Срастване при момИченцата.

• 233 656
  • 926
  •   1
Отговори
# 405
И аз да се разпиша Simple Smile
Последният път Сираков прегледа Яна и каза, че няма нужда от цепване пак, само сме тормозели детенце. Тъй като по принцип е предразположена към възпаления, редовно правя промивки с лайка или смрадлика, мажа и с крем здраве, засега ципичката не е пораснала, да чукна на дърво, някъде 2-3 мм е. Thinking
Само се притеснявам да не направи гъбична инфекция от тези АБ, които много често пие заради болестите в яслата. И една торба сиропи покрай третата сливица...Хайде че се отплеснах  Hug
Това ме озадачи newsm78На мен специално ми обърнаха внимание да не мажа с подобни кремове там, т.к изсушават.При зачервяване мия с Тантум роза.

# 406
На мен ми каза да мажа сутрин и вечер с Дефламол и дори да разтягам по малко ако трябва.
Дима отначало се дърпаше много, но вече свикна и сама показва къде трябва да мажа.
Една мама беше писала, че на дъщеря й започнало да й харесва...какъв ужас... Rolling Eyes но аз мисля, че не е точно удоволствие от мазането и бърникането там...а процедурата става нормална за тях,  както миенето на дупето...

# 407
Здравейте мами.За съжаление и ние се сблъскахме с този проблем.И от средата на декември 2006 до сега вече три пъти я "цепваха".Тъй като сме от варна писах на д-р Сираков, но не съм убедена актуален ли е адреса на който пуснах писмото - msirak@abv.bg.Може ли да ми кажете правилен ли е?

# 408
  • Sofia
Здравейте и от нас  Hug
Ние сме добре засега, но малката пак пие антибиотик и пак очаквам съответните проблеми  Cry
Ами относно крема Здраве...нали докторът го препоръча, знам ли и аз.. newsm78
В момента слепването при Яна е около 2-3 мм, не се е увеличило от 2-3 месеца, аз си я следя ако нещо стане пак ще бягаме при д-р Сираков.
Мами, тези кремове които предизвиквали ранен пубертет, аз откакто прочетох тук за тях сигурно доста трябва да ме убеждава доктора, преди да си намажа детето с него!  Rolling Eyes

# 409
  • Linz
Мами, тези кремове които предизвиквали ранен пубертет, аз откакто прочетох тук за тях сигурно доста трябва да ме убеждава доктора, преди да си намажа детето с него!  Rolling Eyes
Не бой се, не е толкова лесно да предизвикаш пубертет Wink

# 410
Ако се маже максимум 20 дни (най- често не се налага толкова дълго, до към 2 седмици се "разпада" ципата), не по- често от 6 месеца (2 пъти годишно най- много) няма опасност. И все пак е добре да се следят симптомите. Аз по се плаша от ръбчето при всяко "отлепване" например, тъй като  по предразполага ново слепване.  Rolling Eyes

# 411
Рени, звучиш доста категорично. Имаш ли собствен опит и като каква (майка или лекар, или и двете)?

# 412
  • Linz
Рени, звучиш доста категорично. Имаш ли собствен опит и като каква (майка или лекар, или и двете)?
Не четеш ли темата?
Вече почти две години се борим с този проблем при малката ми дъщеря. Време за което сме ходили при различни гинеколози и ендокринолози (имаше и една ендокриноложка със същия проблем при нейната дъщеря), изчела съм където каквото съм намерила по темата и съм пробвала всички варианти на отлепване. И съобразно събраният ми опит до момента, правя горният извод. Не е толкова лесно нито да предизвикаш пубертет, нито да го прекъснеш. Което съвсем не означава, че съветвам другите майки безразборно да ползват хормонални препарати.
Имало е десетки запитвания към мен (основно на лични) и винаги съм съветвала да се консултират с лекар (за живеещите в София- д-р Сираков в МД).

# 413
Разбира се, че чета Simple Smile. Но не следя никовете на всички. Да не говорим, че често се сменят. Wink
Благодаря за бързия отговор.

# 414
# 415

Благодаря ви, че сте направили тази тема!!!

