Срастване при момИченцата.

• 231 490
  • 926
  •   1
Отговори
# 240
Ох, и аз да се включа. Дъщера ми е почти на 3 год. Срастването го открихме, преди 2 години, за този период два пъти сме посетили къбинета на д-р Сираков, защото след първото цепване, аз мазах кремове и по едно време спрях. Видях, че започва пак да се слепва лекичко, питах педиатърката да дръпна ли аз по-силно ципичката, но тя ме посъветва да отидем при Сираков (отново). Така стигнахме до втората манипулация. Тогава сестрата в кабинета ми каза, че мястото трябва до бъде ВИНАГИ - МАЗНО. Вече 6 месеца, всяка вечер, след баня, я мажа с кремчето което те изписват (дефламол + сулфатиазол). Да ви кажа, че има ефект, няма срастване. На мен Сираков ми каза, че може да продължи до пубертета и тогава да отшуми и още каза това е "проблем на бялата кожа"

# 241
  • Linz
Това кремче от аптека ли се купува?

На мен Сираков ми каза, че може да продължи до пубертета и тогава да отшуми и още каза това е "проблем на бялата кожа"
Голямата ми дъщеря е по-бяла, а никога не е имала срастване. При малката ципата се образува непрекъснато- аз я махам, тя пак се появява... Tired

# 242
Рени, поръчваш го в аптеката и фармацевтите ти го забъркват. Аз си запазих рецептата която Сираков ми беше дал. Ако те интересува ще погледна вкъщи пропорциите как бяха, мисля, че беше 1 туб. Дефламол + 2 гр. сулфатиазол. Ще напиша с точност. Миналата година и при нас така стана, по-малко започна да сраства и докато отидем на лекар, стана много.

# 243
  • Linz
Рени, поръчваш го в аптеката и фармацевтите ти го забъркват. Аз си запазих рецептата която Сираков ми беше дал. Ако те интересува ще погледна вкъщи пропорциите как бяха, мисля, че беше 1 туб. Дефламол + 2 гр. сулфатиазол. Ще напиша с точност. Миналата година и при нас така стана, по-малко започна да сраства и докато отидем на лекар, стана много.
Да, интересува ме. Предварително ти благодаря  bouquet

# 244
мисля, че беше 1 туб. Дефламол + 2 гр. сулфатиазол. Ще напиша с точност.
Да, така е. Сега погледнах в моята рецепта. Каза и промивки да правя, но 4естно казано ги преска4ам, изобщо не виждам как ще я задържа в смрадликата.

# 245
Днес и ние бяхме на поредната консултация при педито, който откри че и при нас има "срастване". Каза ми изобщо да не се притеснявам, ако детето чурка без проблеми. Каза, че е често срещано явление при малките момиченца, които носят памперси. Вагината се затваря, за да предпази организма от нарасналия брой бактерии по време на носене на памперси. Каза ми да не правя нищо по въпроса, с времето организма ще се прицени кога да се отвори вагината. Каза ми ако толкова много се притеснявам, може да ми изпише крем с естроген, който помагал, но нямало нужда, защото резултатите няма да са трайни. Не знам, да се притеснявам ли? Педито е много добра лекарка и наистина разчитам на нея.

И в щатите лекарите препоръ4ват да не се прави нищо,защото няма ефект.
И да я цепнеш и да я мажеш,проблема пак ще се появи,само ще я стресираш.
Залепването ще отмине в по-късна възраст.

# 246
От известно време се чудя много дали да споделя и най-сетне се реших.
На скоро, преди месец може би, дъщеря ми се подсече леко и аз по стар навик започнах да я мажа с кърма която оставям хубаво да попие и пак напръсквам и така няколко пъти. Възстановяването на срастването на ципата й беше стигнало до към 3мм (това за година време), но забелязах че ципата започва да се губи. За седмица мазане с кърма се отвори на половина, сега е вече около 1мм. Предполагам се дължи на хормоните в кърмата ми.
Споделих, дано съм полезна някому! Peace

# 247
Здравейте!За първи път съм тук,но тъй като съм преживявала подобно нещо мисля да споделя.Моята малка дъщеря понякога също има подобен проблем,особено 1-2 седмици след инфекция на гърлото.Най-често това е безобидно състояние,дължащо се на образувалите се фибринови нишки,при което секрета по малките срамни устнички се превръща в ципа.А секрета е следствие от инфекцията на гърлото.Така поне каза съпругът ми,който е педиатър.Ние се справяме като леко намазваме ципата с мъничко крем съдържащ Естрадиол-ползвам Linola Diol.Ако го намажа вечер на сутринта ципичката е изчезнала.И лекото разваряне на малките срамни устни решава проблема.Това разбира се е само ако това състояние не е вродено и е точно като моя случай.Иначе трябва да се попита лекар.Но като цяло всяка вечер оглеждам и почиствам тази област,особено,когато детето е било настинало.
Надявам се да съм била полезна.

