На море в Гърция 2013 - III

• 82 249
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Хетера, регион и ценови порядък ако кажеш, може би ще можем.
Също - дали държиш на напълно самостоятелна вила (което отива в една по-висока ценова категория), или студио в къща с двор (каквито има хиляди по цяла Гърция)?

Дъсти уинд,
защо избра западния бряг? То там по принцип почти няма населени места, пътят между Василики и Каламици не е първа хубост, планина е.
Така на око, в северозападната част - Агиос Никитас. Плажът не е идеално лош, близо е до Катизма, близо е и до град Лефкада и съответно до главния път Лефкада-Нидри-Василики.
Другият регион, който си струва да огледаш, е Василики. Там има много места за настаняване, близо е до всичките лендмарк плажове - Агиофили, Егремни, Порто Кацики, освен това е и пристанище и можете да мръднете нанякъде с кораб. Там опции за настаняване - бол.
Ето ти една детайлна карта, от която ще ти станат по-ясни нещата, че в гугъл не са много подробно картирани тия места.
Иначе островът не е особено голям, по източния път Лефкада-Василики е 37 км, така че всичко е достъпно в рамките на деня.

# 646
  • София
dechy С най-голямо удоволствие ще споделя. Преди два дни описах хотела в лични, ето инфото и за теб. Харесваме този район около Фурка, Елани , Siviri, голямо спокойствие. Това е най-добрият хотел на това място. Намира се, не в селището Фурка, а на самият бряг Skala Fourkas или Fourka Beach, както го наричат. Разположен е на самият път от ляво, посока Siviri. Разполага с всичко необходимо, хубав басейн с бар към него, маси поставени директно на тревата с изглед към морето. Всичко, което ползвате влиза в цената, шезлонги, чадъри на басейна и плажа. Не знам какъв е пакета, който имате, ние сме спали в него преминавайки само с закуска със собствена резервация. Всичко беше на ниво, пожелахме си да се върнем отново. Имайте предвид, наоколо няма гъсто населени места, магазини и прочие. В Skala Fourkas има крайбрежна улица и две много хубави таверни на самият бряг. В Siviri е малко по оживено с повече хотели по-брега. Elani Beach със син флаг, където се намира хотел Elani Bay Resort, описах го наскоро, е след Siviri.
Може да видите наблизо на пътя към Siviri, от дясната страна Siviri Amphitheatre.
Имайте предвид, че от тази страна на ръкава Касандра понякога духа малко повече, но това не трябва да е притеснително. Приятно изкарване.
Р.Р. Имам лични снимки от хотела и околностите, ако е необходимо мога да ги покажа, няма проблем.
Благодаря, Bled. Дали можеш да кажеш подробности за плажа на Фурка - в смисъл има ли камъни в морето, плитко ли е или бързо става дълбоко. Околните плажове на Elani и Сивири също ме интересуват. Също плажът на носа на Посиди и по- на юг на Неа Скиони, ако си стигала до там.
Ще се радвам на видя снимките ти.

dechy Ето тук може да видиш лични снимки от хотела и плажовете:
http://www.album.bg/bled/albums/

# 647
  • София
Хетера, регион и ценови порядък ако кажеш, може би ще можем.
Също - дали държиш на напълно самостоятелна вила (което отива в една по-висока ценова категория), или студио в къща с двор (каквито има хиляди по цяла Гърция)?

Много ти благодаря за отзивчивостта.Къде няма значение,просто да не е много далече ако може да е по-близо до бг,защото ще сме с две малки деца.
А дали няма някакви бунгала всяко с някакво място отпред или зад него,или тераска поне.Нещо такова си представям,но не мога да намеря.
Студио в къща пак ме притеснява как ще укротявам баткото ни,а бунгало ми звучи по-самостоятелно.Дали ти идва нещо наум. Дано съм обяснила правилно.

# 648
Всички студиа имат големи тераси с масички и столове, за Гърция това е закон. Отделно е дворът, където може да има беседки, люлки, барбекю и т.н. - той се ползва от всички гости, като в една къща има средно между 4 и 10 студиа/апартамента.
От линковете на 1-ва страница може да използваш това - най-популярният портал, може да се очаква много от къщите в него да са заети; това, това.
А също ето тези два много популярни български сайта за настаняване в Гърция - този и този, но там са омешани хотели и студиа, първите, които ти изпратих, са отделени опциите.

Ето ти съвсем примерно как изглежда една от любимите ми къщи - като условия, двор, тераса и т.н., но тя е доста вървежна сред сърбите и свършва за нула време.

За голямото момче не се притеснявай. Тези сгради са правени за настаняване с деца и твоето далеч няма да е единственото шумно. Много честа дори отделните студиа са с отделни входове, дори общ коридор няма да споделяте с другите гости, единствено двора. Самите дворове са обезопасени и можеш да го пускаш да тича и играе на воля.

# 649
  • ВАРНА
Кавала е чудесен избор за екскурзия - един от любимите ми градове в Гърция  Heart Eyes. Прескачам хотела, защото там спя при роднини и преминавам на другата информация: търговските центрове няма да работят, така че шопинг трудно може да бъде осъществен. Кръчмите около пристанището са чудесни. Градът е доста труден за обиколка с кола, защото е застроен на стръмен склон, най-добре е да паркирате на платен паркинг на пристанището и от там да поемате на разходки. Самото пристанище е в подножието на Стария град - там има много за разглеждане. Препоръчвам ти да пуснеш едно търсене в Гугъл - със сигурност ще ти излезе много информация за забележителностите в града - те са много, аз ще пропусна нещо.

Коригирам се: магазините сигурно ще работят на 1-ви и 2-ри май. Хубавите магазини и търг.центрове са в долната /централна част/, хм обаче не мога да споделя адреси - дано се включи някой по-запознат, защото аз просто си ги знам, но трудно бих могла да те ориентирам.
Благодаря ти много за инфото Simple Smile Да търсих вече с гугъл намерих интересни места. Приятен ден и весели Великденски празници.

# 650
  • София
Здравейте на всички, за празниците ще  ходим в Кавала в този хотел http://www.lucyhotel.gr/home/ , бих се радвала някой да ми каже отзиви за хотела и подробности за Кавала не съм ходила там до сега? Шопинг центрове (предполагам няма да работят по Великден) , какви заведения бихте ми препоръчали? Има ли нещо интересно да се види в околностите и т.н. Благодаря предварително! Simple Smile

Tуцка, все пак в Кавала има ли търговски центрове? В центъра сме търсили, но открихме само един бивш тютюнев склад, ремонтиран и направен чудесно, но вече полупразен и занемарен (2012 година). Останалите бяха все обикновени магазини, но много от тях са на фирми, които у нас се срещат в моловете. Дъщеря ми беше много разочарована.  Laughing И аз, но по други причини. Обикновено в градовете търся търговски центрове, Макдоналдс, Бъргър кинг или нещо подобно заради тоалетните, а в Кавала нямаше.  Mr. Green

Забележителностите в и около Кавала слагам в скрит текст, че стана много дълго.
Скрит текст:
И аз съм от влюбените в града. Основната забележителност е стария град, където има крепост (последната година беше ремонтирана Wink), една стара джамия (не е действаща) с прозрачен под, за да се виждат основите на стара базилика, Имаретът, който се вижда отвън (в момента е хотел с много звезди), паметникът и къщата (частна е и също се гледа отвън) на Мохамед Али, голяма църква на високото над морето (за съжаление я отварят само по някакъв повод и съм влизала само в двора ѝ). До оградата на църквата има пътека, която води долу до скалите в морето. В стария град обикаля и туристическо влакче, но не знам дали в кризата е оцеляло. До стария град се намира акведукта. Там има и много места за паркиране. Ако се продължи под него след 4-5 минути шофиране има супермаркет Масутис и под него е малкото пристанище (микролимани). Малко, но приятно местенце с 2-3 рибни ресторанта, за които съм чувала добри неща, но лично не съм ги посещавала.

Пак до стария град, в подножието му към квартала с магазините има друга голяма църква с много красива мозайка отпред. На слънчева светлина блести красиво. А най-приятната част на града е крайбрежната алея. Особено вечер е прекрасно. Рядко има вятър и целия град се оглежда във водното огледало на залива.  Heart Eyes  Има и пейки, на които може да се седне и да се гледа морето. Отсреща се вижда и остров Тасос. Друго, което агенциите споменават в маршрута си е един площад, на който са разположени кметството, библиотеката и т.н., но за мен не са особено забележителни. Кметството е в някаква става сграда, наподобяваща дворец.

Не знам какво имаш предвид под околност на Кавала. Ние обикаляме много като под околност разбираме около 100 км радиус. Близо до Драма има 2 пещери. Влизали сме само в Алистрати. Много е красива. До пещерата се намира и каньонът на река Ангиста. В задната част на градинката на пещерата има врата, през която се минава и след 10 минути ходене пеша (пресича се линия на влак) се стига до каньона.  Често ходим и до Ксанти - град с приятна стара част. А ако от Ксанти се тръгне в посока Александруполис, но по стария път, а не по магистралата, се минава покрай езерото Вистонида. Би трябвало да има розово фламинго, пеликани и т.н., но ние сме виждали само лебеди и комари с размери на врабчета.  Wink Там се намира и Порто Лагос. В лагуната му е метохът "Свети Николай".

Близо до Кавала, в посока Драма се намира античния град Филипи - ако се интересувате от руини. Съвсем близо до разклона за Драма (най-близкия до Кавала) се намира селцето Света Лидия, а до него е мястото, където е покръстена първата християнка в Европа, а именно - Лидия. Самото място на покръстването е оформено като кръст във водата и има "църква" (точното име в момента ми избяга  Grinning), която се използва само за кръщаване.

Близо до Серес, от пътя Серес - Драма е отклонението за Серския манастир, основан 14 век. Много ни хареса. Освен, че е стар, е добре поддържан, с много цветя и отвсякъде лъха спокойствие. Особеното му е, че монахините имат много дълга следобедна почивка за сън и се наложи да чакаме поне 2 часа, за да го отворят.  Laughing

Близо до морето, но по скоро е близо да Серес, а не до Кавала е делтата на река Струма. Там се намира Амфиполския лъв. В същата местност има и един голям паметник във формата на огромен кръст, посветен на някакви битки с фашистите. От него има невероятно красива гледка към цялата делта на Струма. За паметника се тръгва по малкото пътче от дясно на лъва и преди магистралата се завива отново надясно по успоредния на магистралата път. И в самото село Амфиполи има доста руини за гледане (за тези, които се интересуват от такива неща). 

А ако пътувате по пътя Неа Перамос (има позапусната крепост с гледка към залива) - Неа Ираклица - Кавала има няколко места с разкошни панорами. Гърците са се погрижили на всяко подобно място да има широко място за спиране и 1-2 пейки за почивка.  Wink

И разбира се, към околностите на Кавала включвам и остров Тасос. Тръгва се от Керамоти, където фериботите са начесто и става идеално за еднодневна екскурзия с база Кавала.  Laughing Един ден е достатъчен за туристическа обиколка и дори 2 часа излежаване на някой от плажовете на Тасос.

Весели празници на всички и приятно пътуване на тези, които ще бъдат в Гърция!  Hug Топнете по един глезен в морето и заради мен.  Wink

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 15:45 от Тaня67

# 651
  • София
Имаше два, единият вероятно е този, който сте видяли и те не са от мащабите на софийските молове. За магазините си абсолютно права, на времето бяха атрактнивни, защото тези марки ги нямаше в България, сега си ги имаме и със сигурност Кавала не е мястото за пазар  Simple Smile. Но имаше интересни магазини за порцелани и разни такива по-засукани домашни потреби. Не знаех, че толкова са закъсали  Tired

# 652
  • София
dechy Комплекта от снимки вече е пълен, успях да открия снимки в личния си архив от всички места, които желаеш: Possidi beach, Nea Skioni beach, Furka beach, Siviri beach, Beach Elani, Olympion sunset, имам още ако е нужно.  Виж ги тук:
http://www.album.bg/bled/albums/

# 653
  • София
Мерси за снимките, Bled! Много съм благодарна и на bibi_2 за личните впечатления от плажа на Скала Фурка   bouquet.

# 654
dechy Харесваме този район около Фурка, Елани , Siviri, голямо спокойствие.

Може да видите наблизо на пътя към Siviri, от дясната страна Siviri Amphitheatre.
Имайте предвид, че от тази страна на ръкава Касандра понякога духа малко повече, но това не трябва да е притеснително. Приятно изкарване.

Не знам защо се пише и спряга, че западното крайбрежие на Касандра е по-ветровито от източното. От бедният ми опит в тази част-два пъти през май месец и два пъти септември в Сивири нито веднъж не е духало, за сметка на това в Пефкохори на източното излизаха много силни ветрове следобед.

# 655
Да се жключа с един въпрос към ходилите на Квфалония - кое е за предпочитане между Порос и Скала? Като местоположение е все там ама като атмосфера и визия не ми е ясно..

# 656
  • София
dechy Харесваме този район около Фурка, Елани , Siviri, голямо спокойствие.

Не знам защо се пише и спряга, че западното крайбрежие на Касандра е по-ветровито от източното. От бедният ми опит в тази част-два пъти през май месец и два пъти септември в Сивири нито веднъж не е духало, за сметка на това в Пефкохори на източното излизаха много силни ветрове следобед.

Нека този късмет винаги е с вас, казах не е притеснително, не знам колко пъти сме били вече там, но два пъти вятъра беше в повече. Самите гърци, имаме приятели в района, го споделят често, ако разбира се нямат бизнес, иначе си траят. Но ние продължаваме да ходим, спокойствието тук е много повече от излизащия понякога вятър.

# 657

Bled
, сори за спама, но в туристическа агенция ли работиш?

# 658
Здравейте на всички, тази година решихме и ние да отидем на ранно море в Гърция,Халкидики ,Сарти.
Имам въпросче относно апартамента,който мисля да резервирам,
http://house-theodoroula-giota-sarti-chalkidiki.gr/index.php/en/
никъде не открих информация дали някой е ходил,интересува ме  много ли е отдалечено от центъра на Сарти, има ли къде да се храним наблизо, въобще всякаква информация относно този апартамент ще е от значение за мен.
И още едно въпросче, дали морето става за къпане първата седмица на юни?
Извинявам се предварително ако тези апартаменти са коментирани.

# 659
  • София

Bled
, сори за спама, но в туристическа агенция ли работиш?

саванаНяма проблем, но отдавна отговорих на този въпрос, категорично НЕ. Май ще трябва да помисля по въпроса..... Нещо повече, дори споменах с какво се занимавам, отчасти. Поздрави.

enny Наистина Порос и Скала са доста близо и едва ли има голямо значение къде сте. От едното място, спокойно може да отскачате до другото. Порос е малко по-населен и си има пристанище. В Скала има един доста романтичен плаж, сега се сещам някой наскоро търсеше нещо подобно. Цялата Кефалония е една безкрайна романтика и ако не бяха честите земетресения в миналото, сега щеше да е една ненадмината дестинация. Не напразно тук е сниман знаменития филм с Пенелопе Крус и Никълъс Кейдж, Мандолината на Капитан Корели.

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 22:50 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт