Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 206
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Влизам при вас с молба за съвет. На вилата имаме един много стар дървен шкаф/ бюфет. Иска ми се да го изшкуря, да го лакирам, да му сменя пантите, обаче мирише ужасно на мухъл. Имате ли идея как се маха тази миризма?
Ние на вилата имахме една мухлясала врата(почеркяла даже) и от личен опит знам, че само с търкане се маха докато не излезе чисто дърво.В твоя случай ако няма видими петна от мухал, а само миризма, събира влага и лака ако е стар не го предпазва.Според мен ако го изкараш на слънце и изсъхне хубаво ще се оправи. newsm78

# 256
  • София
Момичета, понеже уважавам вашия професионализъм, моля за съвет! Ще си правим метална входна врата, но съвсем обикновена и ще ни я доставят небоядисана. Как да я направим красива - да я облепим с фолио или има някакви съвременни бои и лакове, с които може да се имитира дървесен фурнир?... За предпочитане е второто, с оглед на трайността...

# 257
  • Пловдив
Благодаря Hug!
На мен и големия син ни харесва, очаквам с нетърпение реакцията на мъжа ми довечера Rolling Eyes...малко традиционалист си пада, ама свърши вече hahaha...
    Ех, че хубаво се получава, Мариета. Важното е на теб да ти харесва. Grinning Като гледам как хубаво става, нашият кухненски ъгъл и той ще става бял. Купила съм бяло и абанос масло и от доста време не мога да се реша с кое да мажа. Ама сега съм сигурна, че ще е бяло.

# 258
  • ГОре на черешата...
Приключих Party! 3 и половина часа, подута ръка и сини колене, но си струваше всяка секунда! Много съм доволна, синът ми е във възторг, днес сме щастливи!

И още:

Скрит текст:

Извинявам се за многото снимки, но съм сигурна, че все на някого ще са от полза, като знам аз колко търсих и гледах...

Специални благодарности за Байбиби, Маминко, Ред шу, Айля и всички момичета, котито ми помогнаха със съвети или насърчение  bouquet!

# 259
Много хубаво е станало. Има лек бял отенък, така ли? И като разход доволна ли си? Покривно ли е, имам предвид.

# 260
  • София
Извинявам се за многото снимки, но съм сигурна, че все на някого ще са от полза, като знам аз колко търсих и гледах...

mari_eta,
Безкрайно съм благодарна за снимките, аз самата от година умувам за омасляване в бяло на също като твоето чамово дюшеме и всичко, което споделяш и показваш, е огромна помощ. Получилото се е прекрасно, радвам ви се!  Simple Smile

# 261
mari_eta, БРАВО!
Супер се е получило  Heart Eyes

# 262
Mari_eta, толкова ме вдъхнови новичкото ти дюшеме, станало е страхотно! Поздравления!
Мен ме чака същото упражнение тази година и имам някои питания. Първо за цикленето, ти ли се справи, или майстори? После само с четка ли действа, или.....? И след като го намаза гладко ли стои или "настръхнало"?

# 263
Много обичам да гледам снимки, на които се вижда разликата. В този смисъл - mari_eta, благодаря за споделеното! Чакам с нетърпение завършената стая /ако решеш да споделиш/. Чудесно е, че и детето  харесва резултата. Grinning

# 264
  • ГОре на черешата...
Благодаря ви  bouquet! Час по час ходя да си го гледам и все по-хубаво ми се вижда Crazy...утре сутрин като блесне слънцето през прозореца сигурно ще се разтопя Blush...

ГретаЦветина, непременно ще я покажа.

Mari_eta, толкова ме вдъхнови новичкото ти дюшеме, станало е страхотно! Поздравления!
Мен ме чака същото упражнение тази година и имам някои питания. Първо за цикленето, ти ли се справи, или майстори? После само с четка ли действа, или.....? И след като го намаза гладко ли стои или "настръхнало"?

А, сама, с толкова пласта боя  Crossing Arms - фирма викнах, циклиха точно 3,5 часа. После обрах много старателно с прахосмукачката, снощи ковнахме первазите точно с по една видия, че мъжа ми, естествено, взел два пъти по-дълги  Twisted Evil и като изсъхне ще ги дозавием. Тази сутрин наново обрах и се опитах да изтъркам с грапавата страна на домакинска гъба - направи ми впечатление че някои дъски са иделано гладки, на други стърчаха влакънца - явно са от различни дървета ли, партиди ли, не знам как да се изразя, ама преди повече от 40 години - толкова.
После омаслявах направо от кутията с четка - вижда се на снимката. Дори ми беше по-удобно не с широката, а с тясната страна на четката да втривам. Ако някъде ми се стореше повече масло - разтърквах с един парцал. Общо-взето на втортата дъска "усещах" как трябва да е...преди малко погледнах - тук-таме има леко настръхнало /отново си го обяснявам с различията в материала/, обаче като влязат вътре двете хуни другата седмица така ще го полират, че Joy...за 16 кв.м. под отиде една идея повече от половин кутия - около 380-400 мл.

И сега отново с въпрос - същото упражнение предстои в кухня+трапезария - същото дюшеме, но не искам да е бяло /въпреки че имам масло и за тях/, а да се получи цвят, който се постига с лакиране, може би една идея по-светъл. Днес поръчах кухненския ъгъл, масата и столовете - масата и столовете бук, ъгъла - дамаска флог в два нюанса - топло шоколадовокафяво и нещо като бреза ли е...по-светъл. Така че ми трябва и такъв под. Какво масло да поръчам Rolling Eyes? До сега четох каталога, ама не вдявам...и сатен или мат да е? Там се храним, прези зимата гори камина със съответната пепел  Sick, дребният току разлее нещо или настъпи някой бонбон  Whistling

# 265
Mari_eta, благодаря, че споделяш! Колебанията относно цвета и при мен са такива - хол с камина, тоест, чама стана с мнооооого "чепове" от случайно попаднали въгленчета, двама големи мъжаги с техните редовни купони (и не само техните), та си мисля за нещо като античен дъб...... Искам го хем да е светличко, хем леко сивичко....( да носи на мръсотийка).
Дали някой може да сподели снимка с нещо омаслено с "античен дъб"

# 266
Я аз да питам пак  Mr. Green В скандинавския дизайн има подове от дъски като дюшеме, но са абсолютно бели - като боядисани с боя. Някой да има идея с какво ги правят  Thinking. Както виждате мен дюшемето продължава да ме мъчи Simple Smile Иначе почти довърших терасата, но на нея няма нищо реставрирано, само една стара чамова етажерка, затова не ви я пускам Simple Smile

# 267
Здравейте момичета  Simple Smile

Влязох случайно тук, изчетох първите няколко теми и страшно се запалих. Много се радвам, че има толкова много ентусиасти, в това число и аз, чакам да се стопли времето само.  Simple Smile Имам стари кухненски шкафове, на които съм решила да пребоядисам вратичките с автоемайллак, кухненска маса и столове, които мисля да лакирам; един диван и фотьойли за претапициране, така че ще имам какво да показвам.

# 268
Здравейте момичета  Simple Smile

Влязох случайно тук, изчетох първите няколко теми и страшно се запалих. Много се радвам, че има толкова много ентусиасти, в това число и аз, чакам да се стопли времето само.  Simple Smile Имам стари кухненски шкафове, на които съм решила да пребоядисам вратичките с автоемайллак, кухненска маса и столове, които мисля да лакирам; един диван и фотьойли за претапициране, така че ще имам какво да показвам.
Ние в момента това правим,боядисваме кухнята с автоемайл!Преди 7 години е боядисвана,отново със такава боя и няма мърдане,препарати,тъкане,никъде не се е изтъркала.Но сега я искам друга.Другата седмица се надявам да мога да я покажа вече!Боядисах ме горните вратички и прозореца,които вече е рафт!

# 269
да ви питам - с този автоемайл лак - с какви мечета - четки боядисвате? една маса ме побърка, 5 пъти я боядисвах, взе ми здравето и всеки път чисто ново валяче - пуска власинки  Cry пак шкуря сменявам валяка, след наколко дни мажа и пак същия резултат.
Снощи вече купих една акрилна боя, тя няма да разложи валячето, но няма да е лак покритието.. . вече съм отчаяна та ще мажа с акрилната, то се е видяло   ooooh!  но да ви питам - върху автоемайллака - първо шкурка и после бороконтакт за да хване акрилната, нали?

Общи условия

Активация на акаунт