"Обичам" Топлофикация 2

• 189 410
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 2 055
  • Sofia, Bulgaria
Тия от Топлофикация ме изумяват всеки месец.... след колосалната изравнителна сметка, получих за юни месец сметка от 8лв?!? Чакам следващата изненада... На всичко отгоре сайта им не работи, в етап на изграждане бил

# 2 056
Бени, аз пък за юни имам крупната сума - 2,31 лв.
Явно е някакво изравняване. Може като изградят сайта да се появи и друга сметка.

# 2 057
Като си купих апарт. тръбата в банята беше изрязана от 1 до 18 ет.
Когато слагаха топломери нещо не им стана много приятно на топл. счетоводител.
Нали няма уредче и се надписва там, ама няма.
От другата страна на блока аналогичен апарт., но с тръба в банята все реват от високи сметки.
Аз им отговарям, че от тръбата се топлят допълнително.
Няма как, ако искаме да ни е приятно  топло в къщи трябва да се плаща.

На тези тръби в банята не се ли начислява максимална мощност?
При моя позната е така и сметката от тръбата е по-голяма от тази в хола им.
При нас е скрита тръбата и не плащаме нищо за банята. Не помня вече дали е изрязана на всички. Като купихме апартамента, помня, че имаше някакви грозни тръби на парно, които скрихме.

# 2 058
Като си купих апарт. тръбата в банята беше изрязана от 1 до 18 ет.
Когато слагаха топломери нещо не им стана много приятно на топл. счетоводител.
Нали няма уредче и се надписва там, ама няма.
От другата страна на блока аналогичен апарт., но с тръба в банята все реват от високи сметки.
Аз им отговарям, че от тръбата се топлят допълнително.
Няма как, ако искаме да ни е приятно  топло в къщи трябва да се плаща.

На тези тръби в банята не се ли начислява максимална мощност?
При моя позната е така и сметката от тръбата е по-голяма от тази в хола им.
При нас е скрита тръбата и не плащаме нищо за банята. Не помня вече дали е изрязана на всички. Като купихме апартамента, помня, че имаше някакви грозни тръби на парно, които скрихме.

Това за топлене на апартамента от банята за мен е абсурдно. Трябва да отваряш банята, топлината да мине првз коридора, че да стигне до стаите. Какво ще се стопли?! Ползата е единствено за бързо съхнене на банята.

# 2 059
Ще се начисли макс. мощност, ако тръбата е налична и няма измерващ уред.
Ако е изрязана по целия щранг няма какво да изчисляват.
Виждала съм  подобни тръби с някаква инсталация от фолио и капачки за буркани - топлели си коридора така.
Има логика ако банята е до входа, поне да не влиза студен въздух от площадката.

# 2 060
A може ли човек да си сложи топломер по желание там, въпреки че другите в блока нямат?

# 2 061
Ако  има техническа възможност за слагане.
Виждала съм, когато съм ходила на гости да имат и вентил, и топломер.

# 2 062
A може ли човек да си сложи топломер по желание там, въпреки че другите в блока нямат?
Може. Имаме един апартамент, в който сложихме няколко глидера в банята, монтираха и топломер.

Иначе вкъщи сме с тръби, много съм доволна. Всички врати у нас стоят разтворени и се затопля равномерно (не само от банята, но и от тръбите в другите стаи, радиаторите). Освен това и след къпане съхне бързо и винаги е топличко.
80 лв. излизат на сезон в студена зима. В нормална и топла 50-60 лв.

# 2 063
Благодаря! Ще им кажа в такъв случай.

# 2 064
Ако сложиш допълнителна лира - може, ако искаш да слагаш на самите тръби - не. Ще спираш топлото за всички по вертикала.

# 2 065
Но нали тръбите пак ще минават през банята, а лирата може да се държи винаги изключена и съответно не би трябвало да начислява изобщо?
Човек направо да го е страх да си купи апартамент с парно. Имам приятелка в съседен блок, която плаща два пъти повече от нас, а у тях е мега студено. Ние държим 25 градуса зимата.

# 2 066
Нищо страшно няма, само приказките са много.

В описания случай от мен горе не плащаме нищо за банята. Радиаторът не се пуска, топломерът показва 0 и не се начислява сума.
Правили сме го 2001-ва година, не знам сега така ли е, на място питайте най-добре.

# 2 067
В описания случай от мен горе не плащаме нищо за банята. Радиаторът не се пуска, топломерът показва 0 и не се начислява сума.
Не е ли некоректно това към съседите! Тръбите пак си ги има и пак отдават максималната топлина. Освен ако не са зазидани в стената?

# 2 068
  • на брега на морето
Човечето има предвид, че не плащат показания от топломерите, защото са нулеви.

# 2 069
Не е ли некоректно това към съседите! Тръбите пак си ги има и пак отдават максималната топлина. Освен ако не са зазидани в стената?
В стената са.

Общи условия

Активация на акаунт