"Обичам" Топлофикация 2

• 189 407
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 2 070
От няколко дена търся вариант как да махна радиаторите в апртамента ми. От EVN Топлофикация ми казват че нямам право да го правя това.
Има ли начин законово да си ги демонтирам постоянно?

# 2 071
А защо ти е? Ако ги спреш от вентила е все едно са махнати. Или искаш да ги няма заради мястото?
Едно време можеше да се махат, но сега не знам как е.

# 2 072
Нали уж са наши и всичко си плащаме за тях, защо да не можем да се разпореждаме с тях  Close

# 2 073
Искам да ги махна заради мястото и защото искам да си направя основен ремонт.

# 2 074
Нали уж са наши и всичко си плащаме за тях, защо да не можем да се разпореждаме с тях  Close
Наши са, но са част от цялата система, не знам как е в момента, преди можеше.
Лично аз смятам, че не е редно да имаме право да ги демонтираме, защото така ще улесним измамниците, които ще се прикачват зимата. Радиатор и топломер. Когато придобиваш имота си наясно, че това е част от него и не може да се пипа, съответно преценяваш дали си ок с това "неудобство" или търсиш друг, без парно.

# 2 075
  • на брега на морето
Измамниците винаги си намират начин да им плащаме сметките, откачени-закачени радиатори не е от голямо значение. Наш съсед беше скрил радиатор без уред в шкафа на остъкления си балкон и сме му плащали сметките години наред.
Намирам за крайно възмутително и нагло да ми нарежда Топлофикация дали мога или не мога да сваля собствения си радиатор в собствения ми имот.
Ние се отказахме от един, откачихме го от тръбите, запечатаха го, взеха ми 15 лв. Но ме предупредиха да не го свалям от скобите. И понеже сме с дистанционно отчитане, ако искам мога да го разкарам, а Топлофикация да гони михаля.
Съседите под нас махнаха всички радиатори.

# 2 076
Така е. Но няма нужда да ги улесняваме като им спестяваме едното демонтиране.

# 2 077
Днес получих изравнителната си сметка. Какъв е реда за обжалване?

# 2 078
  • Sofia, Bulgaria
и аз бях в шок от изравнителната, но дамите тук ми обясниха, че единствено мога да се обадя и да заявя нова отчетна дата, ако всичко съвпада с показанията - просто няма смисъл....

# 2 079
Точно, не съвпадат показанията. В офис ли се подава заявление?

# 2 080
  • Sofia, Bulgaria
може и по телефона, не съм сигурна, но май се заплащаше 7-10лв

# 2 081
  • София
Питай топл. счетоводител, май имаше някакъв срок за възражението.
Според мене, но не знам дали съм права - в офиса им, с писмено възражение.
И да сложат входящ номер.
По телефона - я чули, я запомнили ....

# 2 082
Здравейте,
В процес сме на купуване на апартамент с ТЕЦ, но имаме притеснение относно партидата на стария собственик и по-специално изравнителната сметка. Към деня на сделката няма да имаме яснота колко се дължи. Звънях в Топлофикация София - твърдят, че старите задължения остават за старите собственици, а на нас ще ни открият нова партида. Така ли е наистина?

# 2 083
  • Sofia
Така трябва да бъде. Миналата година за купихме жилище. Хората си бяха платили всички сметки, но дойдоха 2 изравнител ни сметки,  които си платих ме ние. Уж сменихме партиди всичко, но сумите си дойдоха при нас.

# 2 084
Ivben,, може и на лични - какво направихте, вие ли платихте изравнителните сметки или продавачът си ги плати? Имаше ли разправия с Топлофикация?

Общи условия

Активация на акаунт