Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 002
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Ох да се похваля и оплача. Сложих си гръбчето на бара, но частично. Счупих едното стъкло  Crazy пръсна се на парченца. Дългото не е монтирано, само е подпряно за това ще ме извинявате за силно изрязаната снимка  Laughing

IMG_3917 by miomiko, on Flickr

# 586
По въпроса с блажната боя на водна основа  Thinking
http://expobulgaria.com/organization_product.php?o_id=1556&id=3106

mioki   лелееее  ooooh! ха дано счупеното да е на късмет!
/че е на ново е ясно/

# 587
 Laughing веднага му намерих решение на счупеното, напълних една стъклена ваза с парченцата, а че ново ще трябва спор няма, ама и красиво стои във вазата  Mr. Green.

# 588
Десито, в никакъв случай кислол. Преди години си почистих с него мозайката (обикновена) в банята и я направих да изглежда като строителна площадка, ужасна. Побеля, стана на петна и капки.....и трябваше да минат няколко години докато се оправи. Аз излях бутилката с кислол директно върху мозайката, може би ако се разреди ще почисти, без да побелее ужасно, но ще чакам някой друг да изпробва и евентуално да сподели.

Кислол-а е перфектен за тоалтетната  newsm10

# 589
mioki, много красиво се получава   bouquet! Правилно ли съм разбрала, счупи стъкло с принт върху него?

# 590
Е, mioki, честита ти .... нова вазичка с пълнеж! Жалко за хубавото стъкло. Много ми хареса НЕсчупеното.

За мозайката - викнете си фирма с почистващи машини. Хем почистват в дълбочина, хем полират, хем и намазват с нещо си, дето после пази от замърсяване сума ти време. Василка например.

# 591
IMG_3917 леглото можеш да си боядисаш както ти харесва , мога да ти предложа една идея която моите родители използваха на времето за вилата имахме легла с провиснали пружини и баща ми наряза стари вътрешни гуми (може и да са били от камион не знам )на кръгчета и ги нахлузи на пружината(те се разтягат като ластици) така пружините се стегнаха и изкараха още доста години  Laughing

# 592
  • Пловдив
Сръчни момичета, темата е много полезна и много хубава. Може ли да ми обърнете внимание  за един въпрос,(засега) моля. Могат ли да се преправят така наречените русенски легла от този тип http://prodavalnik.com/promotsiya-rusensko-leglo-za-20-lv-i16100447
това не са моите, но досуш са такива Laughing
Пружината е много провиснала, като легнеш си все едно в лодка. Тъй като са ми на село и не ми се сменяват с други легла има ли някакъв начин да ги направя по-удобни и по-привлекателни на вид.
А по нататък ще ви питам и за стар бюфет, гардероб, стари столове, абе въобще стари мебели как да ги реновирам  Grinning, ама за да ги снимам трябва да поразместя след майсторите дето се вихриха на село Mr. Green
Оооо, значи не си живяла в Студентски град. Аз съм спец Simple Smile Кабел или тел и ... не знам как точно да обясня действието... Хващаш и омотаваш пружината към страничната метална греда. Нещо като зашиване, мушкаш в дупка на 3-4 ред от пружината, на всеки 10см. Така като сядаш няма да провисва и дюшека да се захваща под гредата.

# 593
Могат ли да се преправят така наречените русенски легла от този тип http://prodavalnik.com/promotsiya-rusensko-leglo-za-20-lv-i16100447
Пружината е много провиснала, като легнеш си все едно в лодка.

1.Използвай металната рамка и сложи ламели. (1,50 лв./бр.)
http://www.skallar.com/en/contacts

или
2.Опъни нови пружини

http://balkanyug.bg/v3/bg/catalogue/index/150/
или
3. Постави твърд еластичен колан

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 21:37 от Анонимен

# 594
Има ли някой с опит в претапицирането?
Дивана ми е ъглов и доста голям- не ми се иска да викам специалист,а да се опитаме ние,но нямам никаква идея как.

# 595
Десито, в никакъв случай кислол. Преди години си почистих с него мозайката (обикновена) в банята и я направих да изглежда като строителна площадка, ужасна. Побеля, стана на петна и капки.....и трябваше да минат няколко години докато се оправи. Аз излях бутилката с кислол директно върху мозайката, може би ако се разреди ще почисти, без да побелее ужасно, но ще чакам някой друг да изпробва и евентуално да сподели.

Кислол-а е перфектен за тоалтетната  newsm10
майка ми си почиства банята с кислол,плочки е,и процедурата била следната.Първо си намокряла банята с вода,да не е суха,и в кофа си разрежда кислола с вода и полива.Следва изплакване с вода.Аз нещо не смея.
Има ли някой с опит в претапицирането?
Дивана ми е ъглов и доста голям- не ми се иска да викам специалист,а да се опитаме ние,но нямам никаква идея как.
Аз направих първия си опит миналата седмица с един стол за проба.Много по лесно е разбира се,седалката ми пое бодовете,но при облегалката беше зор и ще ги начуквам допълнително.Планувала съм столовете за кухнята и 1 диванче.
Та ,трудоемко ще е ,но вярвам,че ще се получи,виж има клипчета в нета.А и тапицерските услуги не са много евтини.Аз  определено ще го правя съвсем сама.Да покажеш,ей.

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 21:21 от ZVEZDA *

# 596
  • Провинция
Сръчни момичета, темата е много полезна и много хубава. Може ли да ми обърнете внимание  за един въпрос,(засега) моля. Могат ли да се преправят така наречените русенски легла от този тип http://prodavalnik.com/promotsiya-rusensko-leglo-za-20-lv-i16100447
Пружината е много провиснала, като легнеш си все едно в лодка. Тъй като са ми на село и не ми се сменяват с други легла има ли някакъв начин да ги направя по-удобни и по-привлекателни на вид.
А по нататък ще ви питам и за стар бюфет, гардероб, стари столове, абе въобще стари мебели как да ги реновирам  Grinning, ама за да ги снимам трябва да поразместя след майсторите дето се вихриха на село Mr. Green
Оооо, значи не си живяла в Студентски град. Аз съм спец Simple Smile Кабел или тел и ... не знам как точно да обясня действието... Хващаш и омотаваш пружината към страничната метална греда. Нещо като зашиване, мушкаш в дупка на 3-4 ред от пружината, на всеки 10см. Така като сядаш няма да провисва и дюшека да се захваща под гредата.

В първата квартира, в която бях (нали пък студенствам) леглата бяха русенски. Пружината беше до земята. Баща ми взе няколко въжета за простор ( около 2,50  с метална нишка някаква) и пристегна пружините към рамката. Не знам как да ти обясня. Все едно я "зашиваше за рамката". Обаче той е и здрав в ръцете.  И ги опъна и си станаха супер удобни.

# 597
Майка ми цял живот чисти с Кислол и Белина ( за хора, които не знаят как да боравят с химикали не се препоръчва). Тук сама си правя кислола ( разредена солна киселина обикновенно 7-9%). До сега проблем никакъв съм нямала, но пък както чисти тази смес нищо др не може да почисти.

# 598
Муки  раазгледай http://www.youtube.com/watch?v=o7eCtHT4v-o     

# 599
mioki, много красиво се получава   bouquet! Правилно ли съм разбрала, счупи стъкло с принт върху него?
Късото стъкло още не беше фолирано. Мерих как ще пасне преди да го налепим и... чукнах му ръба в плота и то като на анимационно филмче се свлече на парченца  ooooh! Whistling
Стъклата ги фолирам с принт отзад, после с винтове се фиксира към стената (има подложка от ПДЧ отзад). Така като ми писне принта, сменям фолиото и имам нов гръб. Е, разбира се ако не строша пак някое  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт