Валенсия

• 123 027
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
Подозираш правилно, не е като на север, но северна коледна атмосфера няма и в други големи морски пристанища, което все пак е обяснимо, по това време още има хора на плажа:grinning:
Eee , в Европа по това време не вярвам да има хора на плажа. Даже и в южните части. Поне коледна украса и елха има ли?

# 721
  • София (Възраждане)
Има разни смелчаци, не са много, разбира се, по-скоро изказването ми беше образно. Има елха, има и украса, даже си спомням ледена пързалка и въртележки, традиционни коледни сладкиши.

# 722
Честно казано е странно, 3-4 години вече празнуваме там. Времето е слънчево и да има хора по плажа, а дори и във водата. Коледно не може да ми стане, през деня ходим по къси ръкави, украса има, но някак все едно си сложил коледна украса през април или май. Въпреки това Валенсия е прекрасна и си заслужава да се види по всяко време на годината.

# 723
  • Mediterraneo
Абсолютно. Коледна атмосфера на подобно място е много трудно да усетиш, въпреки светещата украса по улиците и украсените елхи.

# 724
Здравейте, на мен утре ми предстои пътуване и исках да попитам няколко неща:
1. Някой от вас наемал ли си е колело , за да обикаля Валенсия и какви са му отзивите?
2. На летището на прибиране от Валенсия, трябва ли да е разпечатан билета на Уиз еър или от телефона е напълно достатъчно?
3. Ще ходим на мач на Валенсия - как се стига до стадиона и има ли после градски вечерта от там до Angel Guimera?

# 725
  • София
Здравейте, на мен утре ми предстои пътуване и исках да попитам няколко неща:

2. На летището на прибиране от Валенсия, трябва ли да е разпечатан билета на Уиз еър или от телефона е напълно достатъчно?
Преди 2 седмици пътувах с уиз до там, на сайта им ми излезе съобщение, че трябва да го разпечатам понеже нямало електронни четци, разпечатах, но се оказа, че има, хората минаваха с телефоните.

# 726
Нашето пътуване наближава. Препоръчайте прилично заведение за хранене на прилични цени по възможност да има и постни ястия. В центъра или на крайбрежната. И колко може да излезе пътуване с такси от летището до  центъра горе/долу?

# 727
Нашето пътуване наближава. Препоръчайте прилично заведение за хранене на прилични цени по възможност да има и постни ястия. В центъра или на крайбрежната. И колко може да излезе пътуване с такси от летището до  центъра горе/долу?
Аз се завърнах преди 4 дни от там и съм меко казано впечатлена от едно заведение по крайбрежната , буквално се влюбих в обстановка и храна - Boa Beach се казва, има веган, постни, местни всякакви ястия. Асай боул и всякакви други веган бяха по 5.95/ 5.50 евро , имаше сандвичи с авокадо или хумус по около 6/7 евро, веган бургери, салати.
Не съм пътувала , но по разговори с нашия хазяин и приятели такси от летище би трябвало да е около 12-15 евро. Ние пътувахме с метрото - 4.90 евро на човек, защото са на зони А,B,C,D, а съответно летището е в зона Д и трябва да се мине през всяка (ние бяхме в А).

# 728
  • София
В началото на ноември на нас ни взеха от летището 30 евро, на връщане поръчаха от хотела и ни излезе под 20 евро.

# 729
За заведения вижте Neco има няколко. Това е бюфет с испанска кухня, уникална храна.

# 730
Благодаря ви за препоръките, ще се възползвам от тях!

# 731
Здравейте, февруари ни предстои разходка из Валенсия. Района около парка Турия ок ли е според вас за отсядане? Харесах там апартамент. Самолета ни каца в 9 вечерта и се чудя дали района е ок за движение късно вечерта.

# 732
Ок е Турия, за мен най-хубавия район. 9 часа във Валенсия е достатъчно оживено и осветено.

# 733
Ок е Турия, за мен най-хубавия район. 9 часа във Валенсия е достатъчно оживено и осветено.
Дори и през зимата ли? 9 часа на летището означава поне 1 час за проверки и  придвижване до града.
На мен ми се струва късно по това време да търсим място за вечеря примерно. За лятото е ясно, то си е още  светло по това време.

# 734
Не е късно, по принцип испанците вечерят към 22ч. , а към 24ч. отиват на дискотеки.

Общи условия

Активация на акаунт