Електронни четци -IX

• 62 037
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Амазон имат обявена цена за киндъл 4 от 69 долара, която важи за целите САЩ.
По ЗДДС на Република България ДДС и мито са дължими в този случай без значение дали внася частно лице или фирма Simple Smile
Това ще ти важи, ако сама си купиш четеца и си го доставиш до България, но има много по-улеснен начин - влез в сайта на Едепот и прочети малко - моят Киндъл е взиман точно от amazon.com чрез Едепот и единствения ангажимент от моя страна беше да отправя запитване за крайната цена на четеца, ако ползвам услугата на Едепот и после да чакам куриера да ми го донесе до вкъщи  Mr. Green

Кой какви мита, данъци, ДДС-та и прочие усложнения е плащал - не зная, а и не ме интересува. Аз поръчах Киндъл 3 за 139 долара и го получих за 297 лв. + такса куриер, която по спомен беше нещо от сорта на 7-8 лв.  Mr. Green Sunglasses

# 631
  • София
Е, пак си платила едни 100 лв върху цената му за разходи и услуга Wink Най-добре е ако има близък пътуващ от щатите да го купи и донесе...и плащаш само цената Wink

В смисъл за киндъл 4 по-изгодно и бързо ми се струва от европа с посредник. - в немския - 69Е, не знам има ли доставка в германия, до бг 4 лв доставка..

# 632
# 633
  • Пловдив
Е, пак си платила едни 100 лв върху цената му за разходи и услуга Wink
Да, и въпреки, че съм дала 100 лв. (тук влизат всички данъци и такси + загубеното време по митници и прочие, но никъде няма безплатен обяд Sunglasses) над продажната цена, пак ми излезе много по-евтино отколкото от български онлайн магазин, където същия Киндъл тогава се предлагаше за около 450 лв. Mr. Green

Идеята на цялото това 'упражнение' е, че за сумата от 100 долара, които бихте дали за някакъв китайски псевдочетец, по-удачно е за същите пари да с купи четец с доказани качества като Киндъл примерно. И тук вече пак е въпрос на избор дали да се вземе от български онлайн магазин (където цената е нелогично завишена) или от Амазон с посредник (и така да си спестиш главоболията около търчането по митници и плащането на всевъзможни такси и данъци) Peace

# 634
  • София
да, аз съм съгласна, че  е по-изгодно от чужбина с посредник, просто в случая за киндъл 4, не ми се вижда най-изгодно да е от щатите с посредник Wink Иначе твоя го и няма  май в европейстике  амазони в момента. Поне в англ и немския май не съм го виждала, така че си е струвало упражнението Wink

# 635
  • София
Момичета ето го Нуук на 29 паунда, има и доставка 3,95 паунда, но пак излиза под 80 лева, което си е доста добра цена за тази машинка.  А тук има и с подсветка за 69 паунда
http://www.argos.co.uk/static/Search/searchTerms/NOOK.htm

# 636
Здравейте. Днес си получих така чакания и събиран Nook Simple Touch. Много съм радостна,оправда ми очакванията и всичко е шест.Само искам да ви попитам екрана може ли да се завърта при обръщане на книгата наляво/надясно/нагоре с някаква настройка? Simple Smile

# 637
  • София
Здравейте. Днес си получих така чакания и събиран Nook Simple Touch. Много съм радостна,оправда ми очакванията и всичко е шест.Само искам да ви попитам екрана може ли да се завърта при обръщане на книгата наляво/надясно/нагоре с някаква настройка? Simple Smile
Четито със здраве да си го ползваш. Аз до колкото съм запозната с този модел май няма възможност за завъртане!

# 638
Момичета - пристигна ми Нук-а и имам нужда от помощ. Как мога да сваля книга от читанка на четеца - може ли директно или трябва да я сваля на компютъра и да я запазя на SD карта и така да я вкарам на четеца? Също така мога ли да поръчвам книги от Barnes & Nobles като не съм в Щатите?

Вие откъде сваляте книги на английски?

Благодаря!   bouquet

# 639
  • София
Тук писаха, че не може да поръчваш от тея, ако не си в щатите...(дори и с ам карта ли не става???), иначе може да разгледаш в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=568486.0

# 640
Момичета - пристигна ми Нук-а и имам нужда от помощ. Как мога да сваля книга от читанка на четеца - може ли директно или трябва да я сваля на компютъра и да я запазя на SD карта и така да я вкарам на четеца? Също така мога ли да поръчвам книги от Barnes & Nobles като не съм в Щатите?

Благодаря!   bouquet

Аз свалям от читанката на компютъра ,а след това прехвърлям на SD картата и я връщам в четеца Simple Smile

# 641

http://tuebl.ca/search, много има в руската библиотека http://flibusta.net, но за да се виждат книгите на английски, иска регистрация. В Изохънт и пиратския залив също има доста книжки.

# 642
  • в тристайна гарсониера :)
Привет! Честито на всички за новите придобивки, със здраве да си ги ползвате. Моето (на сина ми ) Кобо мини също пристигна  Simple Smile Аз съм очарована! Чете кирилица само на шрифта, който е по подразбиране. Всички други функции си му работят, много е лек и симпатичен. Не знам дали могат да се правят колекции, мисля че да. Моят Киндъл 3 изглежда огромен до него  Wink, но всъщност не е чак толкова голяма разликата. В ибей има оферта и за 25 паунда.

# 643
Здравейте. Искам да ви попитам,колко памет има Nook Simple Touch? По сайтовете пише,че  1 гб. е на разположение на потребителя,а при мен в настройките показва,че е само 236 мб. Simple Smile

# 644

Благодаря!   bouquet

Това е един от недостатъците на Нук, че няма браузер и не може да се качват книжки от сайтовете. Всъщност имаше някакъв скрит мини браузер, но искаше да сваля книги. Simple Smile
Така че, сваляш на ПС-то, после в Калибтрето и после на четеца.

http://manybooks.net/

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 00:32 от nikolexa

Общи условия

Активация на акаунт