Електронни четци -IX

• 60 703
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Киндъл чете .txt без проблем.

# 601
  • London
Добро утро на всички,
влизам да Ви споделя една оферта.

Лошото е , че са останали само бели Кобо.

# 602
  • Бургас
Аз съм с NOOK Color правя си папки без проблеми, като го включа с кабела към компютъра влизам в устройството създавам папка, кръщавам я и след това си изсурквам книгите в нея. Чете TXT, PDF и .doc без проблеми, но все пак ако файла позволява предпочитам да си ги форматирам в epub защото така мога да се ползвам от допълнителните екстри  Peace

# 603
Здравейте, записвам се и аз да следя темата.
Още нямам четец, но се колебая между тези две предложения:
http://readerbg.com/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D … D0%BA%D0%B5%D1%82

http://readerbg.com/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D … D0%BA%D0%B5%D1%82

Какво ще ме посъветвате?
Държа да мога да чета през нощта на загасена лампа и да мога да си подчеравам разни пасажи.
Малко ме е страх дали ще е сигурно транспортирането? Какво мислите за застраховката? Вие бихте ли се подсигурили с такава?
Ако не трябва да ползвам куриерска услуга, направо не знам в Стара Загора откъде бих могла да купя подходящ четец на изгодна цена.

# 604
  • София
Аз не бих се притеснявала за пътя, нали има гаранция, ако ти го донесат счупен, ще трябва да ти го сменят. Много хора си поръчват и от чужбина и нямат проблем, ти се притесняваш за бг траспортиране Wink

Обаче надценката ми е Crazy

# 605
Благодаря Ели за отговора! Значи ще трябва всичко да преформатирам, така ли?...  Tired
Моля, някой с NOOK да се включи с повече разяснения,относно подредбата на книгите в него.

A защо в Амазон пише, че Kindle чете и .doc? newsm78
Цитат
Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion

на моя Нук си правя галерии през самата книга. не ми е проблем. До сега не съм се пробвала през PC-то. Не ми е било нужно. Не знам какви са книгите ти и от къде си ги дръпнала на TXT или PDF, но при всички положения ще ти е безкрайно по-лесно с EPUB или 2FB формати. Или ги минаваш през калибре, или ги сваляш  наново в коректния формат от Читанка или др. Simple Smile Аз бих направила което е по-мързеливото.

Кобото от горната оферта е само 5 инча. Малко ми се вижда.

# 606

щом си се прежалила за толкова пари, разгледай и Kobo Glo
има подсветка за нощно четене, която може да се гаси

# 607
Благодаря Ели за отговора! Значи ще трябва всичко да преформатирам, така ли?...  Tired
Моля, някой с NOOK да се включи с повече разяснения,относно подредбата на книгите в него.

A защо в Амазон пише, че Kindle чете и .doc? newsm78
Цитат
Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion

на моя Нук си правя галерии през самата книга. не ми е проблем. До сега не съм се пробвала през PC-то. Не ми е било нужно. Не знам какви са книгите ти и от къде си ги дръпнала на TXT или PDF, но при всички положения ще ти е безкрайно по-лесно с EPUB или 2FB формати. Или ги минаваш през калибре, или ги сваляш  наново в коректния формат от Читанка или др. Simple Smile Аз бих направила което е по-мързеливото.

Кобото от горната оферта е само 5 инча. Малко ми се вижда.

Ами от БГ торентите и от читанката съм си ги дърпала. Значи в крайна сметка NOOK чете само ePUB на кирилица, а Кindle pdf i txt, така ли? И ако се реша да взема NOOK ще трябва всичко дръпнато от торентите  да преформатирам с Калибре, а което е от Читанката - да дръпна наново във формат ePUB...  newsm78
А имам ли опцията и с кой модел четец да влизам в сайта на Читанка и от там да си чета книжки онлайн, без да се налага да ги тегля? Благодаря!

# 608

щом си се прежалила за толкова пари, разгледай и Kobo Glo
има подсветка за нощно четене, която може да се гаси

ОК, мерси. И на мен ми идват малко скъпички, но не знам откъде да се сдобия с такива на по-изгодна цена. При тези ми харесва, че се предлагат и аксесоарите към тях.

# 609
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Чрез Габко от Англия ще излезе около 280 лева Киндъла заедно с калъфчето  Simple Smile

# 610
  • Бургас

Ами от БГ торентите и от читанката съм си ги дърпала. Значи в крайна сметка NOOK чете само ePUB на кирилица, а Кindle pdf i txt, така ли? И ако се реша да взема NOOK ще трябва всичко дръпнато от торентите  да преформатирам с Калибре, а което е от Читанката - да дръпна наново във формат ePUB...  newsm78
А имам ли опцията и с кой модел четец да влизам в сайта на Читанка и от там да си чета книжки онлайн, без да се налага да ги тегля? Благодаря!
Ноок чете на кирилица и ПДФ и текст, но е много по приятно да се чете на формата за съответния четец, като в случая това е епуб. За мен при избора беше също така водещо, че ако реша да си купя е-книга от бълг. книжарница те са на епуб, формат не съвместим с Киндъла.

# 611
Чрез Габко от Англия ще излезе около 280 лева Киндъла заедно с калъфчето  Simple Smile
Благодаря Деси, ще разгледам. Hug

# 612

Ноок чете на кирилица и ПДФ и текст, но е много по приятно да се чете на формата за съответния четец, като в случая това е епуб. За мен при избора беше също така водещо, че ако реша да си купя е-книга от бълг. книжарница те са на епуб, формат не съвместим с Киндъла.

Значи определено NOOK ще е моето решение. Simple Smile А може ли да се вкара в NOOK англо-български речник, както при Kindle?

# 613
  • Стара Загора

Ако не трябва да ползвам куриерска услуга, направо не знам в Стара Загора откъде бих могла да купя подходящ четец на изгодна цена.

В Стара Загора в  Технополис продават Киндъл - 299лв e  KINDLE PAPERWHITE и в Хеликон имаше някакви четци, не знам дали имат с подсветка

Ние с Габко  поръчваме

# 614
  • London
Бътинскай,
Сутринта пуснах една оферта за Кобо 5 инча, бял за 25 паунда!Понеже не ползвам превозвачи не мога да кажа колко ще излезе до България , но мисля , че е на сметка.

Общи условия

Активация на акаунт