Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 март 2013, 22:52 ч.

Летни лагери в България

 • 25 920
 • 109
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 2 567
Намерих още нещо: http://www.motensport.com/bg/programs/view/title/летни-програми-сезон-2013-г/id/11

# 46
 • Мнения: 3 367
Moten съм го дала още в първия пост,но доколкото чух са доста големи,малко възрастни на много деца.Нямам преки наблюдения,но това дойде като инфо от дружка в сектора Mr. Green Аз още ги мисля,но вероятно ще заложа на Атмосфера защото е позната схема..
*

Луси-знам ор братовчедка ми че и тази година ще го има худ.лагер,но в Бг малко не бързат и  инфото ще излезе през юли навярмо.Обади се ако можеш за инфо,аз установих че по тел сякаш най-лесно и ефективно се работи там,това нет и мейл и пр не са така широко ползвани..

# 47
 • Мнения: 35
Хубава тема!

И аз събирам идеи, макар че не ни е чак толкова наложително, понеже аз съм с децата през лятото.
Замислям се за някой планински лагер с доста физическо натоварване примерно, и поне с малко английски, или международен, но не знам дали съществува такова нещо.

Досега сме пробвали тенис лагера на Малееви, от който сме много доволни. Има доста международна атмосфера и на децата им е забавно. Всеки ден от 10 до 4 е.

Пробвали сме и Атмосфера Спорт преди няколко години, хората бяха много симпатични.

# 48
 • Мнения: 3 367
Нашата програма е направена-тенис при Малееви в Лозенец и Атмосфера дневни лагери за дете1;зоологическа градина и атмосфера градски лагери за дете 2;  Вилиленд и Конникът за лагер с преспиване за двамата. Финансовата част е към 700-800лв/дете за  4 седмици лято в Бг за организирани занимавки по горната схема.
Спокойно лято на всички,ще докладвам през август кое как Mr. Green

# 49
 • USA
 • Мнения: 559
Анет, много добре звучи! Лагерът на Малееви за деца над колко години е?

# 50
 • Мнения: 195
Скоро се бях затъжила по отминалите години и се поворових из интернет Simple Smile като дете често ходех на детски лагери в Кранево и там срещу нашия имаше международен на които исках да отида...ама времето беше такова, че не всеки можеше да се вреди.
Та от ровене намерих един лагер. Не знам условията, но ако някой се интересува ето:
http://albatross-bg.com/default.aspx

# 51
 • Чикаго / София
 • Мнения: 3 207
Много хубава тема. Добри идеи дава. Ето още една компания коята предлага лагери: http://www.kidssports.bg/%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B8/%D … BD%D0%B8-c68.html

Нямам преки впечатления от тях, моя позната си праща детето на дневни лагери на Витоша с тях и е доволна. Аз се бях замислила да пратя моите за 3 дни това лято, но бабите ни нещо не са съгласни. Малко им се вижда времето което децата ще изкарат с тях и не искат да ги пращат по лагери - искат си ги при тях.

Но ще чета впечатления и ще събирам инфо за за другото лято.


# 52
 • Мнения: 2
Ние цялото семейсвто се записахме на лагер с малката принцеса сега за юли месец в Банско. Изпратиха ми на пощата оферта С МАМА И ТАТКО НА ЛАГЕР... и се записахме. 5 ДНИ в Green Life Ski & SPA Resort Bansko www.greenliferesorts.bg . Oрганизирана програма всеки ден:ходене по екопътки, опъване на палатки, игри и т.н.  Инетересно ще да е , а аз доста дълго време проучвах на какво да се запишем. Ако някой има интерес може да се обади на 0888 868 609, една жена много мила обяснява всичко  Party

# 53
 • ENGLAND
 • Мнения: 3 117
Ние цялото семейсвто се записахме на лагер с малката принцеса сега за юли месец в Банско. Изпратиха ми на пощата оферта С МАМА И ТАТКО НА ЛАГЕР... и се записахме. 5 ДНИ в Green Life Ski & SPA Resort Bansko www.greenliferesorts.bg . Oрганизирана програма всеки ден:ходене по екопътки, опъване на палатки, игри и т.н.  Инетересно ще да е , а аз доста дълго време проучвах на какво да се запишем. Ако някой има интерес може да се обади на 0888 868 609, една жена много мила обяснява всичко  Party

И се регистрира специално да ни кажеш за този лагер? newsm78 Три поста и трите едни и същи. Ти знаеш ли, че рекламата жъж форума не е разрешена?

# 54
 • Мнения: 2
не виждам да има реклама, макар че като се замисля може и така да е изглеждало. Не, регистрирах се, понеже имам своите вълнения вече,а в този сайт гледам може да се обменя опит помежду си. А темите, в които съм участвала са свързани със сегашните ми вълнения, Дорет Simple Smile

# 55
 • Мнения: 9 581
Аз съм леко изнервена от обратната връзка с Вилиланд.
Два пъти пусках по мейл запитване парите дали са пристигнали и нямам никакъв отговор.
А мина срока, в който можех да изискам обратно парите, ако са преведени в грешна банкова сметка, което много ме ядоса.
Утре смятам да ги търся по телефоните, което мразя да правя, но там поне няма как да са се направили, че не са прочели.

# 56
 • Мнения: 3 367
По-долу е материала  на Капитал лайт за детските лагери,може да е полезен някому , ако не за тази година за следващата Mr. Green

@@@
В процеса на подборка включихме малки, големи и още по-големи хора. Разширихме критериите си за места и занимания: да предлагат уважително отношение към децата, траен образователен процес, доверие, организация, чист въздух и развитие на творческите им импулси, физическата подготовка и персоналните им интереси. Консултирахме се с деца, които споделиха опит, с преподаватели, които представиха нови методи, с родители, които държат на детското в себе си, и накрая с посветени в темата професионалисти (огромна база данни, честни ревюта и варианти за деца със специални нужди има на www.kidssports.bg и на www.kidsarts.bg).

Заедно открихме няколко (не толкова добри, колкото класиката при баба, но все пак) модерни опции за едно по-синьо лято.

 

Уроци по рисуване

Двучасови уроци по рисуване за деца в полите на Витоша. Провеждат се на английски език, часовете са или на открито в зелената градина, или в светло студио. Уроците са през работните дни в седмицата между 14 и 18 часа. Групите са от максимум шест деца на възраст от 5 до 14 години. Има възможност и за индивидуални уроци. Допълнителни занимания на място са работа с тесто, колаж, филц, композиции от естествени материали.

Art Аnd Сraft Studio For Kids е в София, кв. "Симеоново", улица №10; 089 929 0876; www.facebook.com/ArtAndCraftStudioForKids

Международно лятно училище

Летният проект на училище "Рьорих" предлага програми с продължителност от по една седмица. През това време групите с най-малко пет деца (в две възрастови групи - от 4 до 9 и от 10 до 16 години) участват в творчески ателиета, образователни часове, готвене, спорт, игри, плуване, яздене в конната база в "Драгалевци", пикници, посещения на културни забележителности. Заниманията са на български и на английски език. Цената за седмица е 150 лева.

ЧСОУ "Рьорих" е в София, кв. "Драгалевци", ул."Камен дел" 4А; 02/967 50 10; www.roerich-school.orgМоре и планина

Зелено училище от понеделник до петък, еднодневни екскурзии, морски и планински лагери за всички на възраст между 4 и 16 години. Програмите включват катерене, походи, ориентиране и оцеляване в планината, екология, грънчарство, влизане в пещери, езда, сърф. В зависимост от формата цените започват от 23 лева. Лагерите са между 200 и 490 лева.

"Мотен спорт" е в София, ул. "Юри Венелин"№36; 02 980 55 33; www.motensport.com

Архитектура и математика

Детска архитектурна работилница, съвместно с Центъра по забавна математика организират целодневен градски лагер. До обяд часовете са свързани с архитектура и всяка седмица са посветени на различна тема - например архитектурните стилове в България или в конкретен град като Прага. Децата правят типични за съответния стил мостове, кули от глина, клечки и хартия, за да научат как се изгражда светът, който ни заобикаля. Следобед е забавната математика, представена чрез игри. Срещите са в София на улица "Русалка" 8. Цената за седмица е 120 лева.

