СЕДМИ клас - втори срок - 11 тема

• 25 578
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Дами, сега прегледах ПИ по МАТ, качени в пощата. Да ви призная, изпитът на Софроний най-много ми хареса. Особено зад.24. Много хубава геометрия.

Как е според теб като трудност?

# 661
  • Вече на светло в София
ganis, може ли да напишеш отговорите на теста.

# 662
моят син днес въздъхна: 'няма ли да да започне училището, че да си почина от уроци и домашни' - наиситина всеки си мисли, че само той им дава домашни.

# 663
Хубава е геометричната, но нещо ми се опъна втората част на второто подусловие - доказах лесно  че CP=PH -  с еднаквите триъгълници APH i BPC  но после какво използвате за да изкарате ъглите - ОЗ за ъгъл между височините в триъгьлника ли или какво? Явно, щом е дадена зависимост PD=1/2AB  с някоя медиана в правоъгълен триъгълник трябва да светне някой ъгъл че е 30, но нещо не го виждам...
Някой да подскаже? 

# 664
Горките деца, явно са случили на майки терористки hahahaМоето днес ще го посрещам, но определено ще го оставя да си отдъхне от почивката #Cussing out, то не бяха купони, вечери на таланта, караоке и т.н.
На сайта на РИО Пловдив са качили план-приема за 2013-2014
http://www.riobg.com/start.php?RIO_NUMBER=16

# 665
не бе, не съм само аз! и преподавателите от курсовете много тестове дават

# 666
  • София
Дами, сега прегледах ПИ по МАТ, качени в пощата. Да ви призная, изпитът на Софроний най-много ми хареса. Особено зад.24. Много хубава геометрия.

Как е според теб като трудност?
Идеален изпит:) 24 задача ми е любима:)

# 667
Защото Андреевска била казала че е труден.Или просто моето се опитва предварително да оправдае оценката която предполага,че ще получи Joy Joy

# 668
  • София
Защото Андреевска била казала че е труден.Или просто моето се опитва предварително да оправдае оценката която предполага,че ще получи Joy Joy
Аз под "труден" разбирам "идеален" изпит. Много ме изкефи зад. 24. Още веднъж, браво на школа "Софроний".

# 669
  • Майничка
Свърши ваканцията, викате... Wink

# 670
Нова, благодаря за задачите с тръбите.

Да попитам случайно, дали някой е решавал подточка в) от геометричната 24  задача от последния пробен на Междучасие. По принцип тя беше дадена за домашно.

Ганис, след като толкова много харесваш тази 24 задача от Софроний, би ли споделила решението с нас. Laughing

# 671
  • София
Аз под "труден" разбирам "идеален" изпит. Много ме изкефи зад. 24. Още веднъж, браво на школа "Софроний".

Тандемът Андреевска и Сугарев е  наистина страхотен в съставянето на пробни.  Peace Нито елементарни, нито безкрайно трудни,  с разни капанчета още в 1 модул и винаги с хубави 23 и 24 задача за отсяване. Моята щерка винаги е обичала математиката, но след наистина добрата си учителка в периода 5-7 клас в училище,  след контактите си с Андреевска в Софроний и след познанството си с Ганис, съвсем затвърди тази си любов. Mr. Green А и още нещо. Оценките, които имаше на нейните пробни, максимално се доближваха до тази на реалния изпит.А през 2010 той си беше балансиран и добър, не като миналогодишния.. Което значи, че пробните й са относително точен ориентир  за нивото на детето. Hug

# 672
Свърши ваканцията, викате... Wink

не е имало такава... Mr. Green

На седмокласниците не им се полага -  ваканция след 23-ти. Като ги жалите толкова, не се чудете след изпитите защо е такъв резултатът. Peace

# 673
  • Майничка
Палето, за нас се пошегувах, че свърши, за тях не е почвала. Joy

Всъщност, вдъхнових се от поста на Стефан Б.:
Хубава е геометричната, но нещо ми се опъна втората част на второто подусловие - доказах лесно  че ...

# 674
  • София
ПО повод 24 зад от "Софроний".
Постройте т.М- среда на АВ. Тогава имаме медиани в два правоъгълни триъгълника- РМ =DM=1/2AB;
По условие PD=1/2AB=>PMD-равностранен=><PMD=60.
При такава ситуация, когато се знае <PMD=>знаем <ACB. Simple Smile
Това е основно положение при височини в триъгълник. Попитайте децата, дали могат да намерят <С? Ако не, ще се намеся, но най-вероятно утре, че сега чакам гости у дома:)

Общи условия

Активация на акаунт