СЕДМИ клас - втори срок - 11 тема

• 25 591
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета,както обещах на моя юнак,взех си отпуска и го захапах.  Mr. Green Цял ден учим по БЕЛ ,чак сега започнах да ви разбирам като говорехте за синекдохи,метонимия,алитерация...Та тъй като тепърва навлизам в дебрите на литературата,имам питане.Значи учихме за творческата история на произведенията,жанр,замисъл на творбата,композиция,образи,мотиви-пропускам ли нещо? Какво още трябва да учи?Тъй като българският му е по-слаб от литературата,то изградихме стратегия за постигане на максимум по литература,а пък останалото-колкото може. На всичко отгоре го засипах и със задачи,та милия съвсем изпуши.

# 646

еli-според мен да решава тестове по формата на изпита,където са грешките там да наблегне,да пише и преразкази.И не на последно място да почива ,за да не стане прекалено голямо натоварването.Деца са Hug

# 647
Основно прави правописни грешки,в текстовете намира около 7-8 от 12 примерно,а добавя и от него още 2-3   Embarassed Абе,ако не са литературните въпроси да го измъкнат,сега от Регалия от теста очаква около 33 точки,а аз го изпратих за вдигане на самочувствието,защото чух,че пробните там са лесни. ooooh!Много ми дожаля за него като му видях насълзените очички,след като си преброи точките.

# 648
При нас нямаше БЕЛ в Регалия - щял да е на 14-ти.
Ели, сподели, колко са точките по модули?

# 649
65 на теста и 35 на преразказа,от преразказа е доволен,но с този правопис ще чакам ...

# 650
  • София
Изобщо не се намесвам в подготовката за изпитите, защото може повече да навредя, отколкото да помогна. Позволявам си да помрънквам на тема "написа ли си; разбираш ли всичко, което пишеш". Тези дни предимно играе и чете книга.

# 651
65 на теста и 35 на преразказа,от преразказа е доволен,но с този правопис ще чакам ...
е вие сте с пълно 6 , защо се коркаш?

# 652
Явно не съм разбрала какво питаш  Laughing Точките му от първия модул ще са около 33,а за преразказа се надява да са над 28

# 653
Момичета, някой може ли да ми помогне за б подточка на зад. 23 от последния изпит на междучасие

# 654
Не се притеснявай, за първи ПИ не е чак толкова лошо. Аз повече се притеснявах, че ако изкара над 5.5 по Мат ще спре да учи..

# 655
Момичета, някой може ли да ми помогне за б подточка на зад. 23 от последния изпит на междучасие

244=4.10+2х+4 4/5х
......
х=30 куб.м

1тръба  40+2х=100 куб.м
2 тръба  244-100=144 куб.м

Така го е написало детето, има пълните точки на тази задача.
Независимо че уравнението, не знам защо,  му е обърнато като запис.  newsm78

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 23:25 от нова

# 656
  • София

244=4.10+2х+4 4/5х
......
х=30 куб.м

1тръба  40+2х=100 куб.м
2 тръба  244-100=144 куб.м

Така го е написало детето, има пълните точки на тази задача.
Независимо че уравнението, не знам защо,  му е обърнато като запис.  newsm78

И какъв  е проблемът, че му е обратен записът? Laughing Нима 5x=10 не е същото като 10=5x Hug

# 657

Ели, има едни книжки на В. Кръстева  - Досадните правописни грешки и Мъчителните пунктуационни грешки. Всичко е обяснено добре и следват упражнения и тестове с отговори.

Нямаш много време, да не кажа че си закъсняла. Но прапописът ще му трябва цял живот, така че все ще е от полза.

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 11:19 от paleto

# 658
  • София
Дами, сега прегледах ПИ по МАТ, качени в пощата. Да ви призная, изпитът на Софроний най-много ми хареса. Особено зад.24. Много хубава геометрия.

# 659
  • София
Дами, сега прегледах ПИ по МАТ, качени в пощата. Да ви призная, изпитът на Софроний най-много ми хареса. Особено зад.24. Много хубава геометрия.
Така е,добре,че ни обърна внимание,ganis!  bouquet
Тъкмо да попитам на б) подточка градусите  така ли са:15;45;75;60 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт