Електронни четци -IX

• 61 449
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Не сваляйте книгите в пдф, а в epub или fb2, които после да конвертирате в моби. Оттам идва разочарованието  Peace
Е това ясно, ама има книги, които ги има само в PDF.... Sad
ПДФ-ите са, образно казано, два вида - текстови и картинки. Сканираните книги, които са в Ескейп или Замунда са картинки. Няма как Калибре или някоя друга програма да ги конвертира в моби или фб2 или нещо друго преди някоя програма като Абби да ги превърне в текстови. Самото превръщане си е труд, ако скана е качествен конвертирането става бързо и обикновено без грешки, ако скана е размазан и със слаба резолюция, може да се наложи направо да преписваш. Труда е къртовски, на моменти, за това и има ателие към читанката, ако беше лесно всеки щеше да го прави, нямаше да се търсят непрекъснато редактори.
Проблема не е в Калибре, в Киндел или друг четец, проблема е че искате да конвертирате и/или директно да четете неподходящи формати. Искате да четете снимки, а качеството да е на документи, става само след като ги обработите допълнително или изчакате друг да го направи вместо вас.

Ако купите или намерите електронна книга издадена в пдф формат (например книгите на Ибис) - тя не е снимка, а текстови файл, при него (стига да няма дрм защита) конвертирането става и само с Калибре и се чете без проблем.

Повече за конвертирането, обработването, редактирането, ако ви интересува, има във форумите на Читанка.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 10:52 от .Ели.

# 361
Привет!
Аз искам да попитам няколко неща.
Както вече се похвалих, закупих си Киндъл. За да изключа Wi Fi трябва да съм на самолетен режим. Е, въпреки това снощи по някое време софтуера на устройството се обнови сам и се учудих как се случи това?
Искам да попитам и за организацията на библиотеката. Видях, че можеш да си създадеш колекции. Аз изтеглих от читанката на Лий Чайлд няколко книжки и ги сложих в колекция. Да, но на екрана пак ми се появяват всички книги, а аз искам да се появяват само заглавията на колекциите. Има ли начин това да стане?
И друго искам да попитам - при положение, че няма номера на страниците, как мога да отида в началото или края на книгата без да ги прелиствам една по една?
И последно - не разбрах как да си направя архив  Embarassed

# 362
  • Свищов
С програмата send to kindle доста успешно ми се конвертират всякакви формати, включително doc и docx, pdf и всякакви други. Просто съм включила опцията за конвертиране. И на мен работната литература е само в pdf, и не ми се е налагало да сега да я минавам дори през abbyy. Само с една книга не ми се получи, но тя е художествена. И онлайн конвекторите са се справяли прилично, но с програмата е по-лесно, защото книгата директно отива и на четеца през wi-fi, без каквито и да е кабели.

# 363
Честито!

Да, но на екрана пак ми се появяват всички книги, а аз искам да се появяват само заглавията на колекциите. Има ли начин това да стане?
И друго искам да попитам - при положение, че няма номера на страниците, как мога да отида в началото или края на книгата без да ги прелиствам една по една?
И последно - не разбрах как да си направя архив  Embarassed

1. Отиваш горе вдясно /под самолетчето и батерията/ и сменяш By title на By Cоllections
2. Докато си в книгата, натискаш копчето вляво от Home /къщичката/ > Go to > End/Beginning
3. Архивът не е на Киндъла, а в акаунта в Амазон. Сложи си на компютъра програма Send to Kindle http://www.amazon.com/gp/sendtokindle/pc /и без това е много удобна/ и си изпращай книгите през нея като отбележеш да се пази като архив /долу, под прозорчето с името на Киндъла/. Така всяка книга, която изпращаш, ще ти влиза в архива.

# 364
Vapor, много ти благодаря!   bouquet

# 365
С програмата send to kindle доста успешно ми се конвертират всякакви формати, включително doc и docx, pdf и всякакви други. Просто съм включила опцията за конвертиране. И на мен работната литература е само в pdf, и не ми се е налагало да сега да я минавам дори през abbyy. Само с една книга не ми се получи, но тя е художествена. И онлайн конвекторите са се справяли прилично, но с програмата е по-лесно, защото книгата директно отива и на четеца през wi-fi, без каквито и да е кабели.
Каква програма send to kindle? Това опция на Calibre ли е? Ох, много съм зле! Embarassed

# 366
Тази програма Send to Kindle я свалям на Киндъла и като кача на него книга в пдф, тя автоматично я конвертира в моби, така ли?

А какъв е смисълът от този архив?

# 367
Тази програма Send to Kindle я свалям на Киндъла и като кача на него книга в пдф, тя автоматично я конвертира в моби, така ли?

Откъде я сваляш? Не съм чувала за такава конвертираща програма newsm78

# 368
Откъде я сваляш? Не съм чувала за такава конвертираща програма newsm78
От сайта на амазон, безплатна е и много ми е удобна и на мен програмата  Peace
.Ели.    202uu

# 369

Програмата е Send to Kindle http://www.amazon.com/gp/sendtokindle/pc. Качваш я на компютъра. Сваляш книгата на компютъра /аз ги свалям в mobi, затова не знам как стои въпросът с конвертирането/ . Щракаш на книгата с дясно копче, между изброените опции трябва да се е появила опция Send to kindle. По този начин изпращаш книгата и на четеца, и на акаунта си в амазон /ако си избрал опцията "архивирай"/. Смисълът на архива е, че е е своеобразна библиотека /5 Gb/ и ако изтриеш една книга от четеца, тя си остава в библиотеката и можеш пак да я свалиш оттам.
За конвертирането krem4t0 е написала.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 15:28 от Vapor

# 370
  • Враца
Другият вариант е с мейл.
Ако си регистрирате устройствата, създават ви мейл нещо си@kindle.com. Добавяте си мейли, които могат да ви изпращат писма. След това файлът го пращате през тези мейли до амазонската поща, ако искате да ги конвертирате, слагате заглавие на мейла convert и това е.

Аз лично предпочитам да използвам Send to Kindle, не мога да благодаря достатъчно на този, който беше писал в темата за това приложение   bouquet

# 371
Благодаря момичета Hug

# 372
  • София
Моля за малко помощ. Свалих си въпросната програма Send to Kindle, и накрая иска да въведа имейл адрес и парола, с които съм регистрирана в Амазон, и когато го направя ми дава грешка newsm78

Сигурна съм, че мейлът и паролата са ок, защото влизам с тях без проблем в Амазон. Къде бъркам?

# 373
Няма логика да не става, провери пак...

# 374
  • София
Тц, не става, появява се съобщение, че е възникнала мрежова грешка, каквото и да значи.
Няма значение, ще се лиша засега от тази екстра Peace

Общи условия

Активация на акаунт