Априлската дружинa наближава втората година!

• 74 172
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте и от нас  Hug
Първо да ви се оплача - миналата седмица Емма няколко поредни дни (вторник, сряда четвъртък) вдига до 39.6 и като се започна една борба с температурата - ужааас. Какво ли не пи милата - редувахме панадол с нурофен, слагах нощем свещички ефералган (да не я будя когато е заспала), 2х го докарахме до хексалгин... и всичко това съпроводено от компреси с оцет и вода или само с вода, чорапки с мед и лепенки за понижаване на температурата почти денонощно на челото. Ефект ... никакъв - под 38.5 не паднахме... Та го докарахме и до антибиотик (аугментин)... да де, ама си докарахме яко разстройство (в събота от 7 до към 13, когато успях да се свържа с доки, бях сменила 8 памперса). Доки намали дозата на антибиотика, изписа хидрасек, спряхме всичко млечно (а Емма само на АМ караше докато не ни изписаха антибиотика, а след това и него почти отказа) и почнах да я мъча с оризова вода и сварени ориз и картофи, че да хапне поне малко. В неделя оправихме разстройството и се обрина цялата - направи алергия към антибиотика и педи спря всички лекарства, освен един противоалергичен сироп, който ще си пием до края на седмицата. Седмицата ми мина като един ден - по цяла нощ будна да следя температурата, пред деня Емма ми беше непрекъснато в ръцете - беше се отпуснала като дроб - събуждаше се за 1/2-1 час и пак заспиваше, борехме се да пие вода - давах и я със спринцовката от нурофена, а тя се дереше... Да се надяваме, че всичко приключи  Praynig Днес даже хапна попара и изкара будна целия предиобед.  
А сега и добрата новина - приеха ни в ОДЗ и вчера се записахме... Живот и здраве 30.09. ще е "първия учебен ден" на малката мишка.

P.S. Elena_anelE, бързо оздравяване на Силвето!

# 286
  • sofia
Леле, РениМ, ужас, много лошо...Дано да сте по-добре вече! Измъчили сте се всички. Sad Според мен има някакъв вирус. Ние го изкарахме за 3 дни, температурата много трудно я смъкнахме. 48 часа беше с 38,5 и много се дехидратира. После няколко дни памперсите му бяха почти сухи. Слава Богу мина! Ние с мъжа ми също го минахме. Сега комшийката се оплаква, че и те са така цялото семейство. Confused
Иначе браво за приема в ОДЗ! GrinningТова си е голямо постижение! Ние сме далеч от прием, само с 8.1 точки. Нямаме шанс и на второ класиране като гледам. В момента проучвам частните ясли, че на лято живи и здрави тръгвам на работа.
Elena_anelE, кога дойде време да раждаш, бързо мина времето. Grinning Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане! Hug А Силвето да се оправя бързо!
За думичките-моят малчо казва основно "айде" Laughing Сигурно щото все го подканям за нещо. Казва от време на време "тата". Иначе сричкува в захлас - какви ли не комбинации..понякога не спира да бръмчи, все нещо си нарежда. Grinning И според мен е рано за осъзнати думи/изречения.
Бончил1, как си го придумала да носи шапка?! Simple Smile Моят като усети такава на главата си, моментално я изхвърля. Laughing Та, не знам какво ще правим цяло лято.

Хайде хубав ден и дано времето по-бързо се оправя!

# 287
  • Перник
Момичета, как ви се дава токова рано на ясла Embarassed Знам, че с това майчинство, все едно без майчинство. И аз се чудя как ще караме, но все ще се справим, надявам се. Но за сега мисля да си стоя в къщи.

# 288
  • София
И аз не си представям сега да започне с ясла. Не ми дава сърцето, толкова са малки още. Simple Smile

# 289
  • sofia
По въпроса с яслите - всеки има своите доводи; конкретно в моя случай:

1) ИСКАМ да се върна на работа. Имам нужда от социалните си контакти там, а не само такива с майки. Wink Освен това работата ми е такава, че не е добре да изоставам много професионално.
2) Не мога да осигуря на детето си контакти с много бебета на неговата възраст, а и по-големи, а смятам, че той вече трябва да общува с други деца и да се социализира. Основно сме сами с него - даже и баби няма наблизо. Wink
3) Майчинството втората година е много малко, меко казано. Принципно може таткото да ни издържа, но аз не мога да се пречупя. А и стандартът ни на живот няма да е съвсем същия, на който сме свикнали.

Има и още, но не се сещам сега.  Simple Smile

# 290
Уффффффф болната ми тема - яслите. И ние се налага да тръгваме от септември. От една страна много ми липсват "моите" хлапета и искам да се върна на работа, но от друга ми се искаше да си гледам дребосъчка поне до 2 години. За съжаление на татито заплатата почти не я виждаме вкъщи - отива за изплащане на апартамента и сметките (че понякога и не стига особено зимата) и просто не мога да си представя как ще караме с 240 за дрехи и храна за тримата ooooh!. Даже с момента вече съм в отпуска.

# 291
Привет и от нас  Hug
Аз днес се върнах на работа. Мъжа ми е 2 седмици в отпуск, след това майка ми ще я погледа 2 седмици и аз излизам в платения си отпуск. Майчинството си го прехвърлих на баща ми ... тъй де, що да губя 120лв, пък и отговаряше на изискванията, милият.
Честно да ви кажа, направо съм на супер доволна, че се върнах на работа, макар, че хич не ми е лека. Еми друго си е сред хора "не мами на бебета"  Grinning

А Рая снощи ме изпрати подобаващо - от 12 ч. вечерта до 03ч. РЕВА  Tired Оказаха се зъби - кътници  ooooh! 2 броя, от дясната страна, горен и долен. Няма такава мъка казвам ви. Направо ми се късаше сърцето като я слушам. Дадох и нурофен и в 3,00ч. заспа и така до 10ч. сутринта. Дано тази вечер да нямаме подобни изпълнения. 

На всички болни, пожелавам да оздравяват  Hug и да слушат!

# 292
  • София
По въпроса с яслите - всеки има своите доводи; конкретно в моя случай:

1) ИСКАМ да се върна на работа. Имам нужда от социалните си контакти там, а не само такива с майки. Wink Освен това работата ми е такава, че не е добре да изоставам много професионално.
2) Не мога да осигуря на детето си контакти с много бебета на неговата възраст, а и по-големи, а смятам, че той вече трябва да общува с други деца и да се социализира. Основно сме сами с него - даже и баби няма наблизо. Wink
3) Майчинството втората година е много малко, меко казано. Принципно може таткото да ни издържа, но аз не мога да се пречупя. А и стандартът ни на живот няма да е съвсем същия, на който сме свикнали.

Има и още, но не се сещам сега.  Simple Smile
Fous De La Mer, и аз съм точно на същото мнение. Освен това имам и опита от каката - тръгна на 1г7м на ясла, свикна супер бързо, обичаше си лелите (те бяха страхотни, дано и малката да е при тях) и стана супер самостоятелна - започна да се храни сама, да си заспива в креватчето, а няколко месеца след това махнахме и окончателно памперса. Контакта с повече деца  на нейната възраст и се отрази много добре, макар че на площадката по нейно време бяхме 6 мами с дечица с макс 6м разлика. Естествено не мина без боледуване, но пък си изгради имунитет и сега ми се разболява 1-2х на година.
Еми друго си е сред хора "не мами на бебета"  Grinning
Mima, мноооого си права! И моята работа нито е лека, нито е спокойна. Знам че като се върна ще има да оправям хиляди проблеми, ще ми подпалят телефона с неща, които са супер спешни и не търпят отлагане ... те моите спряха да ми звънят преди около месец... ОБАЧЕ, друго си е сред хора.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 16:42 от ReniM

# 293
Здравейте,
Чета, обсъждате яслите....
Аз съм решила да не пращам Ева на ясла. И на мен ми липсват понякога контакти с " не мами", но това е решението, което сме взели за момента.

# 294
  • София
Здравейте,

Отдавна не съм писала, но гледам да ви чета редовно. При нас няма нищо ново. По празниците бяхме във Франция, на гости на роднини. Децата летяха за пръв път със самолет. Със сина ми нямахме никакви проблеми, но с Яна си беше приключение. Първият полет  за натам спа и минахме леко, но втория дивя по седалката, искаше да ходи по пътеката, рева, скача, наака се, закача се с хората и т.н... Shocked Мисля, че скоро няма да си го причиня отново, или поне не докато не стане на минимум 3 год.
Времето там не беше много хубаво, а температурата беше в порядъка на 10-12-14 градуса и заради голямата разлика и двамата се разболяха. Почнаха се едни сополи и ниска температура. Като се върнахме все още не бяха съвсем здрави, затова отложихме ваксината и консултацията на Яна за тази седмица. Иначе тя ходи стабилно от около месец. Прощъпулник още не съм правила, но е в графата to be...
За говоренето, ние сме горе-долу на същия етап като вас: "мама", "тата", "ти-та" (тик-так), "нани-нани", "бррр" (за колата) и май това е основното. Другото са някакви звуци и срички. Octavia синът ми до 2 години казваше само две-три думи. Обаче сега - ела да видиш. Rolling Eyes Не млъква изобщо. Понякога му казвам да спре да говори поне за 5 минути, за да може да си изяде яденето.
За яслите, мисля да пропуснем и да тръгне направо на детска градина. Ще се върна на работа, когато ми изтече  майчинството, че и отпуската след това. Още не съм мислила, кой ще я гледа и как точно ще се оправяме. Моя опит с градините показва, че минусите са повече от плюсовете, но това е дълга тема.
Рени много тежко сте изкарали вируса. Измъчила се е милата, а и вие покрай нея. Дано вече сте добре.  Hug

