Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е серклаж, за какво се използва и как се извършва?
Какви са рисковете и ползите от серклажа?
Кога е най-добрият период за извършване на серклаж?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е серклаж, за какво се използва и как се извършва?
Серклажът е медицинска процедура, при която се поставя шев на шийката на матката, за да се предотврати преждевременно раждане. Тази процедура обикновено се извършва при жени с история на преждевременно раждане или със сервикална недостатъчност, което може да доведе до преждевременно разкриване на шийката на матката. Серклажът включва прикрепване на шийката на матката с конец, за да се предотврати преждевременно раждане и обикновено се прави в случаи на установена заплаха от такова, като например разширяване или история на преждевременни раждания. Процедурата може да се извърши под обща или местна анестезия и обикновено включва легло за почивка за няколко дни след нея.
-
Какви са рисковете и ползите от серклажа?
-
Кога е най-добрият период за извършване на серклаж?
-
Какви са препоръките за живот след поставяне на серклаж?
-
Какво е зацапване след серклаж?
Обадих се на Аг и той ми каза, че това са гъбички и да продължавам да си слагам Макмирор и Полижинакс ( аз си ги слагам 10 дни преди серклажа и след това ми каза да продължа до 30 седмица. 12дни Макмирор, 6 дни Полижинакс и 7дни почивка) само че без почивка. Отшумя за 1 ден и после пак, казаха ми вече двама лекари, че немога да си пусна микробиология щом слагам глобулки и си пуснах само стерилна урина, утре си чакам резултата. Много се шашнах
Вдругиден ще ми правят серклаж. В Испания съм и тук всичко е толкова различно - не успокояват матката с магнезий, за но-шпа не са чували...вагинален секрет не са ми вземали досега и ми казаха че не вземат за изследване преди серклаж. Днес в болницата ми взеха кръв и ми направиха вагинален преглед с щипки и после с пръст след като преди това друг лекар ми прави вагинална лехография...в България гледат ли с щипки преди серклажа?? Много ме боля от прегледа още ме боли, казаха ми да пия парацетамол за болката
Сега треперя да не би с този преглед да са разрушили останалото от шийката ...това е..но няма как, ще се доверя за серклажа..има ли между вас успешно износили с шийка с тези размери? Ужасно се притеснявам и че след серклажа не изписват превантивно антибиотици, нито пък третират контракциите след като те изпишат...
В този момент имах нужда точно от такива!
Аз на всяка влязла сестра в стаята опявах че имам контракции, но ми казаха че след серклаж не дават друго...това е положението.