Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 002
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • София-в сърцата на моите деца
Розовото не остава.Бялото отгоре си е бяло,зависи и от боята,естествено! Peace

# 556
Диблите няма начин – трябва да боря. Но ръчно става трудно и затова се питам не може ли инак – с машинката, с която си пробивам дупки например...Ако се разширят – ще запълвам – с С200 и стърготини вероятно ще стане, затова и питам де – ако имате друга идея...

Една изпитана рецепта за кит: забъркваш талк /от аптека/ с боята, с която ще мажеш да стане като гъста каша и чакаш да стегне.

# 557
Иначе – значи пак ще мажа с Борото. Въпросът ми е обаче тоя розов оттенък няма да остане – нали, защото бяла боя ще слагам отгоре...Взех някаква полска, мат – била по-добра от Сократис и това ми го каза човек, на когото вярвам, пък да видим как ще стане. И още нещо – що за матрак ми трябва на дължина 186, при положение че към 2см ще отидат поне за пъхане на матрака

Дрелка май се казваше това с което се пробиват отвори, с него можеш да изровиш диблите.
Какъв ти е матрака, еднолицев или двулицев?

# 558
Една изпитана рецепта за кит: забъркваш талк /от аптека/ с боята, с която ще мажеш да стане като гъста каша и чакаш да стегне.

Интересно, ще запомня.

# 559
  • Варна
Привет,  bouquet

Може ли да ми препоръчате масло за естествен паркет с добро съотношение качество/цена? Смятам да изциклим паркета и този път за разнообразие да го омаслим, а не лакираме. Става въпрос за паркет в дневна, който вижда доста зор.  Simple Smile Simple Smile
Правилно ли съм разбрала, че омасления паркет не се драска така лесно както лакирания?
И въобще ще съм много благодарна ако някоя добра душа ми обясни каква е процедурата - първо, второ, трето; как се поддържа и т.н.   bouquet

# 560
Иначе – значи пак ще мажа с Борото. Въпросът ми е обаче тоя розов оттенък няма да остане – нали, защото бяла боя ще слагам отгоре...Взех някаква полска, мат – била по-добра от Сократис и това ми го каза човек, на когото вярвам, пък да видим как ще стане. И още нещо – що за матрак ми трябва на дължина 186, при положение че към 2см ще отидат поне за пъхане на матрака

Дрелка май се казваше това с което се пробиват отвори, с него можеш да изровиш диблите.
Какъв ти е матрака, еднолицев или двулицев?

О, нямам матрак, ще купувам и се чудя затова на размера... Rolling Eyes
Иначе ще пробвам с дрелка - това е ел.винтомер - нали?

# 561
Привет,  bouquet

Може ли да ми препоръчате масло за естествен паркет с добро съотношение качество/цена? Смятам да изциклим паркета и този път за разнообразие да го омаслим, а не лакираме. Става въпрос за паркет в дневна, който вижда доста зор.  Simple Smile Simple Smile
Правилно ли съм разбрала, че омасления паркет не се драска така лесно както лакирания?
И въобще ще съм много благодарна ако някоя добра душа ми обясни каква е процедурата - първо, второ, трето; как се поддържа и т.н.   bouquet

И аз исках да попитам същото...

# 562
Ами остави си допуск не повече от 1см от двете страни, ако е еднолицев, ако е двулицев с рамка, рамката трябва да е точно - не поветче от 2-3мм допуск, а матрака точен на отвора. Най-добре направи първо рамката на леглото и после поръчвай матрак. Ще трябва да е поръчков.

# 563
  • София
Привет,  bouquet

И аз исках да попитам същото...

Не, драска си се. Просто нараненото място можеш бързо и лесно да поправиш за отрицателно време, за разлика от лакираният паркет. Процедура не знам каква имаш предвид. Циклиш и омасляваш. Като се надраска зашкурваш леко мястото и го омасляваш пак. Препоръка на продукт не мога да направя, защото знам само един, който ползвахме. По тази причина и не мога да сравнявам качество/цена, но смятам че за България е най-добрия, поне за такъв го спрягат майсторките тук. Поддръжка специална не правя, купила съм си евтин препарат за почистване на омаслен паркет и действам с него. Онзи ден капнах без да искам вода на едно място и забелязах, че попива. Скоро пак ще го минем там. Това е. Бързо, лесно и комфортно.

# 564
Ами остави си допуск не повече от 1см от двете страни, ако е еднолицев, ако е двулицев с рамка, рамката трябва да е точно - не поветче от 2-3мм допуск, а матрака точен на отвора. Най-добре направи първо рамката на леглото и после поръчвай матрак. Ще трябва да е поръчков.

А, рамка сега, нее, ще взема еднолицев направо, но благодаря за разяснението за авансите в см  Hug
И все още съм в чуденка за цвета на крачетата...Ако ги оставя дървени и не ми хареса - вярвам, че веднага ще мога да ги намажа с бяла боя, ама пък ако се наложи за разглобявам....

# 565
У нас всички стари паркети са пренаредени и омаслени.
Аз ползвах това масло на Levis(но от другие вид, който е за вътр. приложение), вече 4-5г. няма проблем за сега.
По веригите е 29лв. ако не се лъжа. Аз го разнасях с четка и след 30-тина мин. с  дебели  парчета плат се обира излишното.
Втората фаза е доста трудоемка при по -голяма квадратура.Първо пробвах с киче, поставено на дрелката, но за 5 мин. стана на парцали. Доста търкане пада на ръка, защото бързо засъхва, и с всеки кв. метър става все по-трудно. С машина вероятно е доста по-бързо и лесно.

Пълното изсъхване е след 1-2 дена, до тогава леко лепне.
Паркета го почиствам с моп и препарат за дърво.Мокрен е, минаваме с обувки, но много по-добре се държи, отколкото като беше с лак.
Не, че не се драска, но не му личи толкова.А и лесно може да се поправи всичко.
Не съм го повтаряла до сега, но в спалнята ни като, че ли има нужда вече, стои малко сух.
За нищо на света  не бих го лакирала вече, но за съжаление преди години не бяха така популярни маслата у нас.

# 566
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
Диблите няма начин – трябва да боря. Но ръчно става трудно и затова се питам не може ли инак – с машинката, с която си пробивам дупки например...Ако се разширят – ще запълвам – с С200 и стърготини вероятно ще стане, затова и питам де – ако имате друга идея...

а защо не използваш бормашина с подходяща по размер бургия за дърво?  newsm78
може да е даже малко по- малка от диблите, за да се "заклинат" когато сглобяваш плоскостите.

# 567
  • Пловдив
Tea*, и ние на това масло сме се спрели за омасляване на нова спалня. Само че, не можем още да решим кой от двата нюанса да бъде... Blush
Бих се радвала да видя някоя снимка на омаслено дърво с това масло...
Вие какво използвахте: натурално или тик?
И колко ще ми трябва като количество за 8кв. чам за две ръце? Според консултантката в магазина -2л..хмх...не е ли много... newsm78

# 568
Може ли фото на така обработен паркет или е прекалено вече ...

С Бенджи сме писали едновременно едно и също

# 569

а защо не използваш бормашина с подходяща по размер бургия за дърво?  newsm78
може да е даже малко по- малка от диблите, за да се "заклинат" когато сглобяваш плоскостите.

Ами не знам как мога ... затова питах...с бормашина и каква бургия обаче  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт