Срастване при момИченцата.

• 231 480
  • 926
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, аз имам един по-нестандартен въпрос по темата. Колко от вас - мамите! - са пили профилактично в началните месеци на забременяването Дуфастон или друг прогестеронов препарат?
Понеже този въпрос ми се вижда много сериозен си позволих да пусна анкета. Дайте да видим какво ще се получи.
За да се  полу4и  обективна предства за връзката-Прогестерон и малформация,би трябвало анкетата да се промени в този вид:
Да- и детето ми има малформация
Не-не съм пила и детето ми има малформация
Да- и детето ми няма малформация
Не-не съм пила и детето ми няма малформация

# 211
  • Бургас
Aз съм пила и с двете бремености Дуфастон до 4мес,не съм знаела че може да доведе до неприятни последици,моля се да не е станало нещо което да пречи на децата за в бъдеще.За сега още нямаме проблеми.

# 212
Пила съм,но не профилактично Утрогестан,биха ми и Прегнил-беба няма проблем.

# 213
  • София
Не съм пила АБСОЛЮТНО НИЩО.

# 214
Не съм пила!
След манипулацията на д-р Сираков, да чукна на дърво нямаме проблеми. Всяка вечер след баня мажем бебка с кремчето, което ни предписа и пу-пу всичко ни е ОК. Grinning

# 215
Да,пила съм.Надявам се да нямаме проблеми!

# 216
Здравейте, моми4ета!
Искам да ви питам нещо, за да се доуспокоя.
Дълго време избягвах да 4ета темата, щото съм бъзла. Simple Smile
Но в4ера из4етох вси4ко. Имах съмнение, 4е и при Маги се наблюдава това срастване, от към дупето. Днес я водих при педиатърката и без това имахме работа там. Каза, 4е нищо й няма и 4е срастванията по4ват от горе на долу, а не обратното. Дано ме разбрахте. Гледах и снимките, които сте дали. Честно казано не ми стана много ясно.
Благодаря ви!

# 217
  • у дома
Вери, не знам къде живееш, но защо не язаведеш на детски гинеколог ?
Да я види.. никой няма да да й прави манипулации без твое съгласие! Нашата педиатърка въобще не беше и чувала за нещо подобно, та оттам правя извода, че педиатрите поне в БГ не са запознати с проблема.  #Crazy Но никой лекар няма да си признае - нали трябва да показват компетентност пред пациентите

А при нас по - срастнало беше отдолу, към дупето, а не горе.. Имаше само съвсем малка дупчица останала откъдето да излиза урината.

# 218
fastuche, благодаря за отговора. В момента в Бургас живея. Ще я заведа и на гинеколог, но няма да е тук, щом не е ясно как седят при Маги нещата.

# 219
Вери, не знам къде живееш, но защо не язаведеш на детски гинеколог ?
Да я види.. никой няма да да й прави манипулации без твое съгласие! Нашата педиатърка въобще не беше и чувала за нещо подобно, та оттам правя извода, че педиатрите поне в БГ не са запознати с проблема.  #Crazy Но никой лекар няма да си признае - нали трябва да показват компетентност пред пациентите

А при нас по - срастнало беше отдолу, към дупето, а не горе.. Имаше само съвсем малка дупчица останала откъдето да излиза урината.
Мдаа и при нас беше същото.
Вери, най-добре я заведи на преглед, най-малкото за да си спокойна, защото ще го мислиш постоянно това. Rolling Eyes

# 220
Имах леко кървене във втория месец и ми предписаха Утрогестан.
Надявам се Фани да няма такъв проблем  Praynig , засега не съм забелязала.

# 221
http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcmed.nsf/pages/smcdupha/$File/smcdupha.pdf

Дуфастон е контраиндициран при бременност.ПиШе си го и в опаковката.

# 222
  • у дома
Дуфастон е контраиндициран при бременност.ПиШе си го и в опаковката.
Това не го разбрах. Думата на български не е ли противопоказен или нещо от сорта?

# 223
Да,това оzна4ава.

# 224
  • Linz
На опаковката пише само До момента няма доказателства, че Дуфастон не може да се използва по време на бременност.

Общи условия

Активация на акаунт