Пролетта кацна във Франция 34

• 34 520
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Значи тази година парижкото време засенчи дори прочутото лондонско такова! Какъв късмет...  Wear Umbrella

Скрит текст:
Дами, вие сте с повече опит, семейни повечето (всички?) - кажете: нормални ли са мъжете ви? В смисъл, осъзнавам колко нелепо звуча, затова си слагам и тъпоумните изблици в скрит текст. Но наистина не мога вече да си представя какво значи разбирателство, изслушване, грижа и т.н. и т.н. Но както и да е- това отдавна съм го изключила и гледам на кратките проблясъци като на бонус към неизбежното контактуване покрай детето. Но мозъкът не ми побира как е възможен толкова егоизъм, деструктивност и лошотия да се съберат в един човек.  smile3514  newsm50 След като започнах да си изразявам необработените емоции по стените на форумите, явно скоро ще се пренасям я в клюкарника да се карам с хората виртуално, я в семейни отношения да давам "експертни" любовни и креватни съвети на други в моето положение! Ще ми липсвате! Не искам да засегна никого, който пише в тези подфоруми, просто пресилвам малко. Простете, но не издържам!

Crossing Arms

# 556
  • Rennes, France
Роци, Браво за времето Peace и ще чакаме снимки...Да се подготвям за евентуално пътуване, някога де...не сега. Луи е още с Т, вчера и повърна за разкош, корема го боля цяла нощ, пръцка яко и то добре че го прави, че докато не стане и рев...Та сега се чудя, защо така, дано не е прихванал пак някой стомашен вирус че ще се гръмна. Не че сега не ми идва - цяла нощ не спах, пазейки го да не падне или да не ме ритне в корема Tired Но иначе още мога да държа... Mr. Green

Времето няма да се оправи, ясно е, ами поне да не духа и вали. Нищо не мога да направя така с Луи...а по детски центрове сега не ми се води, в случай че е нещо вирусно.

Радела, аз не мога да помогна, защото не се оплаквам. Да не ме чуе дявола, но си имам мъж-мечта Heart Eyes Дано нещата се наредят при вас, но ако това не стане, успех в приемането на нещата. Дано малчо не страда заради това, щото аз не мога да си представя моя мъж да не се интересува/грижи/обича Луи. Ама хора - всякакви.

Оставям ви че тежък ден ме чака Tired

# 557
Нова седмица и завръщане в рутината. Само където времето тук е деградирало значително. Изненадата е още по-голяма когато човек се завръща от Северно море, където не валя нито веднъж, в неделя имахме слънце и синьо небе без нито един облак. И тъй като е много трудно за вярване пускам веднага доказателство  Grinning

Брюгге, Брухе на тамошен език, е наистина прекрасно градче, обаче действително туристите са много. Много стадо, много овце. Но като цяло мога да кажа, че беше хубав уикенд, имайки предвид, че съм невъзможно взискателна.
За моя изненада храната във всички ресторанти където ядохме нещо беше супер добра, обикновено е обратното когато става дума за пренаселено от туристи място. За бирата няма какво да измрънкам. Хората ми се сториха много учтиви, само дето говорят на неразбираемия за мен нидерландски и с голяма неохота на френски.

Роца, чакам рапорт от теб в блога  Wink

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 13:20 от mystic

# 558
Радела, от написаното от теб се разбира, че си нещастна с този мъж. Незнам какво да ти кажа, освен че животът е кратък, а аз като завършен хедонист винаги ще давам съветa да се търси щастието. Или поне част от него.
След двайсет години ще съжалявате повече за това, което не сте направили отколкото за това, което сте. Това не е моя велика мисъл, Марк Твен го е казал, но това в случая няма значение Wink

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 14:02 от mystic

# 559
Къти, дано се оправи бързо Луи.  Hug
Онзи ден си мислих за вас. Един от директорите в нашата фирма (бретонци) си взима цяла година сабатик и отива да плава с корабче по топлите морета и то с цялото си семейство - има 4 деца Simple Smile

Радела, не знам. Аз от моя мъж не се оплаквам. Направо ми е жал за него в последните дни - смазва се покрай моите проблеми с коляното.
Да си призная без бой, ние сме единствените, които бяха щастливи от този дъжд. Новата ни трева нали трябва да се полива много и всеки ден, та така не се наложи 2 дни да поливаме Simple Smile

Но, да се похваля - ходих на лекар. Коляното ми е "intact", няма проблеми с връзките, сменям шината с наколенка и 15 сеанса кине Simple Smile Много съм доволна, благодаря за подкрепата.    bouquet

Роци, ще се организирам за един уикенд някои ден. Няма да се отказваме така лесно.

# 560
Радела, не знам какво да ти кажа. Не мога да ти служа за пример, защото за мене това е втори брак. Ако в първия имах розови очила и надежди за положителна промяна, то при втория подходих повече с разум и по-малко с емоции и вече седма година съм доволна от избора си.  Кой каквото ще да ти казва, ти сама трябва да го изживееш! Не става аз да те дърпам и да казвам "Ето го пътя! Не го ли виждаш?" Седни, мисли, пък решението ще те споходи. Дано да е нещо преходно!
Момичета, чакам снимки и подробни разкази. Ние ще ходим в "Дисни" на 27 и 28 юни, та при нас това ще е събитието на сезона!
Докато да се оплача, че ми върнаха статия и едно американско списение ми прие материал без забележки. За първи път ми се случва такова нещо. Обикновено са разправии, корекции и разтакаване с месеци, че и години.

# 561
Положителна промяна или нареждане на нещата не се предвиждат, защото просто само аз бих работила над това. Но както и да е. Мислех си, че въпреки обстоятелствата мога да бъда положително настроена и заради малкия да поддържаме едни нормални отношения. Яд ме е, защото с много усилия приех много неща, а в крайна сметка той е способен с един замах да прати постигнатото (от мен) по дяволите. Нали знаете - просто е обезкуражаващо, когато усилията са напразни. Уж за дребния да е по-добре, но то не се знае вече.... кое добре, кое не.  Tired

Брюж е специално градче, но лично на мен не ми се понрави. Просто не останах толкова впечатлена. Сякаш Гент повече ми допадна. Аз по случай идването на френска земя днес си оправих ботите  Laughing, а си бях поръчала сандали и мислех да си ги обуя. Много е приятно, че пътувалите са случили на време. На мен веднъж ми се е случвало на екскурзия да е ми е ужасно времето (и то в Барселона) и това ми провали цялото изкарване.

# 562
Радела - вие не живеете заедно нали, ако добре съм запомнила тази подробност?
толкова егоизъм, деструктивност и лошотия да се съберат в един човек
Тези три по-горни качества, събрани в един човек, на мен специално ми идват малко в повече. Въпросът е дали това е отношението му към света и ако е така - май в този случай по-добре да е далеч от вас. ИЛИ...така се отнася към теб и ситуацията в която се намирате, тоест реагира с тези качества само на определени събития. В този случай единственото, което евентуално можеш да опиташ е отново да говориш с него, да говориш, обясняваш как се чувстваш, ако той разбира се има някакво желание да участва в този разговор. Има го и този момент, че когато хората живеят заедно и има семейство, са способни на повече жертви в името на нещо и проявяват по-добрите си качества. Има ли друго семейство, друга жена...възможно е да бъде повлиян и от този фактор.
Ох, спирам да философствам  Crazy
Къти - по-бързо оздравяване на малкия Луи.
Роца - разкажи и за София, много ми липсва този град, не в днешния си вид, а преди 10-13 години. Ще правиш ли късо каре, сега се сетих, че се чудеше един ден.
Ариел и ние се готвим да ходим за пореден път в Дисни, весело изкарване, много е интересно дори за по-възрастните.
Мистик - хувава снимка, може да сложиш още, за да се насладим на града и малко слънчице   Grinning
И ние вчера бяхме пуснали парното....ама няма да се оплаквам, че се опитвам да не забелязвам това което твори времето.