# 295
  • София
Момичета, благодаря   bouquet
Вече сме ОК, надявам се. Дупенцето й още е разранено малко и до края на седмицата сме на въглехидратна диета, но малката отново живна и вече не мога да я спра... Моето диваненце отново вилнее #Crazy
P.S. Прощъпулник правихме - овнето нищо не си хареса  Laughing Laughing Laughing за ужас на баби и дядовци  Mr. Green

# 296
ReniM всичко което описваш го изкарахме и ние в почивните дни от 1-5ти май. На вас кога ви биха ваксината за шарките?
 Според мен нашето беше постваксинална реакция от ваксината за шарките( на 6тия ден от ваксината започнахме с високата темп и карахме 4 дена нонстоп с висока темп - между 38,5 до 39,4) , докато избиха пъпките, също не можехме да свалим под 38,5...
дадоха ни дежурните педиатри антибиотик, но за да не се продриска ни казаха не аугументин а клацид(защото си присвиваше и коремчето и имаше и газове, а аугументина разхлабвал)... но обрива съвпадна с началото на даването на антибиотика и при друг дежурен педиатър го спряхме(2дена го пи), тя ни каза да изчакаме да отворят лабораториите и да се изследваме какво ни е, за да се лекуваме адекватно. Вируси не се лекували с антибиотици.
   Докато дойдат работните дни се оправихме, нашата педиатърка каза че сме изкарали розоцея(бебешката шарка)..... но много голямо съвпадение е това че ни е бита тогава ваксината и в дните когато се очаква реакция става темп и обрива....

# 297
  • Варна
Привет момичета .... Simple Smile
Ако има още болни -да оздравяват

След такива боледувания много ефикасно се вдига имунитета със закаляване или смяна на климата-към по-хладно имам предвид....Разходки на сутрешното слънце и повече чист въздух-на който му е възможно де, че то на книга всички съветват така, но на практика не винаги успява човек

При нас засега всичко е наред, влачихме сополите повече от 3 седмици, но аз не предприемам нищо срещу тях, освен морските води ...и просто чакам да си заминат
С ваксините закъсняваме, но ще чакам хубаво да се закрепи и тогава ще го водя на док

За ясли си говорите...и аз го намирам за твърде малък,за да тръгне и добре че не съм притисната да го пускам още сега ....Иначе нашия прием е почти сигурен, защото подадох 2012г документи , за да тръгне 2014 ...и общо взето тогава ще дойде ред на нашия входящ номер ...

# 298
  • София
Laguna, ние тази ваксина не сме я слагали още. Беше планирана за след 24.05, но се разбрахме с доки да я отложим.
Г-ца Димитрова,   bouquet Иначе за сополи и аз нищo не давам - само промивам и изпомпвам.

# 299
  • София
Здравейте, на малката и е записан час края на месеца там където каза laguna, тогава само ще ги консултират за къде са психиатър, логопед и т.н. и ще има кажат какво направление да си вземат и ще им запишат час за юни месец, явно имат доста пациенти.
За яслите и градините - И на мен ми се вижда много малък да го давам на ясла, а и не ми се дава изобщо, и аз имам нужда от малко разнообразие, но не мисля че е толкова належащо, най - важната ми работа сега е да отгледам и възпитам (да според мен първите години са най важни) едно добро детенце. Това си е не малко предизвикателство, и нямам нужда от друга кариера в момента, за това и избрахме този момент да го създадем Simple Smile Не съм се вманиачила и не искам да го обсебвам, просто каквато и по-сериозна литература да зачета пише че до 3 г. децата нямат нужда от социализация, а единствено от мама и татко. Той си има приятелчета и сега всеки ден играят, не мисля че е ощетен от към контакти.
Но скоро се замислих че според мен всъщност и детските градини не са необходимото зло, и ако измисля такъв вариант, ако ще да преминем на хляб и сол Simple Smile няма да го пратя и там. Наблюдавам някои дечица за няколко месеца от кротки и добри , станаха хулиганчета, научиха само обиди и да се бият.
За ваксините - Много гадни тия бе ужас, не помня коя мама, но по нагоре в темата имаше същия случай само че 7 дни след ваксината с температура и обрив. Не мисля че е съвпадение, като в листовката тези реакции ги има изброени като чести.
На нас не ни записаха час, забравиха и сега мисля да отлагам и да се правя на луда колкото може по дълго че Ивчо ми е такъв малък и слабичък (ми той не спира на едно място) че не мисля че ще му се отрази добре ваксината а още по малко пак да е болен. На негово приятелче я биха днес, и горкото беше много унило. А иначе нашето педи забрави май и тази на годинка, че беше лепнал вирус тогава.Та и двете ще ги мотая колкото се може повече.
Да оздравяват всички бебоци и да са ни здравички:)

Общи условия

Активация на акаунт