Срастване при момИченцата.

• 231 504
  • 926
  •   1
Отговори
# 195
Никъде по света не практикуват ''разлепване'',защото води до стрес за детето и няма гаранция,4е ще се оправи.
Аз ли4но ви желая успех,каквото и да решите. Peace

# 196
Никъде по света не практикуват ''разлепване'',защото води до стрес за детето и няма гаранция,4е ще се оправи.
За Йоана гарантирам, че нямаше стрес.Ревна от страх, но тя е така с всеки лекар.След 10 мин.се смееше на д-р Сираков.
fastuche, Сираков е много добър.Всичко ще мине по ноти Peace

# 197
  • в едно миланско село

е хайде сега, не може да се обобЩава така. аз съм в италия, и двете ми дъЩери бяха със синекия, и двете амбулаторно "отлепени" без никакви последствия, освен 3 сек рев. и много хигиена в следваЩите 2 месеца, крем, който да държи мястото овлажнено при всяко преобуване и т.н.
Факт е оба4е, 4е и тук всеки педиатър си има разли4но мнение по въпроса #Crazy

# 198
  • у дома
Благодаря ви за подкрепата момичета!
Свързахме се със Сираков! Пуснах ЛС на бейбиту, че снощи не можах да открия телефони..
Утре сме на преглед! Ще докладвам като приключим..
И въпреки всички добри отзиви ми е притеснено  Sick

Що се отнася до хирургическата намеса, мисля, че е по-малкото зло в случая. Не съм съгласна, че трябва да оставя детето без отворче откъде да пишка свободно даже и за ден... и да чакам да му мине от самосебе си или само с кремче. Но всеки решава сам за себе си! Само се надявам да съм взела правилното решение за моето дете..

# 199
  • Linz
Без отворче естесвено, че не може. Няма да мине и от самосебе си (не и в близките години). Но кремчето помага. Пробвали сме и двата варианта- цепване и мазане- и двата са ефективни (в нашият случай- само временно; надявам се като оставим памперсите положението да се подобри).
Успех  bouquet

# 200
  • у дома
Да се отчетем - днес ни разлепиха при д-р Сираков!
Всичко стана така както го описахте - за секунди  просто, докато изплаче и то свърши. Само едно нещо не ми се понрави - възрастта на инструмента, който се използва, но пък съм много доволна от резултата - сега изглеждаме нормално.
Изписаха ни кремче - от онова дето се забърква в аптеката с Дефламол и бани със смрадлика. И ни предупредиха, че сигурно пак ще се слепне - пак да отидем да го резнат.

Аз много се бях притеснила, че цяла нощ не можах да заспя. Но като видях колко леко мина, ми поолекна - девойката после обикаляше наоколо с голям интерес и даже реши да се катери по стълбите.  hahaha

Имам един въпрос - как мислите , остава ли някаква травма/шок върху психиката на децата подобна манипулация в толкова ранна възраст?

Само да допълня - докато сменях памперса след това не съм забелязала промяна в поведението - беше пълен до дупка - значи и изпишкването дето уж щяло да щипе съм пропуснала.. но докато я мажех тази вечер се дърпаше - дали я боли или просто си мисли че ще й причиня някаква болка и гледа да се предпази?  newsm78

Последна редакция: ср, 24 май 2006, 01:28 от fastuche

# 201
fastuche, радвам се, че всичко е минало добре.Мисля, че не остава травма върху психиката.То ,както сама видя,става за част от секундата.Йоана също се дърпаше първия ден при смяната на памперса, но го отдавам на все пак известен дискомфорт от манипулацията.Мина за един-два дни.

# 202
fastuche, Браво на смелата девойка Grinning Радвам се, че вече всичко е ок.
Аз не съм много сигурна дали и е Щипело на Вики после, но така реШих, заЩото от време на време( в деня на цепването), започваШе изведнъж да плаче, и просто така реШих. Мисля, че не може да остави какъвто и да било Шок, заЩото децата забравят много бързо(когато са малки) Grinning
Дано не се налага да ходите пак.

# 203
  • София, Младост 2
Момичета, аз имам един по-нестандартен въпрос по темата. Колко от вас - мамите! - са пили профилактично в началните месеци на забременяването Дуфастон или друг прогестеронов препарат?
Повод за питането ми е една статия относно страничните ефекти на терапията с прогестини за задържане, където се споменава именно това - че като страничен ефект води до нарастване случаите на синехия при момиченцата и хипоспадия при момченцата. А предвид колко разпространено е в България абсолютно ненужното изписване на прогестерон $за всеки случай$ едва ли не на всяка бременна, честотата на срастванията започва да не изглежда случайна...
Затова ми е любопитно дали от една форумна статистика също би се доказала връзка между двете неща. На който му е интересно - статията е тук:
http://www.highbeam.com/library/docfree.asp?DOCID=1G1:13635369&a … %3AResult&ao=

# 204
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Момичета, аз имам един по-нестандартен въпрос по темата. Колко от вас - мамите! - са пили профилактично в началните месеци на забременяването Дуфастон или друг прогестеронов препарат?
Понеже този въпрос ми се вижда много сериозен си позволих да пусна анкета. Дайте да видим какво ще се получи.

# 205
Аз мисля, че пих в началото, но наистина не съм 100% сигурна. Мисля, че точно това беШе newsm78(Бяла опаковка с жълто май беШе)
четох статията преди много време, и съЩо се замислих за последиците. Confused Но не съм го пила профилактично, а ми го изписаха, заЩото имах леки болки.може ли някъде да се намери снимка на опаковката

# 206
  • Linz
На мен ми изписаха друг прогестеронов препарат, не Дуфастон (изключих кой беше, но щом натисна "Публикувай" ще се сетя  Mr. Green), изпих една таблетка и тогава прочетох какво съдържа. И с това спрях! На майка ми във 2-3 месец от бременността й с мен са и слагали прогестерон инжекционно и аз съм с аномалия на матката. За това категорично отказах да го пия, въпреки уверенията, че е фитопрогестерон и не може да навреди.

# 207
  • у дома
Нищо не съм пила през бременността,  освен Матерна, така че гласувах с втората опция..
Но и двамата с таткото сме с много бяла кожа..   newsm78

# 208
Аз също не съм пила друго , освен Матерна.

# 209
  • София
Аз пих от 14 ден на цикъла, т.е от деня на очакваната овулация  до 16 г.с. непрекъснато. Мойта девойка също беше със срастване, но след като прочетох темата за което благодаря на всички ви и открих срастването преди два месеца благодарение на мойта гинеколожка, решихме проблема. След процедурата се мазахме с дефламол в продължение на 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт