Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 010
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Да, розов е. Кюлотено розово Simple Smile

# 541
Да, розов е. Кюлотено розово Simple Smile

Кюлотено розово Joy Joy Joy, ама си е вярно.

# 542
 Joy
Така, сега да ви кажа с няколко думи аз с какво се захванах, силно повлияна от вашите идеи и строго оплюта от мъжа си, с когото се скарахме, че съм била клошарка  Crazy Отвърнах му, че е пълен некадърник и не може на малкия пръст да ми стъпи - след като види какво ще направя и така, освежена, започнах работа  Joy
Както ви бях казала, таванът ни е пълен само с дървени стари мебели. Порових се в паяжините около час и най-накрая намерих няколко части на едно легло. Всъщност на старото ми двуетажно легло от дете. Дървено е. Ще пропусна момента как ги свалях, викнах мъжа ми, който с цигара в уста проклинаше неделята и тн. Оказа се, че половината части липсват, ново търсене и най-сетне успях да намеря пасващи си части за едно легло. Ето няколко кофти снимки от телефона ми. На едната се вижда шкурено краче.
Сега, дилемата е следната: да направя ли всички табли бели, а само тези високи крачета да останат дървени, само лакирани? Какво ще кажете?
Ей сега пускам снимки...

http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/48a9cd … 1e8e275decdd/krak

Моля ви, реагирайте, защото имам още куп въпроси  Joy

# 543
Аз направих така леглото на моето дете. Леглото е с дървени крачета, а таблите са ПДЧ. Баща ми го прави преди години за мен и едно такова за сестра ми от старата спалня на нашите.  Grinning
Мисля че стана много добре, но целия стил на стаята е в тези цветове Simple Smile
Ако ти харесва - действай смело Simple Smile

# 544
Ох, viliko, голям майтап си! Представям си го мъжът ти, с цигарата в уста, как дудне и сипе проклетии.
Сега, за леглото. Смятам, че както и да го направиш, ще стане чудесно. Комбинация от цветове, едноцветно, бяло, зелено, червено... няма начин да се се получи, защото самото легло е с много приятен дизайн. Много симпатична, изчистена линия, която носи и на някоя шукарийка даже. Много ми харесва цветът на изшкуреното краче!

# 545
Леглото е малко странно, но това е защото беше двуетажно и съответно конструкцията беше направена стабилно. Значи има общо три табли - откъм краката една, откъм главата една и откъм гърба на детето - пак табла. Отпред има едно дълго чело, а отзад има половин чело, защото таблите застават под ъгъл перпендикурялно...не знам обясних ли нещо  ooooh!
Ако ми се получи - имам огромна ракла към него плюс огромна експедит ако ме разбирате  Joy

mioki - супер си, визуализира идеята ми  Heart Eyes

Сега за цветовете - на снимката е холът на моята баба, старо дюшеме е, но реално нашия паркет е същия цвят, защото ги циклихме и лакирахме едновременно. Стените са ябълковозелени. Та ако направя крачетата така дървени - ще се вържат с пода, останалото ще се върже с големия бял гардероб, който определено се набива на очи. Гардеробът вече го показах, бяло и черно, спалнята е черна с бежави възглавници, залепени са към таблата фабрично. В момента има бежов килим и две масички лак бели от Икеа. Иначе е голяма стая, вероятно към 25-26кв. Та това легло го глася към спалнята ни,  плюс още няколко части, ако стане де. Вратата се пада по средата на стаята и има два огромни прозореца на две съседни стени. В едната част ще прибера спалнята и гардероба ни, а в другата съответно ще останат нещата за сина - леглото плюс каквото си направя. На есен ще си отиде в неговата детска стая, надявам се, но сега е немислимо, защото спи с нас на спалнята и ще е мъка дори на съседно легло да го накарам да спи, но така се надявам да го свикна лека полека. Оф, дълго стана...

# 546
Момичета, след като намацах едната табла с Боро и стоя цяла нощ – тази сутрин гледам, че като пипна таблата – ми лепне някак. Това нормално ли е?

# 547
  • Пловдив
Да. И по-добре не оставяй боро-контакта да съхне много. Почвай сега с боята. Вече боята чакаш повече между ръцете.

# 548
viliko, не само е нормално, но е и абсолютно задължително. Не е трябвало да чакаш цяла нощ. Препоръчително е да действаш с боята максимум 2 ч. след нанасяне на Боро-то. Ама може и да не си прецакала нещата. Веднага се хващай за четката/валяка, не отлагай повече.

# 549
Еееееееее, ма казвайте ги тез работи на време, първо кюлотеното, сега 2та часа  Joy
Сериозно, в момента съм на работа. Идеята беше другата събота да продължа. Реших, че ще направя убаво като оставя максимално дълго да съхне  Crazy Хубавото е, че това е задната табличка, която не се вижда реално и държи матрака. Какво може да се е прецакало - ама най-лошия вариант ми кажете  Embarassed

Сега и още един въпрос. Таблите влизат една в друга с дибли/май така се казват – едни дървени мънички, дето стоят в дупчиците на дървото, за да държат конструкцията, ама че описание...ОБАЧЕ на места са счупени и останали в едната табла. Лепени са с лепило явно яко. Мъжът ми вчера с отвертка си игра да изчегърта едното и накрая заяви, че му е писнало да се прави на майстор, а очевидно не е, след като аз искам – да си действам сама. Благодарих му и рекох, че скоро ще огладнее вероятно и да се оправя сам, нали той е гладен, не аз. Както и да е. Та сега се чудя. Ако взема машинката за завинтване – не мога ли с нея да издълбая някак дупките, за да сложа нови дибли?

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 10:53 от viliko

# 550
  • София-в сърцата на моите деца
Да--а-а, два часа след Бороконтакта трЕбе да се маже с боя,иначе прихваща прахта и след това боята не се захваща добре...това от опит!! Peace

# 551
Здравейте,
имам въпрос - на моята тераса изнесох една стара чамова етажерка за цветя - лакирана естествено, та въпросът ми е - с каква боя да я потъмня, за да я докарам като цвят акация, каквито са декингът, столовете и масата?  newsm78 Ето я и нея http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201046848042884&set … ype=3&theater

# 552
viliko, можеш още есин слой боро да намажеш и след това да боядисаш Simple Smile
Диблите може да ги изровиш, но трябва да внимаваш да не разшириш дупките. Няма да е лесна операция обаче, но не невъзможна.  Peace

Mama na Misho, ако е лакирана етажерката можеш да я лакираш с цветен прозрачен лак в подходящ цвят. Другия вариант е да шкуриш, байцваш и лак или масло после.

# 553
Вили, просто го намажи отново с бороконтакт в събота, като решиш да го боядисваш.  Simple Smile

# 554
Диблите няма начин – трябва да боря. Но ръчно става трудно и затова се питам не може ли инак – с машинката, с която си пробивам дупки например...Ако се разширят – ще запълвам – с С200 и стърготини вероятно ще стане, затова и питам де – ако имате друга идея...

Иначе – значи пак ще мажа с Борото. Въпросът ми е обаче тоя розов оттенък няма да остане – нали, защото бяла боя ще слагам отгоре...Взех някаква полска, мат – била по-добра от Сократис и това ми го каза човек, на когото вярвам, пък да видим как ще стане. И още нещо – що за матрак ми трябва на дължина 186, при положение че към 2см ще отидат поне за пъхане на матрака

Общи условия

Активация на акаунт