ВИСЯЩОТО КАФЕ

• 25 000
  • 456
  •   1
Отговори
# 15
- И последно, понеже и от космоса е видно кои групи са особено омразни на ССФ- ще оставяте висящи кафето със заръка за етническата принадлежност на получателите, нали?

Тези сме ги черпили с "висящ ток", така че, нека от кафето се възползват други.

По темата, мисля, че идеята е много подходяща за кафенета, където се събират писатели и художници, тъкмо ще имат прототипи за произведенията си.

Аз се имам с един клошар в квартала, понякога си говорим, черпя го кроасан, ама той най-често иска бира. И хич не е бил глупав човек, завлекли са го още в началото на 90-те години и е останал без дом, явно тогава нещо е превъртял. Леко страшен изглежда за по-малките деца, но всъщност е безобиден.
Но доста намирисва, не знам кой би го изтърпял в кафене.

# 16
Идеален вариант да се видят много цигани на едно място.

Първият образ, който си представих беше точно този. Затова е нужно да се поизмислят нещата, така да го кажа. Не мисля, че е невъзможно.

Аз това го приемам като вид анонимно дарение. Нито ще обеднея кой знае колко с един хляб, нито някой ще забогатее прекомерно, но пък някой може да се нахрани!

Тук е много важно и търговците, които биха подкрепили тази кауза да са най-вече честни и справедливи. повечето познават клиантелата си и нзаят наистина,кои са нуждаещите се нали?

Ако не се опита, няма как да се разбере има ли туй нещо почва у нас?!

Докато си седим и бистрим кой ще се възползва ставаме съучастници в мизерията на много хора, като просто си пасуваме...  Rolling Eyes

# 17
  • Русе/София
Да,докарани сме до там,че да не вярваме в добри дела.А това ни затрива като нация.

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 14:22 от 3xi

# 18
Предвид съседната тема, за момичето с психически проблем и кафенето, се чудя, кое ли ще е това заведение, което с радост ще посреща нуждаещи от кафе.
Може би е по-добре да започнем или да продължаваме с малките, тихи и индивидуални жестове, отколкото да подемаме поредната гръмка фейсбук кампания от типа "всяко чудо за 3 дни".

# 19
  • ride my bike...
Около нас обикаля един клошар - приказлив, дори забавен.
Понякога като ходя до кварталния магазин му оставям по една висяща бира.
Защото както казва той " Аз за хляб си изкарвам"

Цитат
Може би е по-добре да започнем или да продължаваме с малките, тихи и индивидуални жестове, отколкото да подемаме поредната гръмка фейсбук кампания от типа "всяко чудо за 3 дни".
Това е и моето мнение

# 20
Сега е моментът да се изпробва вариант "протестиращо" кафе -
всеки,които има желание да почерпи с чай или кафе някой от протестиращите
във Варна /пред общината/, София  и т.н.  Аз ще го направя.

# 21
  • Варна
Стига да не се прави реклама и промотиране, може и да успее идеята.
Аз се питам кога ще въведем карпулинга тук?

# 22
  • Kопенхаген
Днес  в предаването Тази Сутрин д-р Константин Тренчев призова едрите индустриалци да даряват в специално създаден фонд за подпомагане на социално слаби и мизерстващи по опита на други държави.
Отдалеч спомена, че в инициативата биха могли да се включат и онези от Сенчестия Бизнес.

И не само, който му е на сърце да дари, например паричната равностойност на 5 кафета или 5 супи, или каквото и да било там.

Поне въпросния фонд ще се контролира и няма да е наливане от пусто в празно  Grinning

# 23
  • София
Идеята е прекрасна, Маме  bouquet
И мен ме притеснява това, че крайно нуждаещите се имат нужда от хляб, мляко, ориз....примерно. Не от кафе.
Бих купила хляб на нуждаещ се, но не и на тези по кръстовищата.
И как в родната ни картинка ще се определи, кой наистина има нужда? Просто вижда не дотам нуждаещи се да дрънчат "висящите" продукти из магазини, бакалници и заведения....

# 24
  • София
Ами те от фондовете, май, най-много крадат.  Simple Smile

# 25
  • в моя гьол
Кафето ми загорча. И онова дето си го купих и онова „висящото”, за което все още само чета, но бих искала да купя на някого.
Скептицизмът и не знам как да го нарека онова явление на дълбаене в раните на бедняка и изследване под лупа на неговата нищета е дотолкова вкоренено, че е способно да опорочи всяка една проява от този тип.

Кратък синтез на форумския и фейсбуков анализ:

1.   На кафенетата ще има се срине реномето, щото сульо и пульо ще се влачат за кафе. Че кат не искаш сульо и пульо, няма да участваш в инициативата, никой не е опрял ножа да кокала, я.
2.   Клиентите ще избягат, щот нали, как ще им се мотка в краката утайката на обществото докат блажено попийват кафе.
3.   Ама как ще давате кафе на циганите, акъл имате ли? Та те ни окрадоха тока. Яяяя марш, никакво такова „висящо” за цигани! Кафе? – само за нуждаещи се от правилния етнос.
4.   Ама на комшийката Пена? Че комшийката Гана е по-нуждаеща се. Моля, нуждаещите се да си извадят документ за имотно състояние, доходи вкл. и от социални служби, бюро по труда и детски надбавки. Прономеровоани, прошнуровани, заверени с подпис и печат, удостоверяващ, че лицето Х има повече право на „висящо” кафе от лицето У. Кафе? – само срещу валидна тапия.

Ш`ти загорчи кафето от подобни разсъждения, не, ами направо ти иде да драйфаш.

# 26
  • София
Синтезът е верен.
И да, на Пена с рентите от магазини из столични булеварди не вярвам. Защото познавам такава, пък реве на баба ми, /която е първа група инвалидност и взима минимума/ да ѝ даде парче хляб, че гладува.
Винаги съм помагала с каквото мога и винаги ще го правя. Но, на Сульо и на Пульо вяра нямам Peace

# 27
Абе, и на мен ми се драйфа, когато и този с 200 лв. заплата, и онзи с 200 млн. печалба плащат все един и същ плосък данък, ама... (За втория е под въпрос.)
Пък на всичко отгоре и ще им се молят да помагат и да проявяват повече съпричастност към бедните. Е, как да стане? То данъци не иска да плаща, ти чакай да прояви съвест и съпричастност към мизерстващите.
А, виж, по едно "висящо" кафе или по един "висящ" хляб могат да поръчат, да. Колкото да си измият съвестта, дето я нямат.

# 28
Кафето е нелепо. Виж, хляб мога да купя.

# 29
За хляб и супа хората си имат кухни за бедни и приюти, по-скоро кафето е символично, покана да са сред хората, а не само в приют или под мост, да могат да седнат в заведение да пият едно кафе, без да ги изгонят, нещо такова си представям аз.
И вместо да се обвиняват един друг колко са коравосърдечни, че не канят по някой просяк или бедняк на масата си докато обядват, са осъзнали, че това не е по силите на повечето хора, и вместо да си вменяват един друг вина, са решили да направят нещо дребно, което ще е по силите на хората, а не да очакват от тях невъзможното и да си набиват взаимно канчетата.

Общи условия

Активация на акаунт