Серклаж - всичко за тази манипулация и ползата от нея! -2

• 122 695
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Предполагам, че тук има мами със серклаж от Варна, заради това се обръщам с молба за съвет. През първата ми бременост бях със серклаж (правен в 20 г.с.) и предполагам и сега, през втората, ще ми се наложи. Но искам този път да се открие скъсяването на време или ако докторът прецени да се направи превантивен серклаж. Заради това търся опитен лекар за ЖК, на който мога да разчитам. Бихте ли ми препоръчали някой?

# 586
  • burgas
Здравейте момичета, аз съм вече със серклаж от 3 седмици, но получих един сърбеж и парене преди няколко дни Sad  Обадих се на Аг и той ми каза, че това са гъбички и да продължавам да си слагам Макмирор и Полижинакс ( аз си ги слагам 10 дни преди серклажа и след това ми каза да продължа до 30 седмица. 12дни Макмирор, 6 дни Полижинакс и 7дни почивка) само че без почивка. Отшумя за 1 ден и после пак, казаха ми вече двама лекари, че немога да си пусна микробиология щом слагам глобулки и си пуснах само стерилна урина, утре си чакам резултата. Много се шашнах Sad
Късмет на всички нови мамчета със серклаж, аз доста почетох преди моят серклаж и мисля, че е по-опасно без отколкото с него.

# 587
Здравейте момичета, аз съм вече със серклаж от 3 седмици, но получих един сърбеж и парене преди няколко дни Sad  Обадих се на Аг и той ми каза, че това са гъбички и да продължавам да си слагам Макмирор и Полижинакс ( аз си ги слагам 10 дни преди серклажа и след това ми каза да продължа до 30 седмица. 12дни Макмирор, 6 дни Полижинакс и 7дни почивка) само че без почивка. Отшумя за 1 ден и после пак, казаха ми вече двама лекари, че немога да си пусна микробиология щом слагам глобулки и си пуснах само стерилна урина, утре си чакам резултата. Много се шашнах Sad
Късмет на всички нови мамчета със серклаж, аз доста почетох преди моят серклаж и мисля, че е по-опасно без отколкото с него.

А какво каза другия лекар за терапия с глобули? Както ти писах и на мен Корновски ми я изписа, но след 6 дни "Бетадин" и 6 дни "Полижинакс" приключих, защото не съм убедена, че толкова продължително слагане на антимикотици е безопасно за плода. Веднъж месечно си правих курсове с пробиотици (Флоражин) и не съм имала проблеми с гъбички до края на бременността. А сърбежът и паренето не е задължително да са от гъбички (за това може да си сигурна само като си направиш микробиология). Възможно е да се окаже непоносимост или алергия към глобулите.

# 588
  • burgas
И той ми каза,че немога да си пусна микробиология с тях, но било добре да си ги слагам. Аз и преди серклажа си ги слагах 10дни и след това пак, нямах проблеми. Сърбежа се появи в 7дневната почивка, а и другия лекар с който се консултирах е доста добър специалист. Ще видиме и резултата утре и пак ще звъня

# 589
 Здравейте,има ли някой с правен серклаж при д-р Сигридов и ако не е проблем да ми даде инфо как ще работи след Нова година и дали изобщо ще е в клиника Малинов,

# 590
Здравей, bambi78,
Аз съм сред късметлийките със серклаж, правен от д-р Сигридов. Всичко покрай серклажа беше абсолютно безпроблемно, след серклажа не съм пила антибиотици, дори не съм лежала много, страшно съм доволна. Идната седмица сваляме конеца (в 9-ти месец съм вече).
Доколкото разбрах, след Нова година напуска Малинов и май не записва часове другаде засега...
Понеже този доктор е наистина невероятен и разбира страшно много от проблемни бременности (на него дължа изкарването на една засега успешна и доста спокойна бременност предвид късния ми аборт преди), на твое място бих го издирила някак, за да го питам все пак дали няма да може да ме поеме по някакъв начин или да ме насочи към друг специалист евентуално...

# 591
  • София
Момичета, нормално ли е 12 дни след поставяне на серклаж да имам леко кървене? Веднага след процедурата също имах за 2-3 дни.
Вчера май прекалих с ходенето, възможно ли е да е това?  Аз съм в 21 г.с.

# 592
  • burgas
Момичета, нормално ли е 12 дни след поставяне на серклаж да имам леко кървене? Веднага след процедурата също имах за 2-3 дни.
Вчера май прекалих с ходенето, възможно ли е да е това?  Аз съм в 21 г.с.

Мисля, че трябва да се консултираш с лекар. При мен имаше 1-2дни след серклажа

# 593
Здравейте,момичета докарах до 32 седмица със серклажа .Моята лекарка каза ,че 36-37 с.ще ми го махне и до една седмица трябва да съм родила.Притеснявам се от това, че още не знам какво ще е раждането(първото ми беше секцио),а сега съм се навила на нормално.Моля да споделите след махането на конеца ,кога започна раждането при вас?

