Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 031
  • 751
  •   1
Отговори
# 525

ehopepi виж за голяма топка в Комсед , дори и да ги няма в магазина , надуваемите неща са им на склад

# 526
mioki, нашият е като продължение на терасата, но всъщност си е на двора. Отдолу е циментова площадка. Много е готино, обаче да знаеш, че няма чистене отдолу. За апартаментска тераса, ако е суха /остъклена/, е по-добре направо дюшеме да се накове, или да е с онези плочки с дървени летви /отдолу е пластмасова скара и могат да се сглобяват като лего/. Така ще можеш да ги вдигаш чат-пат и да почистваш. Аз имам такива в банята и на терасата на вилата /около 2 кв.м съм покрила с тях/, ама за отрицателно време отдолу се събира страшна мизерия.

# 527
Здравейте,
нямам идея дали мястото на въпроса ми е за тук, но поне се надявам да ме упътите къде би било добре да попитам...

Става въпрос за паркета. В голяма дилема съм, защото е от старите дъбови паркети - преди време е пререждан, циклен, но сега е във видимо добро състояние, а ужасно скърца.  За това се чудя има ли начин да се пренареди качествено отново или да заложа на нов паркет. Много ми харесват новите ламинати и принципно бих искала такъв, но ме притеснява дали са с толкова добри изолационни показатели (като изключим може би тези от по 60-70 лв/м2), а също и като устойчивост на удар, надраскване и т.н.

Е, кажете си мнението - за или против стария / или нов.

Бих се радвала да чуя всякакви мнения.

bouquet

# 528
Е, това е равносилно на убийство! Да подмениш стар дъбов паркет с ламинат си е престъпление направо. Ако не е кован, със сигурност ще може да се пренареди. А може и да се наложи само малко да се попритегне. Говори с паркетчия. За жалост не мога да ти препоръчам майстор.

# 529
Благодаря ти, Биби

Просто опита ми от преди няколко години показва, че за много кратко време - разбирай - по-малко от година се разскърца и става по-тежко с годините.

Иначе лемелите са непокътнати и не е кован. Изглежда много добре. Просто влудяващо скърца. Това е...

дайте майстор, добър майстор!!!

# 530
  • София
Аз не бих сложила ламинат, при наличие на паркет. От опита ми и разговори с майстора ми, знам че в случаи като твоя, е добре да се залепи. Това става с полагане на лепило не само на пода, но и м/у всяка паркетинка. Така се получава еластичност, която при сезонните температурни разлики не позволява да се отварят фуги и да има скърцане. Обаче, ако пода ти не е равен, ще трябва замазка.

# 531
Интересно, замисли ме. Вие прилагали ли сте го на място. Има ли достатъчна еластичност за проява на температурни деформации наистина?

# 532
mioki, нашият е като продължение на терасата, но всъщност си е на двора. Отдолу е циментова площадка. Много е готино, обаче да знаеш, че няма чистене отдолу. За апартаментска тераса, ако е суха /остъклена/, е по-добре направо дюшеме да се накове, или да е с онези плочки с дървени летви /отдолу е пластмасова скара и могат да се сглобяват като лего/. Така ще можеш да ги вдигаш чат-пат и да почистваш. Аз имам такива в банята и на терасата на вилата /около 2 кв.м съм покрила с тях/, ама за отрицателно време отдолу се събира страшна мизерия.
Тераската ми е малка, не е остъклена и има сифон на пода, та си мисля че бога да го мия направо, а отдолу да се мете когато е необходимо. Мислех си да е точно на пластвасова скара, за да мога да го вдигам. Най-лесно ми е с икейския, но той пък нещо не ми харесва, а и доста ще трябва да се реже за да го напасна, че имам чупки. Ще го мисля за догодина Simple Smile

И аз да се изкажа за естествения паркет - в никакъв случай не бих сложила ламинат щом имам дъбов паркет. Решението със скърцането е добър паркетчия, който да разбере от къде идва проблема. За съжаление и аз не мога да препоръчам такъв.

# 533
В никакъв случай не се лишавай от естествената топлина на дървото!  Praynig
           При родителите ми паркета проскърца след като спряхме редовно да го мажем с паркетин и паркетол. После дойде модата на реактивния лак, изциклихме го и стои необработен. И скърца...  Имам бегли детски спомени, че леко отворени фугички запълваха с някаква смес /фини стърготини и... нещо си, може би паркетин; действа като смазка между дъските/. Ще попитам баща ми дали си спомня.

# 534
  • Пловдив
.............. че леко отворени фугички запълваха с някаква смес /фини стърготини и... нещо си, може би паркетин............
Дървесно брашно от цикленето и С200.

# 535
Супер сте.

Много идейни
Благодаря   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 536
Преди 7 години, когато стягахме къщата  ММ залепи паркета в едната стая с С200, а в другите с лепило за паркет "Деко"(мисля, че така се казваше и производителят, и лепилото). Лепеният с С200 проскърцва, а в другите стаи няма никакъв проблем. Фугите преди цикленето ги запълнихме с препарат, който се продаваше в кутии като боя, но това се оказа излишно, защото при цикленето от него не остана почти нищо. ММ беше подредил паркета така, че почти нямаше фуги и човекът, който цикли каза, че не било нужно да фугираме.
Замазка също е необходима, за да е равен подът.

# 537
Това става с полагане на лепило не само на пода, но и м/у всяка паркетинка. Така се получава еластичност, която при сезонните температурни разлики не позволява да се отварят фуги и да има скърцане. Обаче, ако пода ти не е равен, ще трябва замазка.

MasterCryl Parquet – Цветен акрилен уплътнител
http://masterlinebg.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA% … 1%82%D0%B5%D0%BB/

# 538
Ама Бороконтактът - когато го купих ме гледаха така учудващо и целия магазин се събра да ме пита какво ще правя  Joy защо е розов? Да не съм купила нещо грешно?

# 539
Ама Бороконтактът - когато го купих ме гледаха така учудващо и целия магазин се събра да ме пита какво ще правя  Joy защо е розов? Да не съм купила нещо грешно?

Розов е. Няма грешка. Аз като го мазах вчера доста се чудих какво ще стане, но основата ми беше тъмно сива, така че почти не се виждаше. Дори си слагах допълнително осветление, за да видя дали съм намазала всичко /от това, което прочетох тук в темата трябва да се нанася на тънък слой/.  А ти какво ще твориш?
Мен вчера ме гледа много учудващо и критично синът. Само ми мрънкаше, че се захващам с нещо, което няма начин как да стане,.....но преди малко леко ободряващо заяви, че все пак се получават нещата... Laughing

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 16:02 от ehopepi

Общи условия

Активация на акаунт