Отговори
# 645
Уфф, да ви се оплача Close Вчера покрай хубавото време изкарахме няколко часа в гората и "резулатът" не закъсня- снощи си намерих един кърлеж и въпреки погнусата реших, че поне съм се оттървала навреме. Да ама не, днес открих още един, също така миниатюрен, който обаче вече беше успял да си смукне порядъчно Close направо място не мога да си намеря, навсякъде ме сърби, като крастава съм и се чудя колко ли още са се скатали по мен Sick
Та, момичета, бъдете бдителни- сезонът започна Sad

# 646
Гадост голяма са тия кърлежи.
Утре ще се ваксинираме по въпроса, и петимата. Днес като записвах час сестрата ми каза, че от миналата седмица всеки втори е за това Simple Smile

# 647
  • The QC to be!!!
Biba, ако не е тайна, къде сте ходили и какво сте правили точно та толкова кърлежи са ви налазили? Направо ме наплаши.  Sick Ние прекарахме на колелетата цял следобяд този уйкенд и 2та дни, и си мислех, че ако си бяхме взели едно одеало, можеше да се излегнем на поляната, но след като прочетох поста ти, май ще забравя завинаги тази си идея.

Сбъдваща - каква е ваксината дето слагате?

# 648
Сбъдваща - каква е ваксината дето слагате?
http://www.zecken.de/schuetzen-sie-sich/impfen/

Не можеш да се предпазиш от кърлеж, колкото и да си предпазлив. Например ще ти падне на главата от някое дърво без да усетиш и толкова му е. Имаше някъде статистика, че повече от 50% от кърлежовите ухапвания не се и усещат и ухапаните не знаят изобщо, че са лазени от тия гадинки.
Ние не сме хващали до сега кърлеж (или не сме разбрали), не знам и как изглежда на живо, на картинка ми е ясно, а сме в опасен район спред картата: http://www.stepmap.de/landkarte/zeckenkarte-deutschland-1118192 Не се пазим особено, активни сме по гори и полянки, пикници и барбекюта на открито и прочие. Сега, да спра да живея, щот може да ме ухапе нещо ли, айде няма нужда.

# 649
Biba, ако не е тайна, къде сте ходили и какво сте правили точно та толкова кърлежи са ви налазили?
Ходихме в една баден-вюртембергска гора, правихме геокешинг Wink
Да де, как ли няма да спра да живея. Остава сега и някакви дребни гадини да започнат да ми командват живота. Още повече, че неходенето в гората не дава гаранция, че няма да те намерят и налазят на друго място. Просто трябва да се вземат малко повече предпазни мерки, като се ходи по такива места, но аз доста лекомислено подходих вчера- като напече слънцето и хукнах като изтървана Crazy, ще ми е за урок Embarassed

# 650
Само да ви напомня, че тази карта показва разпространението на заразени с FSME кърлежи. Заразени с борелиоза има в цяла Германия и срещу борелиозата няма ваксина. И... кърлежите не падат от дърветата. Wink В тревите, храстите и шумата се крият, чакайки жертва. Ето едно интересно четиво: http://www.zecken.de/die-zecke/die-haeufigsten-irrtuemer/.

Нашето семейство е като магнит за кърлежи. Confused Затова имам не едно, а десет наум като ходим насам-натам. Ако се наложи някой да стъпи в гора или неокосена трева, следва щателна проверка. Само в поддръжани паркове и по-високо в планината не ме е страх.
Biba Sparrow, стискам палци да не са били заразени гадинките.

# 651
Много жалко  Cry. Силно се надявах че още им е студено на тези гадове и ще изчакат поне до средата на май преди да станат активни.
Ние също говорихме с нашата педиатърка за ваксинация и имаме час на 25-ти, за да ваксинираме малкия. Доколкото аз разбрах тази ваксина предпазва от Лаймска болест, а ако след ухапване се появят червени кръгове това е признак за заболяване от Борлеоза и тогава се изследва кръв и се взимат антибиотици.
А вие пръскате ли децата с репелент преди да зи заведете на градина или на разходка?

# 652
Не им е студено, то на нас ни беше жега, а какво остава за тях. Може би покрай дългата зима са доста поизгладнели, щом чак на мен се налепиха трябва доста да са го закъсали Laughing

Доколкото аз разбрах тази ваксина предпазва от Лаймска болест, а ако след ухапване се появят червени кръгове това е признак за заболяване от Борлеоза и тогава се изследва кръв и се взимат антибиотици.
Не, ваксината е срещу FSME. Лаймската болест е другото име на борелиоза...

# 653
Благодаря за пояснението Биба  Hug!

# 654
Ида, благодаря ти за съветите! За съжаление още нямаме немскоговорящи приятели, освен съседското дете, с което играят. Аз ще продължавам да упорствам, с времето предполагам нещата ще се подобряват.

Бибе, много неприятно с тия гадинки ooooh!. Май не ти е за сефте на теб, имам някакви бегли спомени, че и до антибиотик беше опряла сякаш...или се лъжа newsm78. Дано ти се махнат от главата и да не те тормозят повече  Hug

Да ни е честито хубавото временце. Поне у наше село вчера си беше жегичка. Вчера много се посмяхме с моя малкия. Връща се от училище, нахлузва първия срещнат комплект къси гащи и тениска и в един момент вика - оле мамоооо, с тия дрехи няма да изляза навън. На блузката на гърба пише №12 Кака  Joy. Калпазанина му с калпазанин незнае още как да си поиска да яде на немски, ама Кака-то го научил  Simple Smile

Айде хубав ден от мен!

# 655
  Здравейте на всички пишещи и четящи.
  От година и половина следя всеки ред от публикациите Ви,получих много ценна информация и черпя опит от споделеното Ви ежедневие. smile3525
  Бих желала да ме приемете във Вашите "редици",като пишеща,не само четяща,а аз тържествено обещавам да не задавам повтарящи се въпроси  newsm03
  Накратко за мен(ако на някой му представлява интерес).
От година и два месеца живея с децата си в Германия.Имам две момичета-голямата е на 14 години,малката на 6.В момента сме в източна Германия,но това се надявам след време да се промени.Каката посещава Regelschule,a днес малката беше на тест за Grundschule и мога да се похваля,че от Август ще си имам първокласничка.
  Това е от мен (за сега ).
  Успешен и спорен ден Ви пожелавам.

# 656
  • DE
Моля, помагайте! Как е сода бикарбонат на немски. Търсих в магазина, нищо не открих.

# 657
Да ме светнете : когато видите кърлеж по Вас, на личния доктор ли ходите, на спешното или ... ? Аз да съм подготвена питам. Благодаря.

И още нещо: според Вас мога ли да отказвам рентгенови снимки за детето, че от както сме тук вече 4/5 му праснаха .

# 658
Моля, помагайте! Как е сода бикарбонат на немски. Търсих в магазина, нищо не открих.
Май ще трябва да го напишем в първия пост  Mr. Green
Kaiser Natron http://www.torquato.de/mall/1/pic/it4068105491.jpg
Най-често срещаната питанка  Wink

# 659
broken dreams, добре дошла! Пиши спокойно все така учтиво, ама може и без учтива форма. Тук сме си все наши.  Hug

Абе, защо така ме мързи?

Общи условия

Активация на акаунт