Детска архитектурна работилница е на http://archforchildren.comЛятно училище по английски и немски

Преподавателите са native speakers, а обучението е в американски стил – в игрова среда с театър, приказки, рисуване, пеене. Седи се на земята в кръг, изработват се предмети от хартия, къщи от хартиени пликове, маски и всичко в контекста на конкретна учебна тема. Следобед са заниманията в градината. В групите участват не повече от осем души на възраст между 5 и 9 години. Те са заети от 9:00 до 17:30 ч. срещу 240 лева на седмица. Предплащането за цял месец се възнаграждава с отстъпка.

International House е в София на ул. "Хан Омуртаг" 82; 02 944 36 50; www.ihsofia.com

Център за малки изследователи

Лятната ваканция в "Къщата" е за изследователи и за деца, които обичат да майсторят. Програмите на различните ателиета, работилници и екскурзии се обявяват от седмица за седмица и включват по-необичайни теми и занятия като заснемане на филм. В "Къщата" е спокойно и прохладно, част от заниманията се провеждат в чудесна тиха градина, а децата са в малки групи. Цената за една седмица е 130 лева, заниманията са от 09:00 до 18:30 ч."Къщата" е в София, ул. "Манастирска" 2Б; 0889 932 451; http://kashtata.org; https://www.facebook.com/pages/КъЩатА-център-за-малки-изследователи/
Тенис

Тази година тенис клуб "Малеева" предлага по-гъвкава програма и повече възможности за избор – освен седмични лагери се  провеждат и еднодневни, и полудневни лагери, а също така и почасови занимания. Единственото изискване на Малееви е детето да бъде записано на рецепцията поне един ден по-рано, а молбата им към самите деца е да пият постоянно вода от шишета за многократна употреба, които могат да пълнят отново и отново от чешмите с филтри за пречистване. Иначе имат четири часа тренировки по тенис, обяд, почивка, водна гимнастика, скуош и дискусии на тема "Аз и светът около мен". Започват от 10:00 ч., приключват в 16:00 ч. Седмичен абонамент = 120 лв.

Тенис клуб "Малеева" е в София, бул. "Никола Вапцаров" 57; 02 962 22 88; http://maleevaclub.comЛагер на открито

Екскурзиите за уикенда, морските и планинските лагери са подходящи за деца и за тийнейджъри. Програмите включват преходи, походи, опъване на палатки, скално катерене, ориентиране, водни спортове, опазване на природата, скаутски умения и безопасно поведение по време на екстремни преживявания за по-големите. Дестинациите са курортен комплекс "Лозенец", Рила, Пирин, Родопи, Витоша. Има и лятна спортна занималня с петдневна програма във и близо до София, както и възможности за отстъпка в цените и разсрочено плащане.

"Атмосфера Спорт" е на Витоша в хижа "Алеко"; 0888 21 99 44; www.asport-bg.com; www.facebook.com/atmosfera.sport

За малки деца

Лятното ателие "Хей, ръчички" е подходящо за деца от 2 до 4 години. Те изработват различни предмети и играчки от разнообразни материали, рисуват, пеят и танцуват. Заниманията се провеждат всеки петък от 10.30 до 11.30 ч. Цена - 8 лева.
Англоезичната група за игра Itsy Bitsy е подходяща за деца от 1 до 4 години. Те са в англоезична среда, където се забавляват, обучават и общуват с други деца чрез приложни изкуства, наука, музика и ситуационни игри. Преподавателите са педагози и филолози от специализираната детска езикова програма "Чужди езици за мъници". При добро време заниманията се провеждат на открито в двор. Възрастовата група от 2 до 4 години се занимава от 8.30 до 12.30 ч. всеки понеделник и сряда, а децата от 1 до 2 години - от 10.00 до 11.30 ч. всеки вторник и четвъртък. Курсовете струват 200 лева за деца от 2 до 4 години и 145 лева за по-малките.

"Къща за четящи хлапета" е в София на ул. "Арх. Йордан Миланов" 4; 0892 23 23 93; http://prikazkabezkrai.com; https://www.facebook.com/bookshop.prikazka

Френска ваканция

Седмият пореден лагер на Френския институт в България е в "Никулчината къща" в Банско. Поканени са франкофони в две групи - на възраст от 7 до 15 и от 5 до 16 години, които са напълно начинаещи или напреднали в езика. Освен уроци по френски от преподаватели, обучени в методите на френските извънкласни занимания, са предвидени също спорт, туристически обиколки, пикници и игри за развиване на въображението, социалните умения и отношенията с околната среда. Лагерите са седемдневни в две групи - от 6 до 13 юли и от 24 до 31 август. Цена: 430 лева.

Телефонът за повече информация е 02/981 19 02; ifb-cours@institutfrancais.bg; www.frenskiezik.bgСърф

Шест дни в палатков лагер на къмпинг "Градина" със сърфове, плуване, гмуркане и щафетни игри плюс учебна част със занимания по английски език и приложни изкуства. Преподавателите от Surf House са професионални инструктори и аниматори. Цената е 460 лева с включени храна и транспорт.

Surf House e на плажа и на www.facebook.com/surf.house.12; surfhouse@abv.bg; 0887 07 08 00

Биоакадемия

Екообучението сред природата на село Гудевица е за деца между 8 и 14 години, които нощуват в палатки до читалището, участват в преходи, запознават се с традиционното земеделие, грижите за селскостопанските култури и причините за глобалното замърсяване. Програмите са шестдневни - от 9 и от 16 юли. Цена: 190 лева.

Център за неформално образование в село Гудевица, Родопите, е на http://gudevica.org; 0878 55 85 76Ранчо

"Конникът" е абсолютен фаворит без значение от възрастовата група. Намира се на 40 километра от София и предлага езда, возене в каруца, игри на открито и сърдечно отношение. Свободните места са късмет, а програмите включват 7-дневни лагери, уикенди и рождени дни.

Цената за уикенд на възрастен е 39 лева, включва нощувка и 1 час езда, децата от 5 до 14 години получават 50% отстъпка.

Ранчо "Конникът" е на www.horseman-bg.com; 0888 99 42 35

Британско лятно училище

Преподавателите са британци, ваканцията – на море в Аркутино. Записват се деца между 10 и 14 години в две смени – от 7 до 20 юли и от 20 юли до 3 август. Цената е 1340 лева и включва пълен пансион, учебни материали, тестове, плаж, екскурзии, развлекателна и образователна програма, курортна такса и английски език 24/7.

За повече информация и записване: Международна фондация "Св. св. Кирил и Методий", София, ул. "Васил Априлов" 3, 02 846 72 29; http://www.arkutino-school.eu
12Следваща страница » "И още маршрути за разходка с компания:"

# 57
 • Мнения: 35
Благодаря за информацията, anette, полезна и интересна ми се вижда!
Весело лято на децата!

# 58
 • Бургас
 • Мнения: 372
Здравейте, момичета   Simple Smile
Влязох във вашия подфорум за да пиша съвсем в друга тема, обаче видях че споменавате лагер Вилиленд до село Мийковци. Преди един месец бях със сина ми и другите първокласници там. Общите впечатления са страхотни, една истинска почивка сред природата без компютри и дори телефони( нямат обхват, качвахме се на един баир за да се обадим  Grinning ) Вкусна храна, красива природа, кипро българско селце със свой автентичен дух, достатъчно занимания за децата. За 5 дена платихме 200 лв на дете. Но няма как да не спомена, че базата е малко занемарена. След няколко разговора стаите бяха вече в по-добро състояние. Така или иначе наистина е хубав лагер и пожелавам на Вили да става все по-хубав.
Когато се разхождахме из селцето, ни направи впечатление една къща, в която се оказа, че също има лагеруващи деца. Обаче там смятаме да отидем с приятели, но всичко за лагера се вижда и от сайта им.
http://lager.kandaferi.com/
Успешен избор и приятно изкарване на децата ви  Hug

# 59
 • Мнения: 1
Миналата  година пратих детето си на приключенски лагер в Габрово, остана много доволно и мисля и тази година да го изпратя . Ако има заинтересовани : http://www.ymca-gabrovo.org/?blog_mod=%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D … %D1%82%D0%BE-2013   dance

Общи условия

Активация на акаунт