Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 083
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
И нашите са с фолио като дървесен фладер, но също жълтеят (а сега са и доста прашни де). Искам да стоят матирани, да се запази дървесната шарка и релефа им. А с валяче, четка или пистолет трябва да се боядисат?
Зависи кой и къде ще ги боядисва. Най-чисто е с валяче. С четка на тази площ ще е бавно и неравномерно, а с пистолет ще трябва някъде на открито, че всичко ще стане в боя иначе.

# 376
Миоки, дръжките на шкафчетата откъде са  Hug

Аз съм купувала такива от един индийски магазин на "Граф Игнатиев" срещу черквата, това в случай, че си в София де. Бяха около 2 лв бройката.

# 377
Момичета аз боята която исках да ползвам ето тази http://www.orgachim.bg/index.php?location=products43&pid=279&start=0

след 2 седмици издирване се оказа, че я няма никъде.  Други бои видях на водна основа но никак не ми се харесват като цвят и накрая се ядосах и реших да боядисвам в бяло  Crossing Arms 

Сега при това положение се чудя да свалям ли лака? Пробвах с шкурка една малка част ми... нищо не ства става катои надраскано а леко а не така изцяло изчистено. Ако не го махам /което ще ми е голямо улеснение/  боята директно ли д амацам или да слагам това бопроконтакт?

Бялото, кое се получава по-добре като резултат/ при начинаещи/ мат или лъскаво има едно сатен се води, нямам идея какво е newsm78

# 378
  • густо майна Филибето
Да ви споделя моя опит със състаряването на едни греди. Целта беше да станат сиви, все едно са били навън и ги е валял дъжд поне 2г. направих го не с оцет и ръждиви железа, а със син камък и ръждиви железа.
Синият камък ми е от комплекта за бордолезов разтвор
http://agro-magazin.com/images/f13.jpg

Разтворих го в половин кофа вода и сложих вътре ръждиви железа, каквито намерих. След 48 часа намазах гредата с четката.

Получи се това, средната греда. Долната си е оригинално докосната от времето, много е стара, а най-горната показва какво е било преди това:

Скрит текст:

# 379
Аз да попитам пак, явно не ви се е налагало - ама... елементи за укрепване на гардероб виждали ли сте или нещо, което да се направи с подръчни средства???

# 380
Аз да попитам пак, явно не ви се е налагало - ама... елементи за укрепване на гардероб виждали ли сте или нещо, което да се направи с подръчни средства???
Трябва да го види дърводелец. Сглобките вероятно са се разхлабили в следствие на изронването на пдч-то, което пък се дължи на разглобяването и сглобяването.
По-всяка вероятност ще трябва да се разглоби и да се направят сглобки на нови места, защото старите не стават.
С подръчни средства не знам дали ще има ефект. Г образните скоби няма да свършат работа или поне не кой знае каква

беба28, мат боята си е матова, а сатена е лъскава, но не лъщяща - има сатенен блясък, не стои като тебешир. Ако не сваляш лака, надраскай повърхността с шкурка, после бороконтакт и отгоре боята. Изчакай хубаво да изсъхме между ръцете.

Ljuboznatelna, много добре се е получило състаряването  Peace

# 381

Аз съм купувала такива от един индийски магазин на "Граф Игнатиев" срещу черквата, това в случай, че си в София де. Бяха около 2 лв бройката.

Преди време и аз се влюбих в именно тези дръжки и дълго време търсих такива, за шкафа в коридора

намерих такива в магазина на Мухоморка в Несебър, но знам че и в София има. Има също и в мола на Стамболийски в един щанд за свещи на нулевото ниво, пак бяха около 2 лв. Има и в иБей

# 382
Здравейте майсторки.
Толкова съм впечеатлена от това, което сте направили...,че се реших да променя някои неща в къщи. Става въпрос за един гардероб в коридора ни. Правихме го сами преди много време, плоскости и отгоре лепихме фурнир, за което сега така съжалявам, но както и да е, според вас ако го почистя щателно  с препарат и парочистачка, а после да го намажа с бороконтакт и боя? За цвета ще питам допълнително, защото нещо консус няма с децата, много са критични. Аз го искам всичко в бяло, но нещо не са съгласни. Малко ми е спешно, защото и ММ е доста консервативен и промени не иска, а в момента го няма, та съм решила да го изненадам. Имам на разположение 4-5 дена. Много ще съм благодарна ако някой ми помогне. Извинявавам се за дългото писание.

# 383
Дай някоя снимка поне, така ще е трудно да се прецени. Какъв е този фурнир дето сте лепили? Естествен, фолио някакво?

# 384
Дай някоя снимка поне, така ще е трудно да се прецени. Какъв е този фурнир дето сте лепили? Естествен, фолио някакво?
Оф, пластмасово фолио някакво, но не от тези самозалепващите се. Лепихме го с лепило,....щура работа, т.е дебело мебелно пластмасово фолио. Купувахме го от производителя /да не ми се смеете много/, беше доста отдавна, за години да не споменавам. Laughing Laughing Laughing

# 385
Това са снимките. Моля за мнение и съвети. Предварително благодаря.

, , , , ,

# 386
Оф, пластмасово фолио някакво, но не от тези самозалепващите се. Лепихме го с лепило,....щура работа, т.е дебело мебелно пластмасово фолио. Купувахме го от производителя /да не ми се смеете много/, беше доста отдавна, за години да не споменавам. Laughing Laughing Laughing
Да не е едно такова твърдо и се чупи?
Ако е здраво залепено и не се бели, можеш с боро контакт и боя отгоре, ако се бели обаче ще трябва да махнеш отлепените части, да шлайфаш и чак след това боя.
На тези големи площи с валяче най-добре.  Peace

# 387
Да не е едно такова твърдо и се чупи?
Ако е здраво залепено и не се бели, можеш с боро контакт и боя отгоре, ако се бели обаче ще трябва да махнеш отлепените части, да шлайфаш и чак след това боя.
На тези големи площи с валяче най-добре.  Peace
Благодаря ти много за мнението, за мен е много важно. Дали обаче според теб ще е уместно да намажа въпросния гардероб в бяло.А иначе фолиото е твърдо и на места се е зачупило. Ще се боря някак, но нещо ми убягва общия план цветово.

# 388
Ами аз съм почитател на белите мебели, така че съм пристрастна Simple Smile Като гледам обаче при теб коридора е доста бял като цяло, така че можеш да си позволиш и по-тъмен цвят. До колкото мога да преценя от снимките, би отивал един по-топло сив цвят или беж.

# 389

Не съм за съжаление а и в онлайн пазареването ме няма изобщо.... Нищо,ще потърся другаде  Hug

Общи условия

Активация на акаунт