Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 089
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Миоки, дръжките на шкафчетата откъде са  Hug

Аз привърших със състаряването  Heart Eyes Получи се сочно както съм си го мечтала винаги но признавам че не вярвах и пез цялото време си стисках палци.
Интериора в дневната ще  е бяло и синьо. Ще претапицирам дивана и ако се сдобия с двете стари кресла от квартирата.
Снимки днес ще гледам.да пусна за да не съм голословна  Wink

# 361
Благодаря на всички за предложенията за бар плота. Ще споделя резултата, ако се реша да го оправям Simple Smile

# 362
Страхотни неща.Имам въпрос,шкафовете на огледалото мат ли е.?
Мен ли питаш?
Да  Embarassed (защо си мислех че съм споменала .. Crazy)

# 363
  • София
Сега, ако кажеш и от къде го купи Simple Smile   bouquet
   От Тапетия на бул Мадрид35Б до Билата в същата сграда, но го поръчах и ми го доставиха на другия ден, защото го няма налично тел029463491(виждам във визитката, че имат магазин и на Константин Величков85, защото обиколих сума ти места и бяло нямаше никъде, но може би го има и по по - заредените места. На него има етикет, че е производство на Patifix-Холандия и вносител е  Тони Бад - води се фолио бяло дърво  Peace

# 364
mioki, е много е хубаво у вас! И тъй като съм те виждала и теб, мога да кажа, че този нежен стил на обзавеждане сякаш е естественото продължение на твоето тяло, усмивка, жестове, очи... Като гледам снимките, сякаш виждам лицето ти.
Не виждам какво те спира да намажеш с боя на водна основа, мисля, че няма да има проблем и не се налага да ползваш блажна. Но съм сигурна, че ще го натъманиш накрая перфектно. Аз, тъй като съм пестелива откъм усилия, бих запълнила празнината с едно въженце. Може и да се боядиса в цвят.

Буболочо, наистина не бих предположила, че това шкафче е саморъчно правено. Много е идейно и чудесно изпълнено. Малко завиждам, защото и на мен от години ми трябва едно такова, ама няма как да го произведа сама.

# 365
  • Пловдив
Аз съм много вдъхновена от тази тема и от нещата, които виждам публикувани тук   bouquet.
Тази и следващата снимка са на чама от близо, като съм допряла нелакирана дъска - не се вижда особена разлика на снимките, но на живо я има. Плочката залепихме за "тавана" на шкафчето със силикон - най-обикновен и много миришещ. Самото шкафче е много елементарно - две страници, две вратички, дъно и "таван", за гръб има две дъски в горната и долната част /гърба не е цял/. Плотовете са готови чамови, обработени, продават се с дължина 2 м и различни ширини. Взехме ги на размер, какъвто ни трябва /на 30 см и на 25 см ширина/ и остана само да ги отрежем на необходимата височина за шкафчето. Дъските също са купени готови и обработени, и там само сме рязали на необходимата ни ширина за гърба. Аз бях по сметките и чертането, съпругът ми - по рязането, пробиването на отворите и завиването на видиите. Е, после шлайфах и лакирах  Grinning - колкото съм се справила - толкова.
Иначе наистина виждам прекрасни изделия тук, няма да изброявам никове, те си знаят Wink / А Миоки я следя и в един друг форум и съм страшен фен/

# 366
tetka_the_best, кутията върху шкафа е от тези картонените/транспортните, които дават в Икеа на касата за да сложиш чашите  Grinning вързала съм й само едно тюлче да не стои съвсем гола. Много удобна се оказа и мисля да я облагородя в същия стил като гърба на шкафа. Ще я щракна по-подробно, ама не знам дали ще успея днес, тъй като не съм на "терен" още - чакам си кухнята та да мога да се пренеса най-после.

Муки, от ebay взех дръжките. Има сума ти обяви с подобни в най-, най- различни цветове.

