доста по-рано, аз поне 2 г. живях на строителната площадка, тогава наистина нямаше откъде да се вземат или пък бяха на цената на златото. Дори и в момента сериозен ремонт без кредит - трудно, такова нещо няма как да се прави на парче.

# 1 707
  • София
Има начин разбира се, но като труд и мръсотия направо да ти се отще. Ако имаш нерви да се занимаваш, почваш.

.....................................

Изобщо всички, които съм виждала до момента хем не ми харесват, хем никак не ми се връзват с минималистичния стил на обзавеждане, който съм си избрала.
На този апартамент не съм сменила радиаторите , и няма и да ги сменям Тук са си чугунени, но са облечени в решетка,а и всичките радиатори по моите апартаменти така са облечени, която на мен много ми допада и най-важното е, че като модел до този момент не съм я виждала никъде. Не търпя да ми се вижда грозен радиатор. Аз си я измислих и си намерих човек който да ми е изработи. Всичките ми радиатори са "облечени" по този начин. Тук е дърво-череша, а на другите места е венге и стои повече от прекрасно. Има само един недостатък, че отгоре няма отвор, цяла дъска е ,обработена е красиво, но това не е проблем отново да ми се направи красив отвор, заради топлия въздух. Ще пусна и снимка на един малък обезвъздушител, защото това което видях при теб е просто....много грозно.  Peace
Скрит текст:
.
Тук не са автоматични, за разлика от плоските които смених.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 13:24 от marchеva14

# 1 708
  • България-Швейцария
Грозно е и ми действа на нервите, но е единствения начин да са ми топли радиаторите в момента, защото съм крайна точка, изпълнявам ролята на 'кръг', замествам тръбите, които е трябвало да се качат до покрива и са се върнат обратно. Ако искам освен да ми е красиво и да работи, трябва да преправя цялата инсталация в апартамента, което и съм замислила, дано обаче да намеря кой да ми отпусне необходимия кредит с нормална лихва, че само това и дограмата ще глътнат 20 к ей-така, за отскок.

# 1 709
За облечените радиатори - това много повишава сметката за отопление.
Но при определен стил на апартамента няма начин, налага се  Peace

Общи условия

Активация на акаунт