"Обичам" Топлофикация 2

• 189 433
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 2 010
  • Sofia, Bulgaria
принципно апартамента е 80кв.м, но се отоплява само от 2 радиатора... да го кажем 60кв.м От това, което разбрах повечето за доплащане е от водата Което незнам какво трявба да сме правили  ooooh!

# 2 011
Специално с водата не може да се лъже - имаш си водомери и те мерят точно. Ако има грешка тя лесно може да се провери - сравни показанията на водомерите с тези в сметката и готово.

# 2 012
  • София
Бени, предната зима потреблението същото ли е било?
Ако сте харчили по-малко топло или вода е нормално да се увеличи сметката.
Доколкото си спомням имаш бебе - то увеличава разхода.
Сега може да направиш възражение, има си срок. Виж на сайта на топл. счетоводител или питай по тел.
Ще минат да преизчислят, но дали ще се намали сметката - божа работа.

# 2 013
Сравни кубиците топла вода и топлинните единици с миналогодишните. Ако няма голяма разлика, подавай възражение Peace

# 2 014
  • Sofia, Bulgaria
миналата година не сме живяли тук през цялото време  Sad

# 2 015
  • София
миналата година не сме живяли тук през цялото време  Sad
Затова е така, тази зима сте плащали по миналогодишните разчети. 120 лв на месец за парно си е малко по принцип дори за едностаен ап.

# 2 016
Така е, оттам явно идва доплащането, но пък и по 200-300 лв. за двустаен също ми се струва нереално. Дори при бебе и студовете тази зима!
Нямаш ли близки сред съседите? Поинтересувай се за техните сметки. Колкото и различно да ползваме, ако е студен блок, на усойно място, без изолация и хубава дограма, на всички сметките са високи.

# 2 017
принципно апартамента е 80кв.м, но се отоплява само от 2 радиатора... да го кажем 60кв.м От това, което разбрах повечето за доплащане е от водата Което незнам какво трявба да сме правили  ooooh!
Няма такова нещо като по-малко квадрати.
основното затопляна - на общите части - е на база кубатура. В банята, ако нямате лира, а са тръби - също е на база. Индивидуалното затопляне от радиаторите е нищожно на фона на цялостното на сградата. Поне при нас е така. Около 25% е индивидуалното (вдигане на температурата в стаята с 2-3 градуса), останалото идва от общите части и банята. Но то реално е основното. Когато имаше авария и спря се усети коренна разлика.

Топлата вода също е сериозен фактор. Спокойно  може да си правите 50 лв. на месец и това са 6-7 кубика, което не е много. Т.е. само водата да е 600 лв. годишно.

Всеки месец ли сте плащали по 120 лв. или само най-студените 2?

Всъщност на изравнителната какво пише - колко е за отопление, колко за вода?

# 2 018
  • Sofia, Bulgaria
Всеки месец ли сте плащали по 120 лв. или само най-студените 2?

Всъщност на изравнителната какво пише - колко е за отопление, колко за вода?
не си спомням за есента, но зимата всички сметки бяха по толкова.
На фактурата пише за парно платени 500 от 800 и за вода платени 82 от 370(грубо), което в процентно съотношение излиза, че за водата имаме да доплащаме повече. Освен да чакам да има корекция и да ги събирам парите, друго не ми остава Sad Другата зима на 3 парното и тва е, особено с вдигането на цените

# 2 019
Не знам, но ние само за вода ще доолащаме 400 лева. Миналата година ок, но тази уж беше сметната на база предходната и пак 400 лева доплащане.  Ми кофти си е и не го очаквах.

# 2 020
Другата зима на 3 парното и тва е, особено с вдигането на цените

И друг път съм го казвала, но сега пак искам да го напиша - парното на 3 е нормалното, а всяко ненужно увеличаване на температурата струва пари. Доказано е, че всеки градус нагоре в температурата вдига сметката с 6%. По тази причина е съвсем нормално зимата да се живее на 20-22 градуса и да ходиш с пуловер, а не по тениска и гащи. Ми зима е, зимата се ходи с дрехи. А който иска да му е 25-28 градуса и да ходи по фанелка ще си плаща за лукса.  Също така топлоотдаването от жилището към атмосферата зависи от разликата във външната и вътрешната температура. Тази зима дълго време температурите бяха -15 до -20 градуса. Ми много ясно, че сметките ще са чувствително завишени.

# 2 021
  • Sofia, Bulgaria
Другата зима на 3 парното и тва е, особено с вдигането на цените

И друг път съм го казвала, но сега пак искам да го напиша - парното на 3 е нормалното, а всяко ненужно увеличаване на температурата струва пари. Доказано е, че всеки градус нагоре в температурата вдига сметката с 6%. По тази причина е съвсем нормално зимата да се живее на 20-22 градуса и да ходиш с пуловер, а не по тениска и гащи. Ми зима е, зимата се ходи с дрехи. А който иска да му е 25-28 градуса и да ходи по фанелка ще си плаща за лукса.  Също така топлоотдаването от жилището към атмосферата зависи от разликата във външната и вътрешната температура. Тази зима дълго време температурите бяха -15 до -20 градуса. Ми много ясно, че сметките ще са чувствително завишени.

при нас в случая нямаше как, защото бяхме с новородено пеленаче. Иначе съм съгласна с вас

# 2 022
Само втората половина на декември и януари бяха много студени, февруари и март не. След 10 април пак се застуди.
В някаква степен все се спекулира, че зимата била дълга и студена.

# 2 023
Предишни зими почти не сме пускали парно, тази в спалните всеки ден. Такива периоди от по няколко седмици с Т под 0 не помня от години. За мен беше много студена зима.

при нас в случая нямаше как, защото бяхме с новородено пеленаче. Иначе съм съгласна с вас
На нас пък педиатърката ни скара, че държим по-топло. Новородено се гледа на препоръчителните Т, само за къпане се вдига 1-2 градуса.

# 2 024
  • София
Все пак, да ги похваля. Сметката ни за времето, когато нямахме топла вода, е само 13 лв. Можело значе, да я намалят веднага!

Изчакайте да минат всички изравнения, преди да се шашкате.
Аз така си изчаках до септември миналата година, защото всеки месец от - юни, юли и август, получавах нови и нови изравнения.

Сега погледнах, имаме да получаваме към 50 лв, което при нас идва от спестена топла вода май.

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 12:27 от Free Agent

Общи условия

Активация на акаунт