Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 145
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • ГОре на черешата...
Всичко за маслата Осмо може да прочетете тук. По въпроса - не, няма.

# 121
Мариета, чакам с нетърпение твоя резултат, защото същото ме чака лятото и мен. Засега, това което виждам много ми харесва.

Относно цените, има и малки разфасовки:

Скрит текст:

# 122
Някак не виждам да има всичко за маслата и съдържанието им.
Къде е информационният  лист за безопасност ,където трябва да има информация относно въздействие върху околната среда,токсичност за водни организми и т.н.,което му е задължение по постановление на Мин.съвет и евродиректива?

За Einmal-Lasur  в съдържание пише :  Неароматизиран тестов бензин, а в указания за безопасност, че съдържа 2-бртаноноксим, кобалткарбоксилат.

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 15:19 от чоко и боко

# 123
  • София
Някак не виждам да има всичко за маслата и съдържанието им.
Къде е информационният  лист за безопасност ,където трябва да има информация относно въздействие върху околната среда,токсичност за водни организми и т.н.,което му е задължение по постановление на Мин.съвет и евродиректива?
http://www.phivex.com/images/stories/oils_prodinf/einmallazur.pdf Тук има инфо, това достатъчно ли е или трябва още?

# 124
Мисля че трябва, но къде е тази информация  за останалите продукти?  bouquet

# 125
Мариета, благодаря за информацията. Поддръжката ме притеснява мен, все пак аз ще го ползвам за под, дали след време няма да се образуват "пътеки" по натоварените места. Видях, че имат разни специални препарати, но дали става и с обикновени такива за дървен под?

# 126
Криста, естествено че ще се образуват пътеки! Добрата новина е, че се се налага да се цикли целият под, а просто се нанася нов слой /може дори и да не е навсякъде, а само върху по-захабените места/. Предлага се и специален препарат за миене /концентрат, който се разрежда с вода, препоръчва се миене не по-често от веднъж седмично с добре изцеден парцал - влажен/, като хем почиства, хем освежава покритието.
Маслата Осмо са особено подходящи за влажни помещения, кухненски плотове, подови настилки, както и за детски дървени играчки и мебели.
На когото му се четат сертификати, да се разходи до офиса на фирмата-вносител и да си чете там на спокойствие. Естествено, че в рекламна брошура, насочена към масовия потребител, ще се подаде информация, изтъкваща качествата на продукта, а не химичен анализ на съставките му.
Също така ползването на масло Осмо ни най-малко не е задължително.

# 127
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз да си покажа първия шкаф от поредицата черни, нищо, че не е правен с Осмо  Grinning. И той беше бяло ПДЧ:

Скрит текст:

и нямах много избор какво да го правя. Отначало го боядисах в еспресо, ама ми простееше и сега е черен:

Скрит текст:

Много си харесвам дръжките:

Скрит текст:

Ужас, всяка прашинка се вижда! Голямо лъскане ше падне, ама ми е хубавец!

# 128
baibibi, разбрах, благодаря.

# 129
Също така ползването на масло Осмо ни най-малко не е задължително.

Laughing 

tunata, много ти е хубав Хубавеца Simple Smile

# 130
Някои се подразниха сякаш.
И аз като вас искам да запазя топлината на дървесината като запазя естествената и красота.
Явно продукта не е съвсем безопасен в течна форма, но предполагам и се надявам  след изсъхване е безопасен. Някак несериозно е  да публикуваш част от  информацията за даден продукт.
Оставам с впечатление че и  цената на продуктите им е висока.

Предполагах че сте открили нещо повече от маслата на Осмо затова се допитах до вас.  Peace

# 131
  • софия
Някои се подразниха сякаш.
И аз като вас искам да запазя топлината на дървесината като запазя естествената и красота.
Явно продукта не е съвсем безопасен в течна форма, но предполагам и се надявам  след изсъхване е безопасен. Някак несериозно е  да публикуваш част от  информацията за даден продукт.
Оставам с впечатление че и  цената на продуктите им е висока.

Предполагах че сте открили нещо повече от маслата на Осмо затова се допитах до вас.  Peace
Aко това ше те успокои чух за първи път за маслата осмо от моя приятелка химичка - маниачка на тема биохранене, чисти продукти, посуда, тенджери и т.н без еди какви си вещества. Аз лично чак толкова не отбирам, ама тя за един капак на един тиган какво ги направи в един магазин! Не казвам че химията използвана в даден пшродукт е за подценяване, но като качества ми стига това, че моята дружка го е одобрила- гарантирам ти че е чела де що има ( особенно като добавим факта че беше с бебе по това време )

Не съм го ползвала (въпреки че тя букално ми изпили мозъка с това колко е страхотно) просто защото ми е било скъпо. Но наближава момента! Mr. Green

# 132
  • ГОре на черешата...
Никой не се е подразнил, но това не е тема за химически анализ все пак.
Пък като отида да си купя една кутия лак за под примерно ако знаеш колко информационни брошури за състав, безопасност и безвредност ми тикат пред очите Whistling Mr. Green Crossing Arms...за мен изборът беше продиктуван от искането ми да промения цвета на пода. Всички останали "хубавини" на продукта ми идват бонус, така че няма какво повече да коментирам.

Байбиби,   bouquet!

Туната, много стилен, браво!

# 133
ние използвахме към 10-15 литра отработено масло, а може би и повече, беше огромна кофа. Покривът е сигурно 150 кв, имаше много греди, които трябваше да се напоят стабилно. Екологичното според мен е само това че не се изхвърля толкова материал, а се оползотворява и върши работа толкова години вече. Няма абсолютно никаква миризма.

# 134
Онези от вас които са използвали маслата за настилка могат ли да споделят вида на дървесината количеството и площта, както и колко пъти са я обработили?

Общи условия

Активация на акаунт