Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 104
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Имате ли впечатления от  тези продукти?
 http://www.bg.remmers.com/76+M58049439298.0.html

# 346
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
Здравейте, момичета,

Днес взехме един диван от тези, които са дървена конструкция, подобна на скара с 3 възглавници, върху които се сяда. Не мога да покажа, тъй като го закарахме веднага на вилата, където ще се ползва.
Тъй като възглавниците са се деформирали от употреба, много ми се иска да направя нови.
Въпроса ми е какъв пълнеж да търся?
Ако е силиконов пух дали няма да се смачка прекалено бързо и там, където е облегалката да се смъква надолу? Дали ако е нарязан дунапрен или пък друго, няма да стои същия проблем?
Сегашните възглавници са пълни с нещо твърдо, подобно на кокосови влакна, доколкото мога да преценя...

Моля за съвет и идеи!

# 347
  • Пловдив
Здравейте, сръчни дами.
Престраших се най-после и аз да се изложа  Embarassed Това е едно шкафче за баня, което завършихме в четвъртък. Решихме да си го направим сами, тъй като смесителят ни е на стената, а всички шкафчета, които сме гледали, са с мивка с отвор за стоящ смесител. Трябваше да се съобразим и с ограниченото място в тази тоалетна. Шкафчето е от слепени чамови плотове /от един строителен хипермаркет/, а за горен плот - една останала ни плочка гранитогрес. Повлияна напълно от тази тема - страшно исках да омасля шкафчето с бяло Осмо  Simple Smile. Но ... накрая го лакирах с две ръце лазурен лак на Леко цвят бреза. Не стана толкова бяло, колкото ми се искаше, все пак горе-долу се доближих до желаната визия.
От този гранитогрес, но в друг цвят, ни останаха още две плочки, така че съм замислила и нещо с тях  Laughing - ако резултата е поне малко удовлетворителен - ще показвам пак.
Благодаря, че ме изчетохте  Grinning

# 348
  • В градината...
Шкафчето се е получило супер  Peace
Би ли направила снимка на дървото отблизо, понеже още се колебая дали да лакирам едни врати с Бреза или да ги омаслявам.  Hug

# 349
Шкафчето ти е супер, просто не мога да повярвам, че сами сте го правили  Peace
А как залепихте плочката гранитогрес отгоре и какви са като вид плоскостите - вероятно са специални, щом ще се мокри?

# 350
Буболечо, много сполучливо шкафче  Simple Smile продължавай в същия дух!

Аз да си похваля новите огромни огледала в коридора  Blush
Отвориха страшно много тясното пространство. Яд ме е, че не сложих цяло, а на две парчета, но се притеснявах че няма да може да го извъртят по стълбите, а то можело, ама късно се разбра  Crossing Arms

и тук сега излезе въпросът - гърбовете на шкафовете се оглеждат, защото долу има перваз, който не искам да махам и не може да се долепят плътно до огледалото. Искам да направя гръбчетата с нещо красиво, но не мога да реша как - с плат или с хартия, или по някакъв друг начин  newsm78 събирам идеи.
  bouquet

# 351
mioki , Страхотно е станало! Поздравления! Peace
Да, гърбовете се отразяват, но не мисля, че е грозно, или дразнещо.
Най-лесно можеш да сложиш самозалепващо се фолио в подходящ цвят, или да му удариш една боя Wink

# 352
А бе мислех си за боя, ама не е кантирано и ще трябва с блажна или някаква от този сорт да ползвам, а те смърдят яко. 

# 353
  • В градината...
ако нащракаш с такер зебло  newsm78

Страхотен интериор  Peace

# 354
Мислех си го, само че се чудех дали ако плата е някакъв шарен... някакви сини цветя на бял фон да отиват на дръжките  Grinning

dtra, силиконовия пух е не сплесква бързо - доста е издръжлив, но е рехав. Най-добре изрежи парчета дунапрен с желана делебина, отгоре силиконовия пух и това цялото се тапицира. Така възглавниците няма да се деформирата и усещането за мекота ще е по-добро.  Peace

# 355
  • София
    mioki, самозалепващо бяло фолио с дървесен фладер - преди седмица купих за задна дъска на бяло детско легло. 10лв беше ролка 2м дължина 0.67м ширина. Имаше и други ширини.  Hug

# 356
Сега, ако кажеш и от къде го купи Simple Smile   bouquet

# 357
Страхотни неща.Имам въпрос,шкафовете на огледалото мат ли е.?

# 358
Страхотни неща.Имам въпрос,шкафовете на огледалото мат ли е.?
Мен ли питаш?

# 359
Шкафчето ти е супер, просто не мога да повярвам, че сами сте го правили  Peace
А как залепихте плочката гранитогрес отгоре и какви са като вид плоскостите - вероятно са специални, щом ще се мокри?
Буболечо, много хубаво е станало! И аз питам как залепихте плочката гранитогрес.

mioki, супер е! Може ли по-близък план на кутията за списания?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт