"Обичам" Топлофикация 2

• 189 416
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 2 040
  • София
Като си купих апарт. тръбата в банята беше изрязана от 1 до 18 ет.
Когато слагаха топломери нещо не им стана много приятно на топл. счетоводител.
Нали няма уредче и се надписва там, ама няма.
От другата страна на блока аналогичен апарт., но с тръба в банята все реват от високи сметки.
Аз им отговарям, че от тръбата се топлят допълнително.
Няма как, ако искаме да ни е приятно  топло в къщи трябва да се плаща.

# 2 041
80 лв. ни е годишно този сезон тръбата в банята, това в студена зима, в по-топлите е по-малко.
Но от нея си се топли целия апартамент, съответно по-малко се налага да пускаме парно.
Освен това като е имало авария и спре парното става страшна влага, фугите мухлясват веднага. С тръбите си изсъхва перфектно. Предвид това, че баните ни са вътрешни и нямат прозорец, тези тръби са ни голям +.
Мъжът ми като вас ги овиква, но аз си ги обичам  Mr. Green

# 2 042
Знаете ли да е разписано в някакъв нормативен документ, че сградната инсталация не трябва да превишава 30%

# 2 043
Имаше нещо такова, ама май наобратно - че не може да е под 30%. Но не съм сигурна.

# 2 044
Прочетох го в една статия и взех да ровя дали видя дали е така, но нищо не откривам

# 2 045
Не би трябвало да има такова ограничение. При нас повече от 25% от собствениците са със спряно парно и всяка есен ни информират от Нелбо, че вече "сградната инст-я харчи повече от радиаторите по апартаментите" и да си решим искаме ли да продължим и следв. сезон да се отопляваме или не. Което значи, че при нас сградната е повече от 50%  Shocked

# 2 046
При нас всички ползват парно.
Сградната е 45%.

# 2 047
  • 1st floor
От къде взимате информация за този процент?

# 2 048
  • на брега на морето
Ние го определихме на общо събрание. Не помня обаче какъв е процента. Би могла да питаш  топлинния счетоводител.

# 2 049
Пише го в изравнителната сметка, процент потребление и процент сградна инсталация, затова се разрових, но нищо конкретно не намирам как се формира този процент, единствено това което казва Котьо също намерих, че може да се намали.
Може ли по-подробно, то хубаво ще се намали на общо събрание, коет окакво значи, че не могат да ни слагат по-голям процент в сметките ли
Преди е бил ограничен до 30 % и след това е освободен

# 2 050
Ако се намали % общи части, предполагам влязлото в блока топло ще се разпредели на по-интензивно ползващите.
Те ще изреват, а измекярите ще потриват ръчички - пак ще са на далавера.
Ако го разпределят на тези със спрени радиатори за мене ще е по-справедливо.
Но пък ще почнат вопли до медии, късополи  репортерки ще се включат да мигат изразително.
Накрая Мая М. ще дойде като освободител.

# 2 051
......... Накрая Мая М. ще дойде като освободител.
Да, абсолютно точно.
И пияницата от 4ти етаж, който уж е болен и сам (жена му избяга с децата) ще продължи да се грее с моите пари. Дължи над 10000лв.... Понеже уж е епилептик (как няма да е с толкова много пиене  ooooh!) и понеже му е единствено жилище никой не може да го пипне. А ние баламите плащаме. Майчето си прави рейтинг и имидж и пенсионерите хълцат от щастие като я видят... След някоя и друга годинка ще ни президентка, да ни е жива и здрава хахах.... И аз я харесвам, донякъде хах, но не е честно да защитава само некоректните длъжници. Кой ще ме защити мен   Mr. Green

# 2 052
Рано или късно ще му го пипнат, хич не завиждам на такива.
Отоплението на парно не е скъпо и не смятам, че плащам чужди задължения. Иначе съвсем без пари трябва да се греем Mr. Green

# 2 053
Не е скъпо, ама при нас маса хора не плащат и се греят с парите на няколко коректни платци. Е не е честно. Като са бедни и болни и нещастни държавата да си ги вземе и да си ги храни и да ги топли #Cussing out Аз деца си имам и не искам да храня пияници и безделници.
А относно това че "ще му го пипнат" - няма да му "го пипнат" на него. Той по-скоро рано отколкото късно ще се гътне, тоя боклук. И вместо децата му да се възползват от наследството, кредиторите му ще му го вземат. Значии Майчето се грижи не за действително нуждаещите се (каквито са жена му и децата му). А за един гнусен грозен и отвратителен лентяй, търтей, пияница и ... искам още много подобни неща да кажа, ама няма да е приятно  Mr. Green

# 2 054
Фри, това е моето мнение.
При вас е гаден пияница.
При нас са хора, видимо от средната класа, с възможности и без ограничения в почивки, коли, дрехи.
Но за парното пари не желаят да дават.
Не разбирам защо не ги съдят 10 000  - 12 000 лв.  дължат.
Няма управия с такива екземпляри.

Общи условия

Активация на акаунт