На море в Гърция 2013 - III

• 82 276
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
  • София
И аз да кажа за Закинтос. На място записахме 2 морски екскурзии. Първата беше целодневната обиколка. През 2009 струваше 20-22 евро на човек и си мисля, че предложените 28 от агенцията е приемлива цена (все пак в нея е включен и транспорт до кораба). Беше невероятно хубаво. За съжаление около Сините пещери духаше много силно и не можахме да ги видим. Компенсираха ни с надничане в други пещери на по-закътано място. Това, което ме притеснява в майската екскурзия е, че бяха включени две места за плуване и плаж. Едното беше близо до пещера и се слизаше от кораба директно в дълбокото, т.е. е само за хора, които могат да плуват. Това не виждам, че може да стане на 2-3 май, защото водата ще е студена. Дори и на Навагио стълбата на кораба стига до плиткото, но не и съвсем до пясъка и трябва да се топнеш до кръста, за да излезеш на плажа. Отново опираме до температурата на водата.

Втората ни екскурзия беше с лодка в залива . Първо да кажа за костенурките. В залива живеят постоянно 8-10 костенурки. Лодкарите си имат тактика. Обикалят из залива и като видят някоя си сигнализират и я заобикалят от всички страни. Така туристите задължително виждат поне една костенурка. В началото и аз се съмнявах и се чудех как така ще ни я осигурят, но видяхме.  Wink Екскурзията беше около 14-15 евро и отново включваше 2 плажа - един в дълбокото и един на остров Маратониси, който можеше да се посети и без намокряне. Определено беше също толкова хубаво колкото и на целодневната екскурзия. Двете се допълват, а не се повтарят.

За сухоземната екскурзия и аз съм по-скоро за самостоятелно разглеждане с кола под наем, но си зависи от човека. За мен най-много си заслужават гледките и като видим някоя красота, спираме и се наслаждаваме. С автобуса това няма как да стане. Но пък в автобуса ще има екскурзовод, който ще ви разкаже това-онова.  Wink

# 601
Чета си аз из нета статийки за почивки, хотелчета и плажчета и попаднах на ето това:

http://dnes.dir.bg/news/gratzki-politzai-protest-granitzata-13753604?nt=4

# 602
  • София
И аз да кажа за Закинтос. На място записахме 2 морски екскурзии. Първата беше целодневната обиколка. През 2009 струваше 20-22 евро на човек и си мисля, че предложените 28 от агенцията е приемлива цена (все пак в нея е включен и транспорт до кораба). Беше невероятно хубаво. За съжаление около Сините пещери духаше много силно и не можахме да ги видим. Компенсираха ни с надничане в други пещери на по-закътано място. Това, което ме притеснява в майската екскурзия е, че бяха включени две места за плуване и плаж. Едното беше близо до пещера и се слизаше от кораба директно в дълбокото, т.е. е само за хора, които могат да плуват. Това не виждам, че може да стане на 2-3 май, защото водата ще е студена. Дори и на Навагио стълбата на кораба стига до плиткото, но не и съвсем до пясъка и трябва да се топнеш до кръста, за да излезеш на плажа. Отново опираме до температурата на водата.

Втората ни екскурзия беше с лодка в залива . Първо да кажа за костенурките. В залива живеят постоянно 8-10 костенурки. Лодкарите си имат тактика. Обикалят из залива и като видят някоя си сигнализират и я заобикалят от всички страни. Така туристите задължително виждат поне една костенурка. В началото и аз се съмнявах и се чудех как така ще ни я осигурят, но видяхме.  Wink Екскурзията беше около 14-15 евро и отново включваше 2 плажа - един в дълбокото и един на остров Маратониси, който можеше да се посети и без намокряне. Определено беше също толкова хубаво колкото и на целодневната екскурзия. Двете се допълват, а не се повтарят.

За сухоземната екскурзия и аз съм по-скоро за самостоятелно разглеждане с кола под наем, но си зависи от човека. За мен най-много си заслужават гледките и като видим някоя красота, спираме и се наслаждаваме. С автобуса това няма как да стане. Но пък в автобуса ще има екскурзовод, който ще ви разкаже това-онова.  Wink

Да, всичко е точно така. Само с костенурките става все по-сложно. Преди няколко години имаше по-голям шанс, сега всичко е много голям късмет. Това, което правеха лодкарите беше така, но имаха проблем със "защитниците" и вече много не рискуват, важното е да вземат парите. Три пъти се качваме вече, и си оставаме само с прозрачното дъно на лодките.

# 603
  • София
Мили момичета,писах преди известно време с молба да ме ориентирате,но самата аз не знаех какво търся и съответно нямаше как да ми съдействате  Blush
Сега имам точен профил на това,коеот търся,но не го намирам и ще помоля ако някой се сеща за подобно място да ми пейстне едно линкче ще съм благодарна. Blush
Значи търси се виличка,бунгало или нещо от този тип.Да е със спалня и кухня,да има нещо като дворче отпред,където да си играят децата.Да не е хотел!По възможност да е близо до бг. да има някаква възможност за разходка с количка наоколо и плаж в близост /дори да не е много хубав,но да има наблизо/
Да е чисто и приятно  няма нужда от луксове.
Ами това е благодаря предварително за инфото ако знаете такова място  Hug

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 07:39 от hetera

# 604
  • София
Момичета, Мазутис, Лидъл и другите големи вериги ще работят ли по Великденските празници?
обикновено работят всъбота до обяд.

# 605
  • София
Момичета, Мазутис, Лидъл и другите големи вериги ще работят ли по Великденските празници?

Работното време на Страстната седмица - Масутис: информация от сайта им - http://www.masoutis.gr/

Добър понеделник - четвъртък: 08.00 - 21.00
Разпети петък: 13.00 - 19.00
Събота: 08.00 - 18.00 ч.

Mediterranean Cosmos

Добър понеделник - четвъртък: 09.00 - 21.00
Разпети петък: 13.00 - 20.00
Събота: 09.00 - 19.00
Неделя и понеделник след Великден: ​​Затворен

Работно време  Lidl

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/14932.htm

# 606
Sharky*, bibi_2 благодаря!
bibi_2, златна си  Hug

# 607
Времето се затопли и темата поутихна. А може би вече някои от вас са в Гърция и се пекат на хубавото слънце. Много ви завиждам. Аз си седя болна вкъщи и само мечтая за края на май, когато и ние ще се отправим натам.

Пожелавам прекрасно изкарване на всички момичета, които ще са в Гърция за празниците и чакаме отзиви като се върнете Hug Особено много ме вълнуват пресни отзиви за Вурвуру и къща Валасакис, че ние ще сме там.

# 608
Момичета., какво е времето в Гърция по това време на годината конкретно началото на май. Ще ходим на една екскурзия до Касандра и се чудех дали ще става за плаж, тъй като и хотелчето е на брега на морето. И още нещо към момента като гледам в accuweather ми излиза доста високи температури, а вчер как е захладнява ли, има ли нужда от връхна дрешка. Предлагат ни и екскурзия с корабче до Атон - 25 Е заслужава ли си, много ли е духовито на това корабче. Въобще всякаква информация ще ми бъде полезна. Весел празник на именниците Simple Smile

# 609
  • София
Момичета., какво е времето в Гърция по това време на годината конкретно началото на май. Ще ходим на една екскурзия до Касандра и се чудех дали ще става за плаж, тъй като и хотелчето е на брега на морето. И още нещо към момента като гледам в accuweather ми излиза доста високи температури, а вчер как е захладнява ли, има ли нужда от връхна дрешка. Предлагат ни и екскурзия с корабче до Атон - 25 Е заслужава ли си, много ли е духовито на това корабче. Въобще всякаква информация ще ми бъде полезна. Весел празник на именниците Simple Smile

Oпределено ще става за плаж, но за къпане - едва ли. За корабчето - не съм ходила лично, но всички отзиви са положителни. На връщане дори има нещо като програма на борда - с песни и танци.  Grinning А дали ще духа - това е божа работа.  Wink В Аccuweather има информация за нощните температури. 

Честит празник! Честит имен ден на всички с имена на цветя!  Hug

# 610
  • Europe

Втората ни екскурзия беше с лодка в залива . Първо да кажа за костенурките. В залива живеят постоянно 8-10 костенурки. Лодкарите си имат тактика. Обикалят из залива и като видят някоя си сигнализират и я заобикалят от всички страни. Така туристите задължително виждат поне една костенурка. В началото и аз се съмнявах и се чудех как така ще ни я осигурят, но видяхме.  Wink Екскурзията беше около 14-15 евро и отново включваше 2 плажа - един в дълбокото и един на остров Маратониси, който можеше да се посети и без намокряне. Определено беше също толкова хубаво колкото и на целодневната екскурзия. Двете се допълват, а не се повтарят.

За сухоземната екскурзия и аз съм по-скоро за самостоятелно разглеждане с кола под наем, но си зависи от човека. За мен най-много си заслужават гледките и като видим някоя красота, спираме и се наслаждаваме. С автобуса това няма как да стане. Но пък в автобуса ще има екскурзовод, който ще ви разкаже това-онова.  Wink

Благодаря ти Таня67  Peace значи предположенията ми се потвърждават. Но ще се изкъпем ние при всяко положение. Ние си падаме малко моржове. После ще разказвам.

# 611
nevidimoto dete, май аз съм първа във Валасакис - от 1-ви май, ще пиша отзиви Peace

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 14:00 от савана

# 612
Ох, на мен ми е драма как стои въпроса с ремонта на пътя преди границата. В един друг форум четох, че било як офроуд.

# 613
За плаж е твърде вероятно да става, въпреки прогнозите от сайтовете за времето, за къпане-едва ли през май.
Попитай откъде тръгва корабчето-тези от Уранополи са семпли  и просто пътуват   и цената е по-ниска/, а другите от Ормос Панагиас са прототип на галера,пипнати, там има програма и шоу с туристите и пътуването продължава  няколко часа,някои от тях спират за почивка вместо в Уранополи на остров Амулиани

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 14:34 от арт Ина

# 614
  • София
Ако съдя по цената от 25 евро и факта, че екскурзията е от Касандра, 99% съм сигурна, че става въпрос за целодневните туристически кораби, които тръгват от Ормос Панагияс.  Wink Няма кой да ги кара чак до Уранополи.

Общи условия

Активация на акаунт