На море в Гърция 2013 - III

• 82 290
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Там е работата, че не мога да преценя в планината наблизо  ли е по-добре или на морския бряг, гледам само рейтинга да е по-висок, като в цитирания случай.
Ще бъда благодарна на конкретни впечатления

# 586
  Хотел със звезди или студио с кухня на морския бряг, примерно? Колко души сте?

# 587
Anna bel ,
не крия, че ти ме запали за там още миналата година.Прочетох старателно отзивите ти,страхотно място изглежда-водих си и записки, че лесно човек забравя.
Двама сме, може хотел, може и студио- във всеки случай предпочитам свободен избор на заведения.
П.С.В хотела, който препоръча,излиза, че  няма места

# 588
  • Варна

И още нещо-насочила съм се към източния бряг-Агиос Йоанис ми изглежда  добра отправна точка.Така ли е ? Ако  смятате, че е правилното място,дайте някакви изпробвани места за настаняване.Разгледах няколко хотелчета,но не мога да преценя там ли да е настаняването,  добро ли е мястото или да гледам в планината наблизо?

и Агиокампос е почти там:
http://web.nickym.com/%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B8 … ;s_ad=2&s_ch=
Това видя ли-Параход разказваше за така наречени лариски плажове.И нещо много важно - до Лариса е магистрала!!!Няма да лашкате дребошлъците по завои.

# 589
  • Варна
Anna bel ,
не крия, че ти ме запали за там още миналата година.Прочетох старателно отзивите ти,страхотно място изглежда-водих си и записки, че лесно човек забравя.
Двама сме, може хотел, може и студио- във всеки случай предпочитам свободен избор на заведения.
П.С.В хотела, който препоръча,излиза, че  няма места

и още-Палеос Пантелеймонас - няма ни българи, ни македонци, прилича на нашата Копривщица, но в краката ти е морето, плажа е на 5км надолу.

# 590
Момичета, в старите теми не намерих достатъчно информация за плажове около Александруполис. Очертава ни се уикенд там, а никой от компанията не е ходил в тази част на Гърция. Ако някой може да сподели впечатления за  плажове и хубави таверни, независимо в града или на около 30-40 километра, ще съм много благодарна.

# 591
  • Europe
Ей сега ще ви изненадам. След 2 дни истерично търсене на самолетни почивки - Родос, Кос, Санторини, Кефалония и даже на Тенерифе и Тунис минах. Накрая по принуда се метнахме и вчера платихме , ето това - www.zanteroyalpalace.gr. Единствено за Закинтос имаше 4 свободни места на чартъра. А уж било криза, а?
Не съм особено обнадеждена, че ще е хубаво там, но благодарение на тази тема тук страшно ми се допътува изведнъж и го предпочетох, пред това да си седим тук от 1 до 6 Май.

Почти нищо не знам за Закинтос, освен 1-2 популярни пейзажа и мълвата за алкохолния английски туризъм (който се надявам, че толкова рано през м. Май все още не е стартирал newsm78). Ще ми трябва инфо за рент а кар, но може и там на място да търсим.

Сега вече ми олекна  Laughing и мога спокойно да си планирам другите почивки.  newsm44 newsm68

Ей ....., уж цяла зима точа лиги, пиша и чета в темата и накрая да взема да го оставя за последната секунда и да стрелям ей така на посоки в тъмното - Закинтос. Но, нейсе ..... платено е, в сряда потегляме.  smile3549

Ето тези платени екскурзийки ни ги предлагат и защото сме без кола, се чудя дали де не се възползваме? Или ако си вземем рент а кар, ще ни бъде по-изгодно (понеже сме 2 възрастни с 2 деца)? Някой има ли опит и може ли да прецени?

1. целодневна обиколка на остров Закинтос - селището Махерадо и църквата Aгиа Мавра, където е иконата на Черната Мадона; Ексо Хора, с маслиновото дърво на възраст над 2000 год.; манастира Анафонитриа, където светеца и покровител на о-в Закинтос, свети Дионисиос живее като монах и отшелник приживе; винарска изба - Калинико; Бохали – град Закинтос, това е своеобразният „балкон” на остров Закинтос, от където се разкрива зашеметяваща гледка към целият град Закинтос, полуостров Василикос и полуостров Пелопонес; - 28 евро/човек

2. екскурзия до залива „Лагана”, където могат да се видят костенурките Карета Карета - 25 евро/човек

3. целодневна екскурзия до Сините пещери и залива на контрабандистите - 28 евро/човек

4. целодневна разходка с корабче до остров Кефалоня – 50 евро/човек;

Последна редакция: сб, 27 апр 2013, 15:11 от aleina

# 592
  • София
Ей сега ще ви изненадам. След истерично търсене на самолетни почивки - Родос, Кос, Санторини, Кефалония и даже на Тенерифе и Тунис минах. Накрая по принуда се метнахме и вчера платихме , ето това - www.zanteroyalpalace.gr.
Не съм особено обнадеждена, че ще е хубаво, но страшно ми се ходеше някъде и го предпочетох, пред това да си седим тук от 1 до 6 Май.

Почти нищо не знам за Закинтос, освен 1-2 популярни пейзажа и мълвата за алкохолния английски туризъм (който се надявам, че толкова рано през м. Май все още не е стартирал newsm78). Ще ми трябва инфо за рент а кар, но може и там на място да търсим.

Сега вече ми олекна  Laughing и мога спокойно да си планирам другите почивки.  newsm44 newsm68

Ей ....., уж цяла зима точа лиги, пиша и чета в темата и накрая да взема да го оставя за последната секунда и да стрелям ей така на посоки в тъмното - Закинтос. Но, нейсе ..... платено е, в сряда потегляме.

Ето тези екскурзии ни ги предлагат и защото сме без кола, се чудя дали де не се възползваме:

1. целодневна обиколка на остров Закинтос - селището Махерадо и църквата Aгиа Мавра, където е иконата на Черната Мадона; Ексо Хора, с маслиновото дърво на възраст над 2000 год.; манастира Анафонитриа, където светеца и покровител на о-в Закинтос, свети Дионисиос живее като монах и отшелник приживе; винарска изба - Калинико; Бохали – град Закинтос, това е своеобразният „балкон” на остров Закинтос, от където се разкрива зашеметяваща гледка към целият град Закинтос, полуостров Василикос и полуостров Пелопонес;

2. екскурзия до залива „Лагана”, където могат да се видят костенурките Карета Карета
3. целодневна екскурзия до Сините пещери и залива на контрабандистите
4. целодневна разходка с корабче до остров Кефалоня – 50 евро;

Чудесно решение, относно Закинтос.
Алкохолния английски туризъм да не ви притеснява, той е най-вече в Лаганас, вашият хотел не е там, а в Vassilikos.
Търсите съвет за екскурзиите. Да, хубави са но не виждам най-впечатляващо място на Закинтос, плажа Навагио.
Blue caves-Сините пещери е най-добре да е в една екскурзия, когато времето е малко, с Навагио.
Освен ако не го споменават с името залива на контрабандистите, защото там са останките на изхвърленият на брега кораб, пълен някога с контрабандна стока. Проверете това....
Относно костенурките Карета Карета, вероятността да ги видите е едно към 100, трябва голям късмет.
Обиколката на острова си струва, защото вие за това отивате до там.
Кефалония, според мен не ви трябва при това посещение, изкарайте този ден на плажа, а Кефалония разгледайте когато отидете на екскурзия или почивка там.
Приятно изкарване.........

Последна редакция: сб, 27 апр 2013, 12:28 от Bled

# 593
  • София
Контесата, маршрута ти го направиха, но според мен за 6 дни не можеш да огледаш Кефалония.За разлика от Лефкада и Занте тя е доста по-голяма и различна, но всеки сам решава и преценява.
Veka, вече преорганизирах почивката, в сегашния и вариант е 1 ноувка в Левкада, 7 на о. Кефалония и 4 на о. Закинтос, само на врыщане от Закинтос нищо не съм резервирала, за да разделим пъта, но има време. Надявам се да поразгледаме Кефалония или по- голяма част от нея за 7 дни.

Още веднъж огромно благодаря на всички, които се включиха.

# 594
  • София
aleina, доколкото разбирам ще пътувате до Закинтос със самолет. От коя агенция резервирахте за този хотел? Оказа се, че за хотела, който си бях избрала няма места за нашия период и сега имам много малко време да си избера друг хотел, а на вашия ми харесва местоположението.
Според мен не си струва да си вземате целодневната обиколка на Закинтос с автобус. С рент-а-кар е много по-евтино и удобно за 4 човека, най-вече за деца. Спираш когато поискаш, гледаш каквото искаш. Рент-а-кара е около 30Е за 1 ден, а екскурзията за 4 човека излиза доста повече.
С корабче можете да си вземете и на място, но ако прецените може и от тук. На място е по-изгодно обикновено.

# 595
Наваджо Е плажът на контрабандистите.

# 596
Момичета, Мазутис, Лидъл и другите големи вериги ще работят ли по Великденските празници?

# 597
  • Europe
Алкохолния английски туризъм да не ви притеснява, той е най-вече в Лаганас, вашият хотел не е там, а в Vassilikos.
Търсите съвет за екскурзиите. Да, хубави са но не виждам най-впечатляващо място на Закинтос, плажа Навагио.
Blue caves-Сините пещери е най-добре да е в една екскурзия, когато времето е малко, с Навагио.
Освен ако не го споменават с името залива на контрабандистите, защото там са останките на изхвърленият на брега кораб, пълен някога с контрабандна стока. Проверете това....
Относно костенурките Карета Карета, вероятността да ги видите е едно към 100, трябва голям късмет.
Кефалония, според мен не ви трябва при това посещение, изкарайте този ден на плажа, а Кефалония разгледайте когато отидете на екскурзия или почивка там.

Благодаря Блед за съветите!

Да, знам го прословутия плаж с ръждясалия кораб, нали е емблемата на Закинтос. По-принцип не си падаме по претъпканите с туристи места, но то е ясно, че ще отидем да го видим. Иска ми се да хвърлим едно око на Кефалония. Гледах един филм по Травъл за там и не ми се стори толкова огромна, че да ти трябват повече от 5-6 дни. Вероятно ще си вземем кола под наем и сами ще си направим програмата.

Dechy Хермес Травъл го организират. Но вчера ми казаха, че има 4 отказали се свободни места на полета, и ние купихме 3 от тях. Става въпрос за от 1 Май. Провери, може да има и други отказали се в последния момент. Аз първо бях запазила този хотел - www.medbeach.gr, но в другия има увеселителен парк и повече се хареса на децата и другото голямото дете-Мъж. Разликата в цените е несъществена за 5 звезди.

Параходче, не се дразни. Хора има всякакви  Hug Виж го от хубавата му страна.

Последна редакция: сб, 27 апр 2013, 15:55 от aleina

# 598
  • София
Dechy Хермес Травъл го организират. Но вчера ми казаха, че има 4 отказали се свободни места на полета, и ние купихме 3 от тях. Става въпрос за от 1 Май. Провери, може да има и други отказали се в последния момент. Аз първо бях запазила този хотел - www.medbeach.gr, но в другия има увеселителен парк и повече се хареса на децата и другото голямото дете-Мъж. Разликата в цените е несъществена за 5 звезди.
Благодаря, aleina, ама ние искаме да ходим в средата на юни до Закинтос. Ще трябва да си избирам от хотелите на Solvex и Астрал. Ако някой знае за други агенции, които предлагат почивки на Закинтос през цялото лято, моля да пише.

# 599
  • София

Благодаря Блед за съветите!

Да, знам го прословутия плаж с ръждясалия кораб, нали е емблемата на Закинтос. По-принцип не си падаме по претъпканите с туристи места, но то е ясно, че ще отидем да го видим. Иска ми се да хвърлим едно око на Кефалония. Гледах един филм по Травъл за там и не ми се стори толкова огромна, че да ти трябват повече от 5-6 дни. Вероятно ще си вземем кола под наем и сами ще си направим програмата.

Параходче, не се дразни. Хора има всякакви  Hug Виж го от хубавата му страна.

Радвам се че ти харесва, ако стъпите на Navagio beach, то вие ще останете не повече от час там, струва си да се потопиш в млечната вода там, ще ви хареса.
За Кефалония си права, тя не е малка, но 5-6 дни са достатъчни, толкова бяхме и ние там. Когато решиш да разгледаш острова съм насреща...
Колкото до хотелите на Закинтос, има такова питане, ние не разчитаме много на агенции и може би с късмет и търсене винаги намираме подходящия хотел.
Приятно изкарване......

Общи условия

Активация на акаунт