# 248
  • България
Здравейте и от мен!От тук за първи път чух за срастване при момиченцата и естествено започнах да оглеждам моето момиченце,което е на почти 10мес.Аз имам подозрение ,че има подобно срастване Sad,но личният ми лекар за първи път чу за подобно нещо и ми каза по-малко да чета Twisted EvilТой за първи път чу от мен и за кърмене на поискване ,и за късно захранване.... .. CloseЗначи аз на него нямам никакво доверие и се съмнявам в компетенцията му #2gunfireСега ще ходим при педиатър е дано и той не ме гледа като изтърван #Cussing out

# 249
Перуника,кажи на личния си лекар,че като лекар би следвало да знае малко повече за тези неща!И нашата лекарка реагира така.Едва ли не,ми се подигра като каза-И ти как разбра,че има срастване?-придружено с иронична усмивка.Върви на детски гинеколог направо.Стискам ти палци,притеснението ти да е напразно!Успех и пиши да кажеш как е минало!

# 250
Перуника,кажи на личния си лекар,че като лекар би следвало да знае малко повече за тези неща!И нашата лекарка реагира така.Едва ли не,ми се подигра като каза-И ти как разбра,че има срастване?-придружено с иронична усмивка.Върви на детски гинеколог направо.Стискам ти палци,притеснението ти да е напразно!Успех и пиши да кажеш как е минало!
Същото беше и при нас. 2 лекарки ми се подсмихваха като има казах, че Викториа има срастване. Направо срамота. Confused

# 251
Привет! Аз съм вече на почти 29 години, имам прекрасно момченце на 11 месеца. Като малка - около 1-2 клас ми правиха и на мен коригираща операция от подобно срастване. Майка го е открила след като съм получила някакво нетипично вагинално течение. ТОВА БЕШЕ ЖЕСТОКО! Беше без упойка! Спомням си, че много виках, болеше ме адски, пишках права, докато майка ме поливаше с топла вода. Нужно е след всяко пишкане да се отлепват срамните устни. Уверена съм, че сега се използват упойки и не е толкова болезнено. Но ако не се оправи този проблем се получават невероятни аномалии дори ако срастването не е чак толкова голямо (както явно е било в моя случай щом са го открили толкова късно): когато момиченцето реши да започне да води полов живот, това срастване ще попречи на половия акт и може да се случат непоправими сраствания; има случаи, когато при идване на първия мензис няма от къде да изтече и стават УЖАСНИ ВЪЗПАЛЕНИЯ!!! (представете си как се събира тази кръв някъде си... вътре и няма откъде да изтече...) и т.н.
Затова, уверявам ви, болката е много голяма, но за да бъде момиченцето ви пълноценна жена като порастне, се погрижете да коригирате аномалията.
Същото е и при момченцата: ако фимозата не се оправи на време - порасналият вече мъж не изпитва удоволствие от секса, а го свързва с голяма болка.
Повярвайте ми!
Помогнете на децата си да бъдат истински жени и мъже като пораснат!
Любяща до фанатизъм мама

# 252
  • София
Нова Мама,незнам какво е било при теб,но това за което говорим тук мисля че е съвсем различно нещо.Нашите деца не ги оперират,а се праави една съвсем мигновенна и безобидна манипулация.За това не се прави и със упойка.Предполагам при теб е било сложно,защото е открито късно.

# 253
На Маги гледам тази ве4ер пак тръгнало леко да сраства. Дръпнах я внимателно, позаболя я, намазах я с крема, сега уж е ок. А не е ве4е с памперс, слагам и от крема всеки ден. Няма спасение май.

# 254
Здравейте!И ние сме имали такъв проблем преди повече от година....да руси сме с нежна кожа...но от тогава не сме имали проблеми...Беше ни направена манипулацията в Майчин дом и всичко мина и замина поне засега.
Не е нищо кой знае какво- това го казвам за успокоение на мамите които тепърва ще видят тази тема!Аз я изчетох цялата и прочетох такива съжаления и тюхкания.
Аз бих казала "Това да е" !!! Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт