СЕДМИ клас - втори срок - 11 тема

• 25 569
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Не успявам да се докопам до компа днес.
И ние сме сред приетите в АК, 11 сред момчетата. Добре, че математиката ни е силна, да ни дръпне напред, че с 8% есе не е на добре работата. И сега започва голямото чудене............
Той си иска СМГ.

# 211
  • Варна
И сега започва голямото чудене............
Той си иска СМГ.

Супер!До тук да я докараш,чудене да има!  bouquet

# 212
Честито на приетите деца!

Моля да ме извините за невежеството, но може ли малко инфо за АК ?

# 213
  • София
твърде често изобщо не се стига до такива дилеми.

Ако семейството смята, че може да издържи финансово на таксите за АК пет години, неразчитайки на финансова помощ, тогава всичко е ОК. Мисля, че съм споменавала по повод миналата година, че доста приети в АК се отказаха и обикаляха по училищата да гледат къде има свободни места за второ и трето класиране. Винаги съм се чудела защо някой ще си подкокоросва детето да се явява на изпит точно в АК, ако не си е направил сметката или ако я е направил твърде оптимистично, и като се стигне до записване, работата да увисне. Аз като не мога да си позволя да плащам тези такси, хич и няма да поощрявам детето затам, защото после разочарованието ще е по-голямо - да разбере, че пари няма. Далеч не всички деца успяват да вземат финансова помощ, така че родителите трябва да са готови и за лошия вариант -- да трябва да плащат всичко през целия период на обучение.

# 214
  • София
mst и ние може да се каже, че се колебаем точно между тези два варианта. Везните са наклонени в голяма степен към СМГ. Още повече след един разговор с родител-математик, чието дете е завършило АК. Няма да му споменавам името, защото е много известен, но ще кажа, че той ни посъветва да не я записваме там...
Все пак се явихме на изпита почти заради спорта. Приеха я с 5-ти резултат!

# 215
Браво!Поздравления за приетите деца! Hug
Записани или не впоследствие, това е един успех  в повече за тях!  bouquet

# 216
Сметката няма как да си направиш предварително, защото финансовата помощ не зависи от теб, много от децата ас наясно, че трябва да са изпълнени две условия - първо да те приемат и второ да ти намалят таксата, та се съмнявам, че има някакво голямо драматизиране.
Това не пречи успоредно да се явят на изпита за държавните гимназии и после да изберат къде.
Мисля, че голяма част от децата, които кандидатстват са съвсем наясно с това.

Не успявам да се докопам до компа днес.
И ние сме сред приетите в АК, 11 сред момчетата. Добре, че математиката ни е силна, да ни дръпне напред, че с 8% есе не е на добре работата. И сега започва голямото чудене............
Той си иска СМГ.

Трудна е задачата ви, защото синът ти е отличен състезател, като досега се е справял перфектно и без СМГ,  та не знам.
В АК според мен ще го лапнат като топъл хляб, вероятно и ще работят с него качествено, нали имат такива занимания, но пък не е безплатно.
Но на първо място според мен трябва да се съобразите с неговото желание.

# 217
Mryn, прочетох за вашето постижение в другата тема, браво на детето, поздравления.
Любопитна съм кой е преподавателя, по-скоро какво ви е казал, а не кой точно е. Колебанията при нас са принципни. Синът ми обича математиката и състезанията, така че и ние клоним повече към СМГ.
Нова, вече не успявам да помагам, височко ми идва нивото, а и време няма. А от следващата година захапвам и сестра му, затова ми се иска някой да ме отмени.

# 218
Браво и честито на приетите в АК!   bouquet

# 219
  • София
Точно, че финансовата помощ не зависи от теб, а при цялата навалица я точно твоето дете успее да  покрие изискванията, я не! Когато знаеш, че "си приет", очакваш да можеш и да се запишеш. Колкото и човек да се е явил за спорта, ако е постигнал успех, е много вероятно да иска и да го консумира, а не да се откаже, защото родителите не са си направили сметката. Все пак, става въпрос за гимназия, не за университет, където младият човек е по-зрял, пълнолетен и е по-наясно с финансовите въпроси и изисквания. Тук говорим за 14-годишни деца. Стаава малко като в онзи филм "татко ще ми купи колело, ама друг път", или първо да те накарат да си избереш нещо, а после да ти кажат, че не могат да ти го купят, защото е твърде скъпо.

# 220
Ти вероятно говориш за пълните стипендии, за които се дореждат само три деца, всички останали, ако докажат нужда от финансова помощ има вероятности да получат такава от 10 до 90 % от таксата.

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 17:07 от нова

# 221
Честито на всички приети в АК деца!  bouquet

Мерси лично на Русалката за отговорите на ПИ в Междучасие! Hug

# 222
Е,  Andariel, ти пък все всичко знаеш smile3555
Не вгорчавай радостта на хората Stop

# 223
Точно, че финансовата помощ не зависи от теб, а при цялата навалица я точно твоето дете успее да  покрие изискванията, я не! Когато знаеш, че "си приет", очакваш да можеш и да се запишеш. Колкото и човек да се е явил за спорта, ако е постигнал успех, е много вероятно да иска и да го консумира, а не да се откаже, защото родителите не са си направили сметката. Все пак, става въпрос за гимназия, не за университет, където младият човек е по-зрял, пълнолетен и е по-наясно с финансовите въпроси и изисквания. Тук говорим за 14-годишни деца. Стаава малко като в онзи филм "татко ще ми купи колело, ама друг път", или първо да те накарат да си избереш нещо, а после да ти кажат, че не могат да ти го купят, защото е твърде скъпо.

Не е съвсем така. Състезателите от СМГ са съвсем наясно, че ако искат да останат състезатели трябва да си останат в  СМГ. И се явяват на изпита в АК наистина за състезанието, без да имат и намерение да се записват. Тези деца не се разочароват и много добре знаят какво искат, макар да са на 14.

# 224
Нова, вече не успявам да помагам, височко ми идва нивото, а и време няма. А от следващата година захапвам и сестра му, затова ми се иска някой да ме отмени.

Значи - СМГ, а ако случайно не му хареса, то АК имат прием и след 8-ми и 9-ти клас.
СМГ нямат.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт