Created by lst !

  • 7 980
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 422
                           Питки с извара



1 яйце
1ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. извара
50 гр кашкавал
50 мл олио
черен пипер
1 бакпулвер
брашно, колкото е необходимо
чорек оту за поръсване

Яйцето се разбива с вилица. Към него се добавят млякото, изварата, кашкавала, чер.пипер,олиото и бакпулвера. Добавя се по-малко брашно и се замесва тесто. То трябва да е меко, но и да не лепне. Оформят се топчета, намазват се с жълтък, поръсват се с чорек оту и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса.

# 1
  • Мнения: 422
                                           
   Бутер пица-цветя


Uploaded with ImageShack.us


Бутер тесто,кашкавал, салам, маслини, чушка, царевица, готов доматен сос за спагети, сух босилек, пресен магданоз.

Бутер тестото се нарязва на квадрати, като всеки квадрат се прорязва на 1 см от края и в ъглите, но така че в средата на всяка страна да остане поне 1 см неотрязано. Останалите продукти се нарязват и объркват. С доматения сос се намазват квадратите и се поставя плънка, повдигат се ъглите като се прищипват хубаво един към друг, за да не се разтворят при печенето. Пекат се в силно загрята фурна до готовност.

Идеята за оформлението взех от тук :http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/BAKED/puff_pastry/ … alki-s-butertesto, но ми трябваше солено изделие, а страшно ми допадна идеята.

# 2
  • Мнения: 422
Гюл бюрек/ Gul Boregi



Uploaded with ImageShack.us

Турски кори за баница/yufka/ или ръчно точени 4 бр.

натрошено сирене объркано с наситнен  магданоз

1 ч.ч. кисело мляко
2 яйца
1/2 ч.ч. олио

       Корите се нарязват на триъгълници. Не уточнявам на колко, понеже съм ползвала yufka, а тя е доста по-голяма от кръглите домашни кори, които се продават в Бг, ако се нареже на 4 ще се получат големи розички, а на повече триъгълници съответно по-малки такива. Намазва се всеки триъгълник със смес от разбитите яйца, кисело мляко и олио. Поръсва се със сирене и магданоз и се навива като кифличка, която после се завива на розичка. Така се процедира с всички триъгълници. Нареждат се в тава/ако е останала смес от млякото и яйцата се намазват с нея розичките/ и се изпичат в предварително загрята фурна на 200 гр докато се зачервят.

# 3
  • Мнения: 422
                                                      Доматени тарталети



Продукти:

3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
5 с.л. зехтин
2 с.л. доматена паста
2 скилидки чесън-пресова се
100 гр бяло саламурено сирене
50 гр кашкавал
2 шепи пресен  спанак нарязан на ситно/може и без него/
босилек
1 и 3/4 ч.ч брашно премесен с 1 бакпулвер, щипка сол.

Всички мокри съставки се разбъркват добре и се смесват със сухите. Пълнят се формите за мъфини и се пекат до готовност.

# 4
  • Мнения: 422
Телешки кюфтенца с ориз и спанак



500 гр телешка кайма
1 глава лук
1 к.ч. ориз
1 ч.ч. бланширан спанак
1 яйце
2 скилити чесън пресован
кимион, чер.пипер, мащерка, сол на вкус

Ориза се сварява в 3 к.ч. вода до пълното поемане на водата.Оставя се напълно да изстине. Лукът се нарязва на ситно. Омесваме всички продукти много хубаво. Оформяме плоски кюфтенца и пържим в няколко капки олио и тефлонов тиган.
Бон Апети!

# 5
  • Мнения: 422
Морковени рози



Пресни моркови се нарязват на ленти с картофобелачка. Лентите се навиват на рози и се поливат с кисело мляко, в което сме добавили пресован чесън.

Броколи и карфиол чеснов млечен сос


Замразени броколи и карфиол сварявам за 1-2 мин в микровълновата. Оставям добре да се охлади. Поднасям с чеснов млечен сос и поръсено с ленено семе.

# 6
  • Мнения: 422
Пилешки хапки със зеленчуци
       Повече от две години се храня диетично. Сега за 4 път правя 90 дневната диета. През останалото време спазвам правилата за почивката от режима. Повечето храни, които ще показвам тук ще са подходящи именно за него.

      Необходими продукти:
500 гр пилешко филе
1 голяма глава лук
2 моркова
2 чушки
7-8 гъби
сол, червен и черен пипер, олио
      Начин на приготвяне:
Нарежете месото на късчета, втрийте в него подправките и оставете за час.
Нарежете на едро зеленчуците.
В Уок тиган( аз ползвам тефлонова дълбока тава) загрейте мазнината, добавете лука и морковите.
Минута по-късно добавете пилешките късчета.
Когато побелеят от всички страни, прибавете чушките и гъбите.
Готвенето трябва да е кратко, колкото да се сготви месото, зеленчуците трябва да останат хрупкави.
За 20 мин. имате вкусно, топло и диетично ястие.

Общи условия

Активация на акаунт