# 594
Здравейте момичета, влизам в темичката в момент на голямо отчаяние и с надеждата за окуражителна информация...колкото и невъзможно да изглежда в моя случай...втора бременност, 23 седмица, цервикална недостатъчност...преди 10дни шийката беше 11 мм,  днес е 6  Cry Вдругиден ще ми правят серклаж. В Испания съм и тук всичко е толкова различно - не успокояват матката с магнезий, за но-шпа не са чували...вагинален секрет не са ми вземали досега  и ми казаха че не вземат за изследване преди серклаж. Днес в болницата ми взеха кръв и ми направиха вагинален преглед с щипки и после с пръст след като преди това друг лекар ми прави вагинална лехография...в България гледат ли с щипки преди серклажа?? Много ме боля от прегледа още ме боли, казаха ми да пия парацетамол за болката  Sick Сега треперя да не би с този преглед да са разрушили останалото от шийката ...това е..но няма как, ще се доверя за серклажа..има ли между вас успешно износили с шийка с тези размери? Ужасно се притеснявам и че след серклажа не изписват превантивно антибиотици, нито пък третират контракциите след като те изпишат...
Ще съм ви благодарна за всяка добра дума и съвет...
Успех на всички вас и светъл празник, нека бог да е с нас!

# 595
Здравейте момичета, влизам в темичката в момент на голямо отчаяние и с надеждата за окуражителна информация...колкото и невъзможно да изглежда в моя случай...втора бременност, 23 седмица, цервикална недостатъчност...преди 10дни шийката беше 11 мм,  днес е 6  Cry Вдругиден ще ми правят серклаж. В Испания съм и тук всичко е толкова различно - не успокояват матката с магнезий, за но-шпа не са чували...вагинален секрет не са ми вземали досега  и ми казаха че не вземат за изследване преди серклаж. Днес в болницата ми взеха кръв и ми направиха вагинален преглед с щипки и после с пръст след като преди това друг лекар ми прави вагинална лехография...в България гледат ли с щипки преди серклажа?? Много ме боля от прегледа още ме боли, казаха ми да пия парацетамол за болката  Sick Сега треперя да не би с този преглед да са разрушили останалото от шийката ...това е..но няма как, ще се доверя за серклажа..има ли между вас успешно износили с шийка с тези размери? Ужасно се притеснявам и че след серклажа не изписват превантивно антибиотици, нито пък третират контракциите след като те изпишат...
Ще съм ви благодарна за всяка добра дума и съвет...
Успех на всички вас и светъл празник, нека бог да е с нас!

Здравей, arlena!
Може би там точно в този момент нямаш алтернатива (друг лекар и т.н.), така че, мисля си, най-доброто, което можеш да направиш, е да си позитивна, спокойна и лежаща... Може би лекарят, който те следи, си разбира достатъчно от работата! Силно се надявам!
Доколкото съм чела, в БГ по отношение на серклажа има много различни подходи. Например по време на моя серклаж знам, че докторът някак е "побутнал" мехура и след серклажа шийката ми от по-малко от 1 см стана пак повече от 3 см. Може би е възможно и твоят доктор да направи нещо подобно...
Аз не съм пила абсолютно нищо след моя серклаж. Преди да си тръгна от болницата (вечерта в деня на серклажа) ми удариха инжекция с някакъв антибиотик и това беше.
Контракции не съм имала, затова и с нищо не са третирани.
След серклажа имах 2 дни разни "усещания", но докторът каза, че това е от червата.
Вече съм със свален серклаж в 9 месец и чакам раждането на бебето...
Желая ти много вяра и късмет! Стискам палци и пиши после ако решиш! Светли празници!

# 596
  • София
Арлена, да ти пиша и тук. Не само за серклаж практиките толкова се различават. Ако клиниката е добра, довери им се. За магнезия след процедурата четох, че няма доказани терапевтични с-ва, изглежда не е задължителен. Ако можеш все пак си пускай после редовно изследвания на секрет, кръв, урина. Успех!

# 597
Willful и Mohita,

огромно благодаря за топлите думи  Hug В този момент имах нужда точно от такива!
Willful, много ме обнадежди това за повдигането на мехура, а и сега няма да се шашкам толкова за антибиотика. А за това че си достигнала 9 месец...много се развълнувах! Пожелавам ти леко раждане и най-прекрасното бебе на света!

Mohita, болницата има репутация за една от най-добрите тук...това също ми вдъхва надежда...
Утре тръгвам към болницата с много вяра благодарение на вас!!!

Честито Рождество на всички!

Ще ви пиша когато се върна вкъщи.

# 598
  • burgas
Арлена, успех ти желая от сърце!

# 599
Здравейте момичета,

Направиха ми серклажа и на другия ден т.е. вчера ме изписаха. Не можах да говоря с докторката, която го прави, но казала на мъжа ми, че е минало добре и че следващите 48 часа, които изтекоха днес са критични. Освен това, като провери шийката преди серклажа, каза че е страшно мека, но го направи. Не ми изписаха нищо, след интервенцията ми вляха парацетамол и ми дадоха две свещички индометацин  newsm78 Аз на всяка влязла сестра в стаята опявах че имам контракции, но ми казаха че след серклаж не дават друго...това е положението.
Сега ме притеснява основно факта че болезнените контракции си ги имам - от сутринта  поне 10  Sad и утре като звънна на лекаря да уговоря преглед ще го питам мога ли да вземам нещо, макар че той вече повтори и потрети че магнезий не препоръчват, а прогестерона не повлиявал скъсена шийка под 1 см.
Другото ми притеснение е че кървенето отслабна, вече е кафяво, но имам едни доста впечатляващи като размер съсиреци..това дали е нормално?
Галка85, благодаря ти! Успешен финал и на теб!

Общи условия

Активация на акаунт