# 563

Париж на колело - нали питахте.   Sunglasses  Вярно че малко тежички са тези колелета, но пък са стабилни

# 564
  • Rennes, France
Пфу, не се оправя - даже по-зле като че ли става. Утре май женералиста ще посетим. А мен пък, моята прословута кашлица която не минава от месец и повече, днес се започна едно дърлено кашляне и леко пронизващо в гърдите, та хич не ми харесва Tired

Иве, браво, успех с кинето и скоро пак да подтичваш, ама внимателно Peace
Мистик, и аз искам повече снимки, моля Peace Чумби това ти ли си? Страхотно!Като парижанка си бре Hug Радела, хайде ще те чакаме на френска земя Peace Мария, днес как си? Насторението как е? Аз психически ес подготвям за още една нощ/ден с Луи който на моменти е мрън до Н-та степен Crazyсамо да можех да ударя една алкохолна единица, ама нъц Crossing Arms

Апропо, честит имен ден на Мадам  bouquet и аз се водя сред именниците, но не празнувам, защото моето име го включиха като празнуващо в последните 7-8години, та не съм свикнала. Но на всички празнуващи - честито  bouquet

Павчето дали се върна newsm78 а и компа на Алекса май още не се е оправил...преди беше супер редовна Whistling

Хайде лека ви вечер

# 565
Къти, Мад Чик, давам линк към фейсбука ми, пробвах да сложа албума на пюблик, незнам обаче дали е станало. Ето - http://www.facebook.com/media/set/?set=a.4702297442163.107374182 … 014009&type=3

# 566
Мистичная, още вчера се възхитих на снимките ви - и на хубавото време, което ви се е паднало!

Май този път е излязла успешна романтичната ескапада - Във всеки случай много му подхождате на този град (и на бирата Wink)

Радела, звучиш много отчаяно. Само не се предавай на лошите излъчвания ами прецени какво е най-доброто за теб и за детето и действай в тази посока. И не ни оставяй

cutty, какво става? Разбрахте ли какво му е на Луи? Аи  ти за кашлицата вземи мерки, че с това влажно време плюс разни полени няма да се оправи от само себе си

Роц, и аз щях да питам първо за София как ти се видя, ама ако вече не си на тази вълна, карай

И само да ви кажа какъв лов на мравки тече около нас тези дни. В училището на малката отглеждат попови лъжички и им казали да донесат мравки за тях да ги хранят. Само че моята хубавица изпитва панически ужас от всякакви такива животинки, та първия ден занесе... една мравка, а вчера още една, след едночасова засада около мравуняка в градината  Май скоро няма да им крякат истински жаби в клас  Mr. Green

# 567
Мистик, мерси за линка, страхотни снимки !
Чумби - уау Мадам  Grinning много ви отива колелото.
Радела - сега видях, защо си писала "ще ми липсвате" ?

# 568
Тука е,тука е ,Павчетооооооо  Hug Hug Hug
Най-накрая намерих време да ви изчета,но ще пиша подробно утре на спокойствие smile3521

Очаквайте!!!

# 569
  • Rennes, France
Ох, идвам да се оплаквам...Нищо му няма - зъби са - както и аз си мислех, но кашлицата му е жестока, та даде капки с кортизон, колкото и да не ми се искаше...Даже и в аптеката като го чуха как кашля, казаха да ги давам и да не се притеснявам...На мен също - страшна кашлица ме почна, по-кофти от преди месец и ми дадоха като за астматици...Та и аз се притеснявам, ама уж било локално, да не се тормозя за бебето...Да не говорим че Луи не иска да яде, мен глава ме цепи от кашляне, ядосва ме, ама го разбирам че не е във форма и го мъчи кашлицата, но мен кой ще ме разбере че съм болна Tired Rolling Eyes Както и да е - и това ще мине, ама ми е зле Confused

Мистик, нямам ФБ душа...ама нищо, следващ път ще ми покажеш снимките Peace
Чумби, последно ти ли си на колелото?
Павчето, добре завърнала се, ще чакаме снимки и разказ и от теб Peace

Общи условия

Активация на акаунт