2-3 години се занимавахме с това. Не ми се пише цялата история – какви ужаси ни минаваха през главите като го открихме за първи път, как никой не знаеше какво е – GP-то хабер си нямаше, детската гинеколожка  (единствена в нашия град) знаеше само едно – разлепване чрез дръпване. Каза, че е може би следствие от инфекция, и да очакваме след всяко боледуване, шарки и т.н. до началото на пубертета. Слепването се възстановяваше скоро след разлепването, детето се травматизира ужасно много – нито може да се погледне там, нито нищо. Само като приближахме кабинета на лекарката се вцепеняваше и пищеше и се свиваше и т.н. аз развих невроза и накрая почнах да припадам... то бяха слепваници, разлепваници, изследвания, проверки какво е положението в момента, влагалищни намазки (???!) да търсим причинители, ходене в София (там пак ни казаха, че не е страшно, ще го разлепваме, ще го мажем с Дефламол и да се опитваме да не допускаме пак да се залепи, и така до пубертета)

След като открих инфо в интернет поне малко се успокоих, че нещата не са чак толкова необичайни и страшни – горе-долу поне се успокоихме. Мислех си и, че варианта с намазване с хормоналното кремче е МНОГО по-добър на фона на ужасната травма с другото лечение и с никаквата му резултатност.

Отново ви благодаря за  тази тема, майчета!

Въпросът ми е – понеже пак сме слепени – какъв крем използвате и по колко слагате? Аз открих във Варна само OVESTIN но на глобули, нямало го на крем от много време. Нямат нищо друго с Estriol. Някъде тук прочетох, че някои майчета ползват глобулите, но как? Как ги правите на крем – всичките наведнъж и си имате крем и си го ползвате коклото има нужда, или разтваряте по 1-2 за всяко мазане? Глобулите са с 0.5мг естриол. Някъде пишеше, че мажели с по две стрити глобули – това не е ли голямо количество (като крем, не като естриол) Представях си, че съвсем тънко ще се намазва. И как ги правите кремообразни – на водня баня ли, или ги смачквате?
Чудя се дали все пак да не се използва крем с естрадиол, но да е крем, но все пак си мисля, че е по-добре с естриол и някак си да се справим с глобулите.

# 416
  • Linz
Леле, kotache... през какъв ужас сте минали!... Аз мажех с Линоладиол Л (повече от половин година не съм я мазала). Но по-добре се посъветвай с лекар относно количеството- в зависимост от възрастта на детето и вида на лекарството... На мен ми казаха да слагам не повече от грахово зърно, но аз слагах доста по-малко- съвсем нищожно количество (голяма бъзла съм като става въпрос за децата)... Успех, дано се справите!

# 417

Но Линоладиола нали е с Естрадиол? Нали е по-добре с Естриолово нещо да се маже?

На вас кой ви препоръча линоладиола? И какво ви обясниха за разликата естриол-естрадиол?

Не ми се ще да я водя пак по доктори. Нито GPто, нито детската гинеколожка знаят повече от вас тук. Смятам да я мажа с малко количество кремче, докато се разтвори и да проследявам какво е положението. И без това тя само на мен би дала след всичко това да я погледна. Какъв е смисълът да я водя по доктори само да я гледат, а нищо по-умно да не ми кажат!!! Аз им носех разпечатки с инфо, преведено, от интернет преди да открия това тук. Добре, че отнякъде разбрах, че това се казвало лабиална адхезия! Ще я заведа, но по-нататък като мине още време.

# 418
  • Linz
Моята информация е, че в България не се продават кремове на основата на естриол. Аз много търсих и разпитвах, но само Линоладиол намерих. Естриолов крем е по-добре, но ако има от къде да си намериш. На Рая Линоладиола първият път го даде един гинеколог от МД (втория път го поръчвах).

# 419
И аз знам че за предпочитане е естриоловия крем, (обаче защо убий ме не помня в момента  Blush), за това и като не намерих в България си поръчах от чужбина. Сега имам два за всеки случай?

Общи условия

Активация на акаунт