323, шкафчето е бяло ПДЧ гладко, мат. Simple Smile 

baibibi, направо ме разби с образния коментар   Hug
идеята с въженцето е много добра! тамън няма да влизат прахоляци отзад  Laughing

Буболечо  Hug

# 367
Миоки - домът /защото като гледам тези снимки и си представям и другите стаи/ ти е направо уникален, ти и другата дама - поместила снимки на детската стая на 13 годишно момиче в черно и бяло - са ми фаворити. Аз нямам такава смелост пък и възможност в момента, ама един ако тръгна да си преправям дома - много ми се иска да уловя от това усещане  Peace

Сега искам и аз да попитам нещо - нашия гардероб http://aiko-bg.com/i_pictures/32154060251.jpg се оказа доста калпаво изпълнение. След местене два пъти - конструкцията на рамката - се разхлаби и в момента е наклонен с 1-2 см на едната страна. Очевидно сглобката е поддала. Искам да го изпразня, да махна вратичките и да се опитам да укрепя конструкцията. Виждала съм едни метални ъгълчета, но при неговата височина над 2м мисля, че няма да са достатъчни. Имате ли идея как точно мога да се справя с този проблем  Confused

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 14:28 от viliko

# 368
Поздравления за всички сръчни ръчички   bouquet   
Споделям този сайт аз продължавам да го разглеждам
http://wohnideen.minimalisti.com/selber-basteln/ideen-hundebett- … selbermachen.html

# 369
Цяла вечер ви раглеждам и ви се дивя на идеите и креативността!
Края на месеца започваме ремонт на моята стая и ми се ще да направя нещо със секцията ми. Тя е от старите, на повече от двадесет години сигурно, но нямаме възможност за нова. Мислех да я облепя с фолио от самозапващото се цялата, но баба каза, че не е подходящо и предложи да я лакираме. Баща ми пък каза, че няма да стане добре с лак. И сега се чудя какво да измислям, понеже няма много време. Ще съм благодарна, ако имате идеи.  Hug

# 370
  • София и там където не се пуши
Цяла вечер ви раглеждам и ви се дивя на идеите и креативността!
Края на месеца започваме ремонт на моята стая и ми се ще да направя нещо със секцията ми. Тя е от старите, на повече от двадесет години сигурно, но нямаме възможност за нова. Мислех да я облепя с фолио от самозапващото се цялата, но баба каза, че не е подходящо и предложи да я лакираме. Баща ми пък каза, че няма да стане добре с лак. И сега се чудя какво да измислям, понеже няма много време. Ще съм благодарна, ако имате идеи.  Hug

Тук се работи като се показват снимки. Снимай секцията или част от нея и има хора със страхотни идеи. Поне като се сетят за какво иде реч, ще ти покажат сходни преправени мебели.

# 371
Момичета, я кажете с какво да боядисаме врати от МДФ, които само са грундирани - бели са, по-точно лееееко кремави? Нови са, така ни ги издаде строителя. Искам да са  бели и матирани.

Дали ще стане с акрилна боя или с маслото на Осмо?

# 372
  • Пловдив
Поздравления за всички сръчкотворци. Връщам се да ви изчета до тук, че отдавна не съм влизала.

# 373
Момичета, я кажете с какво да боядисаме врати от МДФ, които само са грундирани - бели са, по-точно лееееко кремави? Нови са, така ни ги издаде строителя. Искам да са  бели и матирани.

Дали ще стане с акрилна боя или с маслото на Осмо?
С акрилна ще ги мина моите. С фолио като дървесен фладер са, но са едни жълтеещи и много ме дразнят. Сложих им дървени первази които боядисах бели и на фона им вратите изглеждат още по-зле.
Единствено не съм решила вратат на банята отвътре с какво да я мина че да стои бяла и да не се скапва от водата.

# 374
И нашите са с фолио като дървесен фладер, но също жълтеят (а сега са и доста прашни де). Искам да стоят матирани, да се запази дървесната шарка и релефа им. А с валяче, четка или пистолет трябва да се боядисат?

Общи условия

Активация на акаунт