На море в Гърция 2013 - III

• 82 252
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Bled, тъй като се оказа, че си посещавала доста хотели, да те попитам дали имаш впечатления от този http://www.olympion-sunset.com/ . Намира се във Фурка - Касандра. Ако имаш отзиви и за плажа на Фурка и въобще тези в западната част на Касандра, ще се радвам да споделиш.

# 631
  • София
Bled, тъй като се оказа, че си посещавала доста хотели, да те попитам дали имаш впечатления от този http://www.olympion-sunset.com/ . Намира се във Фурка - Касандра. Ако имаш отзиви и за плажа на Фурка и въобще тези в западната част на Касандра, ще се радвам да споделиш.

dechy С най-голямо удоволствие ще споделя. Преди два дни описах хотела в лични, ето инфото и за теб. Харесваме този район около Фурка, Елани , Siviri, голямо спокойствие. Това е най-добрият хотел на това място. Намира се, не в селището Фурка, а на самият бряг Skala Fourkas или Fourka Beach, както го наричат. Разположен е на самият път от ляво, посока Siviri. Разполага с всичко необходимо, хубав басейн с бар към него, маси поставени директно на тревата с изглед към морето. Всичко, което ползвате влиза в цената, шезлонги, чадъри на басейна и плажа. Не знам какъв е пакета, който имате, ние сме спали в него преминавайки само с закуска със собствена резервация. Всичко беше на ниво, пожелахме си да се върнем отново. Имайте предвид, наоколо няма гъсто населени места, магазини и прочие. В Skala Fourkas има крайбрежна улица и две много хубави таверни на самият бряг. В Siviri е малко по оживено с повече хотели по-брега. Elani Beach със син флаг, където се намира хотел Elani Bay Resort, описах го наскоро, е след Siviri.
Може да видите наблизо на пътя към Siviri, от дясната страна Siviri Amphitheatre.
Имайте предвид, че от тази страна на ръкава Касандра понякога духа малко повече, но това не трябва да е притеснително. Приятно изкарване.
Р.Р. Имам лични снимки от хотела и околностите, ако е необходимо мога да ги покажа, няма проблем.

# 632
Огромно благодаря на всички за съвеетите, може би на истина на място ще решим окончателно. Дано само времето да е с нас до 6 включтелно пък после ако иска и проливен дъжд да вали...  Simple Smile А за хотела нямате отзиви така ли да разбирам Аthos palace.. Simple Smile

Не разбрах, че има питане за хотела, включително и миналата година го посетихме на кратка разходка. На територията на огромна площ, с хубави градини и прекрасна църква се намират хотелите Аthos и Pallini. Зоната се охранява, влиза се от един вход, има достатъчно парко места. Това са двата най-големи хотела на Касандра със собствени плажове. Не са в първа младост, но са приятни за почивка, разполагат с много добра база, има всичко необходимо, басейни, детски кът, магазини, ресторанти и т.н.
Bled стархотна си , вече ми се прииска да съм там. Хубави и спокойни празници на теб и семейството ти Simple Smile
Допълних горният отговор, може да го видите отново. Успех......

# 633
  • София
dechy "Bled страхотна си , вече ми се прииска да съм там. Хубави и спокойни празници на теб и семейството ти"
Благодаря ти много, в края на май ще бъдем в района, не знам вашето време, но можем да си бъдем полезни на място. Поздрави..........

# 634
  • София
dechy С най-голямо удоволствие ще споделя. Преди два дни описах хотела в лични, ето инфото и за теб. Харесваме този район около Фурка, Елани , Siviri, голямо спокойствие. Това е най-добрият хотел на това място. Намира се, не в селището Фурка, а на самият бряг Skala Fourkas или Fourka Beach, както го наричат. Разположен е на самият път от ляво, посока Siviri. Разполага с всичко необходимо, хубав басейн с бар към него, маси поставени директно на тревата с изглед към морето. Всичко, което ползвате влиза в цената, шезлонги, чадъри на басейна и плажа. Не знам какъв е пакета, който имате, ние сме спали в него преминавайки само с закуска със собствена резервация. Всичко беше на ниво, пожелахме си да се върнем отново. Имайте предвид, наоколо няма гъсто населени места, магазини и прочие. В Skala Fourkas има крайбрежна улица и две много хубави таверни на самият бряг. В Siviri е малко по оживено с повече хотели по-брега. Elani Beach със син флаг, където се намира хотел Elani Bay Resort, описах го наскоро, е след Siviri.
Може да видите наблизо на пътя към Siviri, от дясната страна Siviri Amphitheatre.
Имайте предвид, че от тази страна на ръкава Касандра понякога духа малко повече, но това не трябва да е притеснително. Приятно изкарване.
Р.Р. Имам лични снимки от хотела и околностите, ако е необходимо мога да ги покажа, няма проблем.
Благодаря, Bled. Дали можеш да кажеш подробности за плажа на Фурка - в смисъл има ли камъни в морето, плитко ли е или бързо става дълбоко. Околните плажове на Elani и Сивири също ме интересуват. Също плажът на носа на Посиди и по- на юг на Неа Скиони, ако си стигала до там.
Ще се радвам на видя снимките ти.

# 635
dechy "Bled страхотна си , вече ми се прииска да съм там. Хубави и спокойни празници на теб и семейството ти"
Благодаря ти много, в края на май ще бъдем в района, не знам вашето време, но можем да си бъдем полезни на място. Поздрави..........
Е ние сме много за мъноичко от 3- 6  май - с екскурзия, това питах и момичета по-горе дали ще става за къпане в моренцето, но те изразиха сериозно съмнение... Simple Smile  Grinning

# 636
Момичета и момчета!!!
Благодарение на вас избрах дестинацията за почивката ни това лято!!! Огромно благодаря!
И ..... сега стигнах до превода на еврата, което се оказа мисия трудна.
Моля помагайте!
Отидох в Асет банк по препоръки от форума, но там ми казаха, че за тях е 10 евро (5 евро в сметката и 5 за друго си), но от другата страна не знаели какви такси ще се удържат.
Банката в която трябва да преведа парите е АТЕ БАНК.

# 637
  • София
Банковите такси при плащания в ЕС задължително са споделени, т.е. комисионната за получателя си я поема той. Мен в Прокредит Банк ме одраха с 25 евро такси  Tired - 10 такса СУИФТ и 15 за превода.

# 638
Туцка, VILI Z (и други),
при малки суми често Уестърн юниън излиза по-изгодно от междубанков превод - 10е е за суми до 50 долара, 13 за 50-100.
Нататък нещата варират, има ги в таблицата отпред. Що се отнася до банковите такси, цитирани на 1-ва страница, те са събирани по данни на потребители от лято 2011, със сигурност има някои промени оттогава и може тук-таме да не отговарят на истината в момента.
ATE е тяхната земеделска банка, към нея няма суперизгодни условия за превод от БГ. Други гръцки банки са представени тук чрез собствени офиси или като част от банкови консорциуми и е по-евтиво.

Може г-жа Нарцис да желае ги събере наново, евентуално, та да ги коригираме в полза на по-актуална и точна информация Grinning  

# 639
Ако имате интернет банкиране, може да го използвате, със сигурност таксите са по-ниски.

# 640
  • София
dechy, на Скала Фурка плажът е смесен - камъни и пясък. Трябваше да гледам къде стъпвам, като бях във водата. Не е много плитко. За другите плажове не мога да кажа, не съм била там.

# 641
  • с/у ОколоМръсТното
. Мен в Прокредит Банк ме одраха с 25 евро такси  Tired

че това си е една нощувка.  Shocked  Naughty Crossing Arms

Пожелавам на всички, почиващи за Великденските празници в Гърция страхотно време и неповторими емоции. И после старателно описание на местата, които сте посетили.
На добър час   bouquet

# 642
  • София
Почти, най- добре е резервация с кредитна карта, но извън букинга все не се получават нещата   Laughing - миналата година платих пак над 20 евро с Уестърн Юнион за резервация /със сигурност  преводът беше над 100 евро/

# 643
Здравейте, имам нужда от помоща ви. Laughing Планирам ходене до Лефкада и искам да сме от западната част на острова. Търся хотел в близост до хубав пясъчен плаж. Кое населено място ще препоръчате, кои плажове са хубави(аз видях де, но и вас да попитам)?Ще ми се да е място, къдете има плитчини за детето.
Отделяйки днес половин ден в търсене се оказа, че на западния бряг има много малък избор от хотели(гледам в боокинг), повечето са на източния и около самия град Лефкада. Confused В този ред на мисли големи ли са разстоянието, ако се спра на хотел, който не е на западния бряг, а на северния или южния може ли бързо да се предвижваме до хубавите места или почивката ще премине в път?

Много станаха въпросите, но ще се радвам на всякаква информация. Отзиви за хотели, плажове, пътища Mr. Green

# 644
  • София
Аз пак ще досадя с въпроса си,но дано някой може да помогне.Дали можете да ми препоръчате бунгала или къщичка или виличка,НЕ ХОТЕЛ, подходящи за деца.Мерси много предварително  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт