"Обичам" Топлофикация 2

• 189 612
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 1 680
  • на брега на морето
Моя позната, която живее на 2 етаж, се оплаква че радиаторите в спалнята, вестибюла и кухнята са топли наполовина и това на 4 и 5 позиция на вентила. На 3, 2, 1,  не пуска топла вода. В банята радиаторчето се пълни изцяло. Каква би могла да е причината?

# 1 681
Обезвъздушени ли са?

# 1 682
Да, това е причината, да обезвъздушава винаги, когато се появи такъв проблем.

# 1 683
  • на брега на морето
И аз помислих за въздух, но ребрата са топли в горната част, нали въздухът се качва нагоре? Предполагам, че може да се обезвъздушат от абонатната  newsm78. Нямаме такива вентили, защото никога не е възниквал такъв проблем.

# 1 684
  • България-Швейцария
Какви са радиаторите, алуминиеви ли?
При всички има, но не приличат на класически винтил, като отида в офиса ще снимам.
Чугунените нямат, там трябва да се монтират допълнително.

# 1 685
И аз помислих за въздух, но ребрата са топли в горната част, нали въздухът се качва нагоре? Предполагам, че може да се обезвъздушат от абонатната  newsm78. Нямаме такива вентили, защото никога не е възниквал такъв проблем.
Не, обикновено горе са топли, долу студени или на половината, зависи.
Изглеждат като обикновени тапи, ето.

# 1 686
  • на брега на морето
Чугунени са радиаторите.

# 1 687
  • София
На тях много трудно можете да сложите обезвъздушители.

# 1 688
  • на брега на морето
У нас мъжът ми сложи на всички радиатори.

# 1 689
А какво се прави, ако не може?
При нас няколко пъти обезвъздушаваха централно, долу в абонатното, това ще помогне ли?

# 1 690
  • София
Трябва да се спре помпата.Да се отворят тръбите които идват от покрива. Да се допълни ръчно абонатната докато протече вода от тръбите и излезе въздуха.След това се пуска помпата.Предполагам, че имате човек от блока,който допълва абонатната станция.

Последна редакция: пн, 23 яну 2017, 16:47 от rumen_iankov

# 1 691
Благодаря!

# 1 692
  • София
А какво се прави, ако не може?
При нас няколко пъти обезвъздушаваха централно, долу в абонатното, това ще помогне ли?
Не е вярно, че трудно се поставят обезвъздушители. Тази процедура я минах преди няколко години, досадно е, влизане излизане с мръсни обувки напред и назад от техниците, рязане на метал, стържене и накрая поставяне. Платих... нямам никакъв спомен. След това реших да ги сваля окончателно чугунените и минах на плоски италиански. Отново минаване напред и назад , скърцате, рязане и готово. Само не ми е ясно, защо смених чугунените с тънките италиански...но това е друга тема.

# 1 693
  • България-Швейцария
Да се отворят тръбите които идват от покрива.
Това е т.нар. кръг, нали? В нашата сграда няма такива тръби.
Аз съм последна точка, всичко свършва в моя апартамент.
Така че се принудих да сложа обезвъздушители навсякъде (чугунени са ми радиаторите), обаче е мега грозно, като в абонатна станция съм Close

# 1 694
  • София
..................
Така че се принудих да сложа обезвъздушители навсякъде (чугунени са ми радиаторите), обаче е мега грозно, като в абонатна станция съм Close
не са грозни, те са толкова малки , че не се забелязват...хм..

Общи условия

Активация на акаунт