2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 223
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Имам го на личния компютър изведен точно кой член и коя алинея е по повод на твърдението ми, че няма право един студент, да е студент в два различни университета.
Тук може да видите какво е изискването на ВИНС Варна и в частност кой не може да кандидатства за студент.
http://www.ue-varna.bg/uploads/ksp_2013/14.pdf
Не искам да изпадам в безсмислени спорове, имах този проблем при завършване на първата си бакалавърска степен, исках да продължа магистратура, но и в същата година да запиша първи курс на нова специалност бакалавър. Наш семеен познат, зам. ректор по учебната част в един държавен университет ми отговори, че нямам право, поради изложеното от мен по-горе становище. Не че не записах тогава, но това стана с уговорката, че има възможност "да ме хванат" и в такъв случай да се наложи да се откажа от единия университет.

Надявам се довечера да ви пусна точно чл. и ал., за да видите.
Далеч съм от мисълта, че някой университет ще върне студенти, но мен тогава, излагайки честно положението си ми отказаха да ме запишат в един университет.

# 601
Аз днес помолих един приятел с "връзки" да се обади в СП и да попита за моя случай с ВИНСА. Там са му казали, че няма значение, че уверението е с дата 14.10.2013, понеже закона бил да съм студентка 6 месеца от края на месеца в който е родено детето. Следователно моите са родени в началото на април, но се взима края на април и 14.10.2013 ме устройва. Като документите мога и сега да ги подам Hug
Аз естествено ще видя дали могат да ми пишат настояща дата, а ако не могат и от СП ми откажат ще обжалвам Simple Smile

# 602
А попита ли го как проверяват самите документи? Само дали са издадени реално от университета или проверяват в някакъв регистър друг?

# 603
Обаждали се по някое време през годината да проверят да не би да си се прехвърлил задочно

# 604
  • бургас/софия
Обаждали се по някое време през годината да проверят да не би да си се прехвърлил задочно

И ако си се прехвърлил какво? или ако си прекъснал??

# 605
О идея нямам, аз нямам намерение да се прехвърлям или да прекъсвам Grinning

# 606
Веднъж пуснат ли парите, няма какво да ми кажат дали съм прекъснала или не.
Моя приятелка, работеща във ВУЗ каза, че само два пъти са им звънели от СП и то, за да се уверят, че наистина служебната бележка е издадена от тях.

# 607
  • София
Привет,момичета,бих се радвала да ми дадете съвет и мнение.Аз уча 2ра магистратура във Факултета по обществено здраве към Медицински университет-София,само че задочно.Според вас ако се прехвърля редовно(ако въобще може,трябва да се обадя в понеделник да питам),ще ме одобрят ли за сумата?Общо са 3 семестъра,от които съм минала 1 вече.Имам детенце на 3 месеца.

Благодаря ви предварително  bouquet

# 608
  • София
Мисля, че няма да имаш проблем с помощта, ако се съгласят да те прехвърлят   bouquet

# 609
Здравейте

понеже си харесах специалност, а и се влиза по документи в УНИБИТ София, къде мога да проверя дали е акредитиран? Макар че пише, че имат прием и държавна поръчка.

# 610
  • София
Мисля, че няма да имаш проблем с помощта, ако се съгласят да те прехвърлят   bouquet

Благодаря Hug
За съжаление от сайта им оставам с впечатлението,че нямат магистратури редовно Sad Има ли някоя мама да учи във ФОЗ към Медицински университет?

# 611
Здравейте. Искам да попитам вече взелите помоща мами в случаи, че този месец подам документи до колко време те уведомяват дали си одобрен или не? Писменно ли те уведомяват? И до колко врме, в случай, че си одобрен ти превеждат парите?  Hug

# 612
Здравейте. Искам да попитам вече взелите помоща мами в случаи, че този месец подам документи до колко време те уведомяват дали си одобрен или не? Писменно ли те уведомяват? И до колко врме, в случай, че си одобрен ти превеждат парите?  Hug

Здравей, паричките ги превеждат в месеца след този, в който са подадени документите - т.е. ако подадеш до края на юли, ще получиш вероятно след 15 август. Не те уведомяват писмено, казват ти кога да отидеш пак в Социални грижи, за да провериш какво е решението:hug:

# 613
  • София
Мами,бихте ли ме насочили в кой университет бих мигла да кандидатсвам за магистратура и да запиша не по-късно от 15ти октомври (синът ми е роден на 15 април).За София става въпрос,но в краен случай и другаде.Благодаря!

# 614
 Искам да питам още нещо, ако ми дадат уверение от университета сега преди да е почнала учебната година мога ли да подам документи за тази помощ или ще ми откажат, защото още не е почнала учебната година? И когато подавам докумети, в уверението какво точно трябва да пише ( освен, че си студент редовна форма на обучение ) , трябва ли да пише пред кого трябва да предслужи? И това уверение ако е с дата напремиер 25, това означава ли, че и самата молба трябва да е същата дата? Смисъл да са със една и съща дата, да се подадат в деня в който е взето уверението?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт