Електронни четци -IX

• 62 037
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Габкото взимат 2 лв на започнат кг.. това до сф, после вътрешно куриер... зависи и колко е доставката в ук, но офертата си е ок.

Чак толкова да е несъвместим епъб с киндъл...всичките ми книги са епъб, минавам прз калибрето и са перфектни.

# 616
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Единственият проблем е, че не можеш да си купуваш защитени еPub,
каквито продават повечето книжарници (освен Amazon), включително и българските.
Има възможност за сваляне на таци защита, но аз не съм пробвала и не знам.
За мен е предимство, че мога да си пазарувам от Amazon, което не бих могла с никой друг четец.
Стана ясно, че например от  B&N няма как да си купиш книга, ако си извън САЩ (и Канада май),
заради това, че не са решили въпроса с авторските права, както са го направили Amazon.
Ако не съм права, някой да ме коригира.
Не, че всеки е хукнал да купува книги от Amazon, но и това трябва да се има предвид като се изброяват предимствата и недостатъците.

# 617
  • София
Аз също смятам, че ако човек има намерение да купува книги от чужди книжарници, по-добрият избор е Амазон. Българските наистина нямат право да продават във формата за киндъл, но пък те и не са се залетяли особено да издават е-книги засега. А защитата лесно се маха - за всичко си има инструменти и указания в интернет.  Peace

# 618
buttinsky, в emag в момента Kindle Paperwhite е 270 лв. с безплатна доставка. Аз наскоро поръчвах от тях четец за мама, много бързо реагираха, доставиха го на следващия ден... Относно притесненията ти за транспорта - поне при доставките от emag имаш право да отвориш пратката преди да я приемеш, така че ако е счупен екрана, ще разбереш  Wink По-рано и е-депо процедираха по същия начин, но пък те напоследък са ми много черни (не отговарят на запитвания по няколко седмици  Rolling Eyes ), та не ти ги препоръчвам.

# 619
# 620
  • Пловдив
Лично аз не бих си хвърлила парите за тези 'четци' - някакви измислени китайски джаджи, със старата технология на екран vizplex, на едното място в описанието пише, че поддържа само TXT, DOC, PDF, по-надолу в характеристиките пък е упоменато EPUB, PDF,TXT, HTML, FB2, RTF, и др., няма гаранция, че се справя с кирилицата, нищо, че е дадено, че я поддържа. Не на последно място винаги се замислям - ами ако не мога да се справя с боравенето с тази джаджа, ще има ли някъде форум, където да получа информация от други собственици на същия четец - този е някаква куча марка, сигурно са единици хората, които я имат...

И накрая за тази цена (~ $ 100) може да се купи чрез посредник от американския амазон Киндъл (~ $ 69)(примерно), а не някакво незнайно китайско творение  Peace

# 621
  • Пловдив
Благодаря за мнението, Ледена кралице!

Какво е мнението ви за четците на Prestigio? Преди врме бях харесала техен модел.

# 622
  • София
Малко по назад бях писала, че имах четец на Prestigio PER3162 мисля или нещо подобно, не помня вече. Близо 1 година го бях ползвала и не толкова често и един ден при стартирането заби и до там. Беше ми подарък от колегите като излизах в майчинство и като разбраха какво е станало те го взеха да се занимават със сервиза. Донесоха ми нов след седмица...пуснах го и имаше изгорели пиксели по екрана в единия край, ама не 1 или 2, а една купчина. Пак го върнах и те решили да ми изберат друг модел на Prestigio. С него още в началото имах проблеми със зареждането и един ден се нервирах и го продадох набързо в Продавалника на доста ниска цена само да се отърва. Не знам може да съм била и просто карък, защото на моят колега жена му и до ден днешен си ползва Prestigio-то и е много доволна от него.

# 623
  • Враца
Не знам може да съм била и просто карък, защото на моят колега жена му и до ден днешен си ползва Prestigio-то и е много доволна от него.
Аз имах само един, който ми служи вярно почти 2 години, а след това се развали и поправката му излизаше колкото нов Киндъл. Не благодаря. Никога повече prestigio за мен.
Та моето мнение е, че не препоръчвам тази марка.

# 624

И накрая за тази цена (~ $ 100) може да се купи чрез посредник от американския амазон Киндъл (~ $ 69)(примерно), а не някакво незнайно китайско творение  Peace

Защо ти е посредник?

В момента Kindle 4 - Wi-Fi SO е на цена 190,00лв. и то с 2 години гаранция  Simple Smile

# 625
  • Пловдив

Защо ти е посредник?

В момента Kindle 4 - Wi-Fi SO е на цена 190,00лв. и то с 2 години гаранция  Simple Smile
Ами защото същият Киндъл от американския Амазон ще и струва около 40-50 лв. по-малко Mr. Green

# 626

Киндъл 4 без реклами (европейско издание) можеш да намериш много изгоден тук. на цена заедно с доставката
http://www.dbtechnics.com/bg/-/9-kindle-4-electronic-book-reader.html

# 627
Ледената кралица, не излиза винаги по-евтино за съжаление. Simple Smile
Аз постоянно си внасям различни неща и вече ми писна от всички свързани ядове.
Киндъли съм внасяла вече няколко пъти и не си заслужава при условие, че цената на бг пазара си е вече съвсем нормална.
един киндъл от амазон е 69 долара. смяташ ги в левове, слагаш транспорт до бг, слагаш митото, слагаш ДДС-то, после си слагаш и транспорта в БГ, после и разправиите с митници и времето, което си чакал и виждаш,че изобщо не излиза по-евтино.

# 628
  • Пловдив
Ледената кралица, не излиза винаги по-евтино за съжаление. Simple Smile
Аз постоянно си внасям различни неща и вече ми писна от всички свързани ядове.
Киндъли съм внасяла вече няколко пъти и не си заслужава при условие, че цената на бг пазара си е вече съвсем нормална.
един киндъл от амазон е 69 долара. смяташ ги в левове, слагаш транспорт до бг, слагаш митото, слагаш ДДС-то, после си слагаш и транспорта в БГ, после и разправиите с митници и времето, което си чакал и виждаш,че изобщо не излиза по-евтино.
Никакви митници, никаво ДДС и прочие глупости - поръчваш чрез Едепот, пристига ти куриера, плащаш си цената на четеца (дадена от Едепот) + куриерската такса и си щастлив и доволен собственик на Киндълче  Mr. Green Sunglasses

# 629
Амазон имат обявена цена за киндъл 4 от 69 долара, която важи за целите САЩ.
По ЗДДС на Република България ДДС и мито са дължими в този случай без значение дали внася частно лице или фирма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт