На море в Гърция 2013 - III

• 82 257
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Така е, и този вариант като сравнявам впечатленията си от двете възможности,си заслужава повече .Не е зле да си вземете яке -ветровка, че около манастирите духа сериозно .Има и чайки, които съпътстват, красиви са, напомнят ми тези от ферито Керамоти-- Тасос-винаги гладни.

# 616
Била съм на корабче от Оранополи. Не си плава "просто". Има си екскурзовод - по уредбата на кораба обясняват за всеки един от манастирите покрай който се минава непосредствено. Този от Ормос Панагияс е целодневен с някаква шоу-програма и спирка за обяд в Оранополи. За мен по добрия вариант е 2-3 часа на кораба, след което обяд в Оранополи и на връщане разглеждане на селищата покрай които минаваме. Не бих искала да си вържа цял ден заради фолклорна програма.

И да - шапка, очила, яке и мазило за слънце са задължителни.  Peace

# 617
  • София
Ох, на мен ми е драма как стои въпроса с ремонта на пътя преди границата. В един друг форум четох, че било як офроуд.

Bliss, за тази отсечка ли става дума? http://www.e-79.com/news-63350.html

Сигурно заради празниците пътят вече е ремонтиран и  готов.

Честито на всички именници и приятно прекарване на празниците !!!  bouquet Hug

# 618
Ох, на мен ми е драма как стои въпроса с ремонта на пътя преди границата. В един друг форум четох, че било як офроуд.

Bliss, за тази отсечка ли става дума? http://www.e-79.com/news-63350.html

Сигурно заради празниците пътят вече е ремонтиран и  готов.

Честито на всички именници и приятно прекарване на празниците !!!  bouquet Hug

Ей това (АПИ):

участък при км 320+600 се въвежда се ВОБД във връзка с изграждането на пътна връзка I - Дупница – София за срок до 31.05.2013 г.; участъци при км 315+720, км 318+010 и км 322+450 скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч.-срок 30.09.2013 г.;област Благоевград: участък от км 426+110 до км 435+370 през светлата част на деня ще бъде затруднено за движение на МПС; участъка от км 436+745 до км 437+665 /Марикостиново – Кулата/ затворен за движение. Обходни маршрути:

-посока София - Кулата и обратно: Марикостиново - Марино поле - Чучулигово - Кулата

-посока Петрич - Кулата се пренасочва също през Марино поле - Чучулигово – Кулата

Временната организация и безопасност на движение е за периода от 06.02.2013 г. до 12.09.2013 г.; участък: Марикостиново-Кулата поради извършване на ремонтни работи в участъка Кулата, движението е урегулирано еднопосочно/в едната лента/ и по обходни маршрути.

Не мога да се ориентирам дали е същото, което ти пусна. Но май е същото.  Peace

# 619
Ако съдя по цената от 25 евро и факта, че екскурзията е от Касандра, 99% съм сигурна, че става въпрос за целодневните туристически кораби, които тръгват от Ормос Панагияс.  Wink Няма кой да ги кара чак до Уранополи.
Ами значи ние ще сме в ето този хотел : Халкидки - Касандра и настаняване в хотел „Атос Палас” 4****. Та предполагам от там ще се тръгва. Мисълта ми беше, че съм чувала, че манастирите са доста далече и почти нищо не се вижда и 25 е само за едното птъуване с корабчето знам ли, обяд няма да имаме. Не е ли по-добре това време да го отделя да разгледам селището и дет се вика за тези пари да си купя нещо, знам ли и аз не съм била скоро в Гърция представа си нямам..

# 620
Манастирите се вижда от около 500м разстояние, до толкова е разрешено на корабите да приближават, но се вижда добре и си е интересно преживяване....то и без това няма как да ги видиш повече самите манастири ....просто красива гледка.
Мъжа ми и сина ми ходиха на следващото лято с малка яхта до тях и ги бяха приближили доста на места ...преди да един катер да ги предупреди да не доближават толкова  Mr. Green и сина ми каза, че от кораба дори се вижда някак по-добре - отвисоко и по-цялостно....иначе пък било по-голяма тръпка  hahaha
Но те бяха с яхта на приятел, а той е доста луд и екстремен  Laughing, иначе лодките дето се наемат не доближават много-много...
Като цяло мисля, че екскурзията си заслужава.

# 621
  • София
nevidimoto dete, май аз съм първа във Валасакис - от 1-ви май, ще пиша отзиви Peace

И аз ще бъда благодарна на отзиви за Валасакис - имаме резервация за средата на юни.
савана, пожелавам ви прекрасно изкарване и незабравими моменти на предстоящата ви почивка, както и на всички, които ще пътуват скоро  Hug

# 622
  • Варна
Предлагат ни и екскурзия с корабче до Атон - 25 Е заслужава ли си, много ли е духовито на това корабче. Въобще всякаква информация ще ми бъде полезна. Весел празник на именниците Simple Smile

Решете на място , във всяко възможно място на Халкидики се предлагат няколко варианта на екскурзии и на същите цени.
Ние вече два дни правихме плаж тук около Варна и даже се намокрихме малко Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Няма начин да не се печем и в Гърция другата седмица Simple SmileSimple SmileSimple Smile стига дедо да не спретне някой номер Sad
Колкото до къпането , водата няма как да е много за киснене , за топване ще става Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 623
Моля, който пътува тези дни (преди 1-ви), ако има възможност и нет да сподели как е пътя преди границата. Нали има отбивка от няколко километра и в друг форум четох, че е доста неприятно -  както пътя така и скоростта.

bouquet

Пътя ще бъде готов до 1 май така казаха по тв-то

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 09:03 от Vivi

# 624
  • София
Ако съдя по цената от 25 евро и факта, че екскурзията е от Касандра, 99% съм сигурна, че става въпрос за целодневните туристически кораби, които тръгват от Ормос Панагияс.  Wink Няма кой да ги кара чак до Уранополи.
Ами значи ние ще сме в ето този хотел : Халкидки - Касандра и настаняване в хотел „Атос Палас” 4****. Та предполагам от там ще се тръгва. Мисълта ми беше, че съм чувала, че манастирите са доста далече и почти нищо не се вижда и 25 е само за едното птъуване с корабчето знам ли, обяд няма да имаме. Не е ли по-добре това време да го отделя да разгледам селището и дет се вика за тези пари да си купя нещо, знам ли и аз не съм била скоро в Гърция представа си нямам..

Моя приятелски съвет е да направите тази обиколка, ще остане хубав спомен. Има вероятност при пътуването корабчето да бъде съпроводено от делфини, което ни се случи на нас, беше невероятно. Ако имате бинокъл в къщи или може да вземете от ваши приятели, ще ви бъде от полза. Преди имаше пристан на Касандра от където тръгваха, много красиво място на края на ръкава, до църквата Ekklisia Agios Nikolaos, сега повечето потеглят от Ормос Панагияс, Ситония. Ще ви закарат до там с автобус. Пазар може да си направите и в Ouranoupoli, екскурзията  дава достатъчно време за това. Ако много задуха може да се приютите в затворената част на кораба на чаша кафе. Но не вярвам, очертава се хубаво време още в началото на сезона. Направете го, струва си.....Вашият хотел се намира  до Калитея на 15км. от Ханиоти, в това градче препоръчвам централната търговска улица за пазар и разходки.....Приятна почивка....

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 10:26 от Bled

# 625
Огромно благодаря на всички за съвеетите, може би на истина на място ще решим окончателно. Дано само времето да е с нас до 6 включтелно пък после ако иска и проливен дъжд да вали...  Simple Smile А за хотела нямате отзиви така ли да разбирам Аthos palace.. Simple Smile

# 626
  • ВАРНА
Здравейте на всички, за празниците ще  ходим в Кавала в този хотел http://www.lucyhotel.gr/home/ , бих се радвала някой да ми каже отзиви за хотела и подробности за Кавала не съм ходила там до сега? Шопинг центрове (предполагам няма да работят по Великден) , какви заведения бихте ми препоръчали? Има ли нещо интересно да се види в околностите и т.н. Благодаря предварително! Simple Smile

# 627
  • София
Кавала е чудесен избор за екскурзия - един от любимите ми градове в Гърция  Heart Eyes. Прескачам хотела, защото там спя при роднини и преминавам на другата информация: търговските центрове няма да работят, така че шопинг трудно може да бъде осъществен. Кръчмите около пристанището са чудесни. Градът е доста труден за обиколка с кола, защото е застроен на стръмен склон, най-добре е да паркирате на платен паркинг на пристанището и от там да поемате на разходки. Самото пристанище е в подножието на Стария град - там има много за разглеждане. Препоръчвам ти да пуснеш едно търсене в Гугъл - със сигурност ще ти излезе много информация за забележителностите в града - те са много, аз ще пропусна нещо.

Коригирам се: магазините сигурно ще работят на 1-ви и 2-ри май. Хубавите магазини и търг.центрове са в долната /централна част/, хм обаче не мога да споделя адреси - дано се включи някой по-запознат, защото аз просто си ги знам, но трудно бих могла да те ориентирам.

# 628
  • София
Огромно благодаря на всички за съвеетите, може би на истина на място ще решим окончателно. Дано само времето да е с нас до 6 включтелно пък после ако иска и проливен дъжд да вали...  Simple Smile А за хотела нямате отзиви така ли да разбирам Аthos palace.. Simple Smile

Не разбрах, че има питане за хотела, включително и миналата година го посетихме на кратка разходка. На територията на огромна площ, с хубави градини и прекрасна църква се намират хотелите Аthos и Pallini. Зоната се охранява, влиза се от един вход, има достатъчно парко места. Това са двата най-големи хотела на Касандра със собствени плажове. Не са в първа младост, но са приятни за почивка, разполагат с много добра база, има всичко необходимо, басейни, детски кът, магазини, ресторанти и т.н.
Допълних горният отговор, може да го видите отново. Успех......

# 629
nevidimoto dete, май аз съм първа във Валасакис - от 1-ви май, ще пиша отзиви Peace

И аз ще бъда благодарна на отзиви за Валасакис - имаме резервация за средата на юни.
савана, пожелавам ви прекрасно изкарване и незабравими моменти на предстоящата ви почивка, както и на всички, които ще пътуват скоро  Hug
Благодаря, Moharet Hug, ще пиша Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 10:54 от савана

Общи условия

Активация на акаунт