Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 208
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Елито, неудобно ми е да се повтарям пред момичета, които вече са виждали снимките ми, но ето гардероба ми с бяло Осмо http://media.snimka.bg/s1/1675/029593933-big.jpg?r=0

Маминко, гардероба ти фурнир ли е ?
Ако да кажи как го подготви за процедурата ...
Имам много хубави мебели, маси, гардероби, но не са масив, а фурнир. Едната маса е доста издраскан лака и искам да го обновя и защо не да сменя цвета малко

# 241
Момичета , влизам да ви кажа , че от четвъртък в Лидл ще има на промоция пистолет за горещ въздух за 23 лева Simple Smile
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-083BDC62-C7412A20/lidl_bg/hs … m?offerdate=23417

# 242
  • В градината...
Еха, супер, нашият таман даде фира, а има бая още за чистене.

# 243
Момичета, някая от вас да е боядисвала с цветно финиш масло с вакса цвят бреза? newsm78

# 244
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте, момичета!
Първо да кажа, че шкафа на Fairy много ми хареса! И дръжките много му отиват! Аз продължавам по моите проектчета. Вчера от бояджийски минахме на тапицерски услуги  Laughing Това са ми столовете от трапезарията, след 10-ина годишно ползване:

Скрит текст:

Пълен отврат  Sick, с какво ли не се опитах да ги почистя, но бяха неспасяеми. Сега си имат новичка премяна  Heart Eyes

Скрит текст:

Чак като ми отряза девойката плата и ми го опаковаше, сподели, че имали същия плат на зебра шарки, умрях от яд, щеше да стане страхотно половината да са зебра и половината пантера...

# 245
А как претапицирате?
Тук в квартирата има две уникални кресла,които се опитвам да измъкна от хазяина ....дано ги даде или продаде на разумна цена и искам да ги претапицирам.С ужасна изкуствена кожа са ,а крака на едното има нужда от смяна,че е счупен.
Интересува ме такер ли използвате за дамаските или...?

# 246
  • ГОре на черешата...
Ауууу, Туната, разкош!

А под пластовете боя  Sick при нас се е криело това:

Скрит текст:

Плановете ми да омасля вчера пропаднаха, защото половинЪт се прибра късно и докато сложим первазите стана среднощ Crossing Arms, ама мацнах едно ъгълче де Laughing...

След малко завеждам Дребо на градина и се развихрям. Малко повечко ще мацам, че бледичка ми се вижда пробата...

# 247
Момичета, чудесни неща показвате.
mari_eta, като видя боядисано дюшеме или паркет се чудя какво кара хората да го съсипя така?! Ще стане чудесно, сигурна съм.
Аз съм замислила преобразяване на трапезната маса и столовете, но като стане по-топло, за да изсъхнат по-бързо, защото няма да има къде да се храним. До тогава обаче, трябва да реша как ще ги обработвам с боя на водна основа или с масло?
Много се изкушавам от варианта с маслото, но не зная дали мебелите са подходящи за такава обработка. Ще ги снимам и се надявам да ме посъветвате. Hug

# 248
Здравейте!
Влизам при вас с молба за съвет. На вилата имаме един много стар дървен шкаф/ бюфет. Иска ми се да го изшкуря, да го лакирам, да му сменя пантите, обаче мирише ужасно на мухъл. Имате ли идея как се маха тази миризма?

# 249
  • В градината...
Мариета, чудно дюшаме  Peace Да, бледа е пробата, но така се виждат шарките на дървото и стои естествено. Иначе може да заприлича като намазано с боя, не мислиш ли  newsm78 Нека и другите да споделят мнение.

# 250
mari_eta, ти не целиш ли да се белее?
Мисля, че се получава супер  Peace

# 251
  • ГОре на черешата...
Не, в никакъв случай не искам ефект "блажна боя", а да съхраня цветът на дюшемето непосредствено  след цикленето.
И мисля, че ми се получава  Flutter

Омаслено е през една дъска от по-тъмната:

Скрит текст:

# 252
  • В градината...
Според мен става супер  Peace

# 253
  • ГОре на черешата...
Благодаря Hug!
На мен и големия син ни харесва, очаквам с нетърпение реакцията на мъжа ми довечера Rolling Eyes...малко традиционалист си пада, ама свърши вече hahaha...

# 254
  • София
Здравейте!
Влизам при вас с молба за съвет. На вилата имаме един много стар дървен шкаф/ бюфет. Иска ми се да го изшкуря, да го лакирам, да му сменя пантите, обаче мирише ужасно на мухъл. Имате ли идея как се маха тази миризма?
   Пробвай да го измиеш добре с вода с оцет и след това да изсъхне хубаво пхреди обработка.

Общи условия

Активация на акаунт