Електронни четци -IX

• 60 694
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря за английско-българския речник  Hug

# 286
Здравейте, купих си Киндъл от Продавалника, но след като му падна батерията и го сложих да се зарежда ми иска някаква парола. Писах на жената, от която го взех, но тя ми каза, че не знае да има парола при включването. Имате ли идея как мога да го пусна? Предварително ви благодаря!

Едва ли е имал парола, защото щеше да я иска при всяко излизане от sleep-mode. Да не би да е бил с включен wi-fi и да иска парола за мрежата?

Така или иначе, ето упътването от амазон за промяна на съществуваща парола за четеца. Тези действия връщат Киндъла към заводските настройки и изтриват качените книги - т.е. ще трябва да се регистрира пак и  всичко да се качва отново.

Цитирам оттук http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_navbo … 00728480#password

"If you cannot remember the password for your Kindle, you can reset your password to regain access. Resetting your password will delete all content on your Kindle and you'll need to register your Kindle again before downloading items from Your Kindle Library on Amazon.com.

To reset your Kindle if you don't have the password:
1.Press and hold the power button to turn on the device or exit sleep mode.
2.Enter "resetmykindle" in the password field. Press the Keyboard button to return to the password menu and select submit using the 5-way controller.
3.Wait several minutes while your Kindle restarts."

По-лесният начин, ако Киндълът е купен с кутия, е да погледнете серийния му номер, да се свържете с поддръжката на амазон и да помолите автоматично да махнат паролата.

# 287
  • София
ОК, благодаря!

# 288
Здравейте, извинявам се за въпроса ако е бил обсъждан, но чрез търсачката не успях да намеря нищо.
Имам киндъл и искам да изтрия книгите, които съм прочела. Преместила съм ги в архивни документи, но на сайта, списъкът ми на Your Account - Manage Your Kindle е празен. Някой имал ли е този проблем? Или има настройка за синхронизация между киндъла и сайта?
Благодаря предварително!

# 289
Здравейте, извинявам се за въпроса ако е бил обсъждан, но чрез търсачката не успях да намеря нищо.
Имам киндъл и искам да изтрия книгите, които съм прочела. Преместила съм ги в архивни документи, но на сайта, списъкът ми на Your Account - Manage Your Kindle е празен. Някой имал ли е този проблем? Или има настройка за синхронизация между киндъла и сайта?
Благодаря предварително!

Книгите от амазон ли са купени и ако не са купени оттам, минали ли са през амазонския акаунт - били ли са изпращани някога на него?

# 290
Благодаря предварително!

Книгите от амазон ли са купени и ако не са купени оттам, минали ли са през амазонския акаунт - били ли са изпращани някога на него?

Книгите са изпращани на акаунта, не са купувани от амазон.

# 291
Благодаря предварително!

Книгите са изпращани на акаунта, не са купувани от амазон.

Извинявай, че разпитвам, но си играя с моя акаунт, за да разбера как може списъкът да е празен. Когато си ги изпращала на акаунта, задавала ли си опция да се пазят като архив? Може би оттам е проблемът - минали са през акаунта, без да се запазят?

# 292
  • Казанлък of all places
Не вярвах,че ще ми дойде до главата, но имам нужда от съвет относно счупен Киндъл.
Екранът на Киндъл 4 на сина ми е разделен наполовина визуално, после ще снимам и ще покажа,долната половина не се рефрешва, горната показва индексираната страница при "разлистване". Явно е имало натиск или удар.
Проблемът е,че му е подарък, от Щатите е доставен, а и доколкото аз си спомням, дори да е възможно по-близко в географско отношение отремонтиране, екранът не се покрива от гаранцията. Има ли някакъв вариант за отремонтиране на българска територия или да инвестирам в ново устройство ( сърцето ме боли, буквално.Sad )

# 293
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ново.  Confused
Съжалявам, че така е станало.
Не се ядосвай, ламарини са това, както се казва.
Здраве да е.
Но всъщност, екранът се покрива от гаранцията.
Свързваш се с Амазон, или в краен случай този, който му го е купил, но мисля, че и ти можеш.
Казваш им серийния номер, и че нещо се е случило, незнайно какво, и екранът е така.
Те ще искат да им върнеш дчупения да 30 дни, през нова време ще пратят нов.

# 294
Vapor, опцията да се пазят като архив е включена. Другото е, че когато от киндъла дам add to home на архивираната книга, тя се сваля и се премества в home менюто, съответно се е съхранявала някъде...

# 295
  • София
Здравейте момичета. Имам нужда от вашето съдействие относно моя Киндъл.
В последно време някои книги ми излизат така:
http://imageshack.us/photo/my-images/209/dsc0923x.jpg/
и са много трудни за четене от стандартните, които излизат така:
http://imageshack.us/photo/my-images/826/dsc0925j.jpg/

И двете са в Word формат и са абсолютно еднакви като шрифт на компютъра. От какво може да се получи това "разкрачване" на буквите?
  bouquet

# 296
Пробвай да ги запишеш  във формат .rtf  /Rich Text Format/

# 297
  • София
Момичета, на някого случвало ли му се е Kindle Touch да не разпознае езика на книгата? Вчера качих няколко на английски и като докосна непознатите думи ми изписва, че няма наличен речник за този език. За вече качените няма проблем.

# 298
Здравейте!

А може ли да ми кажете как да конвертирам в моби за Киндъл Пейпъруайт, така че след това заглавието на книгата ми да е четимо? Конвертирам през някакъв сайт и заглавията на киндъла ми излизат с цифри.

И защо по дяволите книгите, които трия от киндъла през компютъра си стоят пак на него?

Всички книги ми излизат с позиция, не със страница. При вас така ли е? Като искам да се върна на някоя позиция, трябва да запомня четирицифрена цифра  Shocked

Някакси съм свикнала с предния ми рийдър, който беше доста по-прост за управление и ме дразни това, че трябва да си губя една камара време, за да разучавам някакви подразбираеми функции.

# 299
  • София
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали изпробван онлайн конвертор за конвертиране от jpg в pdf, ако има и .mobi още по-добре, но в момента ми трябва за pdf. От двата слуайно избрани от мен в търсачката все забиват и нищо не се получава.

Общи условия

Активация на акаунт