Според мен най-запаметяващите моменти на Емир и Фериа:
1. Първата целувка в парка, нежна и несигурна, и особено "С мен ли си?", което присъстваше и в една от последните сцени на сериала. Много символичен въпрос!
2. Момента, в който излязоха от колата заедно и се хванаха за ръце

3. Целувката на пейката пред болницата - тук се изпиха с поглед....

4. Целувката им в 23 епизод в дома на Емир - много красива, нежна сцена, изпълнена с любов и първи емоции.
5. "Снежното" предложение за брак - толкова нежно, искрено, по детски чисто...Много нежен и романтичен момент. Емир притеснен, а Фериха с прекрасната си шапка, полетяла от обич, а едновременно с това потънала в лъжите си и страхуваща се дали всичко ще продължи, ако истината излезе наяве.
6. Разкриването на лъжите на Фериа - беше тежък, но дълго чакан от мен момент. Исках да се спре страданието на Емир, който за всичко обвиняваше себе си и да се приключи със страховете на Фериа.
7. Предложението му за една нощ с Фери в замяна на дълга и вечерта, когато Фери се качи в апартамента му - двете сцени, които белязаха достигането на дъното в отношенията им. Тук имаше голям сблъсък на емоции и чувства. Много силни моменти, особено качването на Фериа - тя страдаше, много повече от страдание, тя....как да се изразя

8. Целувката им в унито беше прекрасна - Емир бе зажаднял за нея, щом се осмели да я целуни пред всички.
9. Епизодите с отвличането бяха от любимите ми, заради саможертвоготовността на Емир, силната им воля с Фериха и начина, по който се закриляха един друг. Тези епизоди бяха преломен момент в тяхните отношения, добре, че се случиха, че да се осъзнаят, че се обичат и че не могат един без друг.
10. Сдобряването им в апартамента на Емир, след като бяха освободени. За мен това е НАЙ - СИЛНАТА СЦЕНА и много любима! Толкова емоции събрани на едно място. Тази сцена отразява свободата, приемането на истината, опрощението, стаената и изстрадана любов. Няма да забравя и преди това кадрите, в които Емир носеше Фериха с булченската рокля и поемайки изстрелите от Халил, се свлече на колене.Също незабравим момент!
11. Първата ФЕмирска сватба на вилата в планината - романтика и любов струеше отвсякъде. Излишно е да се описва какво предизвика у мен тази сватба, снега...Преди това побоя, бягството. Моментите във вилата бяха прекрасни, изразяваха такава идилия. Не одобрих премълчаването на брака си. Ако бяха признали още веднага може би всичко щеше да е по различен начин. Колко пъти исках Фериха да избяга, но уви.. този дълг към семейството й, към баща й. От страх да не ги съкруши, тя беше съкрушена и покрусена.
12. Сцените на острова също бяха хубави, един малък рай преди ада. ФЕмирски кекс беше нежен и прекрасно пресъздаден. Бяха влюбвни и щастливи, както в началото.
13. Шамара, който Емир й удари - много драматичен момент, кулминационен, носещ промени и нови преживявания. Определено ми остави горчива буца, още ми е пред очите, а песента кънти в ушите ми.. Много пъти съм разисквала тази сцена, така че няма да се повтарям...
14. Момента на дългогодишното завръщане на Фериха, погледа на Емир след като я видя, мъката, невярващия му поглед. видях различни хора, не Фемир, бяха различни...Разговорите му с Корай бяха много искрени. Тя се върна, за да докаже на Емир и на всички, които я унижаваха, че се е справила, че тя е победителят. Идва, за да сложи край, но не само на Емир, а и на любовта им. Но, когато се виждат и давамата осъзнават, че в тази игра няма да има победител.
15. Сдобряването им в парка - сцените им в последните епизоди бяха вълнуващи като цяло, но както казах, дори липсата на целувка при сдобряването им беше плюс, защото още повече показа колко са си липсвали и колко са се обичали. Много любим момент ми стана..
16. Втората сватба, макар че за мен по-силна беше първата. При сватбата в парка ни срещнаха с едни вече порастнали и преборили всички Емир и Фериха. Бяха се събрали близките им, приятелите, можеха най-накрая да оповестят на света, че се обичат и са говоти да бъдат заедно до края на живота си. Очите им показваха, че имат силата да променят миналото и да поставят новото начало. Но почти както винаги, се случва нещо неочаквано и приказката свършва...там където всичко започна, там и приключи....приказката ФЕмир свърши!
Дано да не съм ви досадила!

С това Фемирска клипче ви пожелавам сладки сънища. Лека от мен