Италия - 137 примадони

• 31 724
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • Италия
Реджи е права, има разлика и тя не е малка  Peace, а и процедурата протича лесно и бързо при "бракуваните".

# 436

Именно и аз това казах че е при нас, но тук розовата е кафява, и ако не работиш нямаш право на личен лекар, иначе синята си идва без проблем.

ето това репликирах. тук можеш да не работиш и да имаш личен лекар.

# 437
  • Milano
Естествено, че може. Дори мъжът да е чужденец и работи само той, съпругата и децата си имат право на здравно осигуряване дори и без работа, като са на негова издръжка.
Студенти-също. Няма да изброяваме от-до всеки, който има право-има си сайтове за това, за който се интересува.

Може да се е объркала в бързината.

# 438
Феиам какво каза за Заландо ( нещо негативно беше), че аз ще го пробвам този сайт тия дни, само че докато се наканя и ми свърши номера.

# 439
  • Milano
Май каза, че размерите не отговаряли. И аз търся чанта, но като че ли по-добре око да види, ръка да пипне. Laughing

# 440
  • Torino,IT
За правото на личен лекар за който не работи, добавям само последно че важи за тези които не са на карико на съпруга.
Аз за 6 години откакто съм тук досега не съм била на карико на мъжа ми и за здравната книжка съм се оправяла сама, къде с договор за работа , къде с документ за disponibilita' lavorativa от centro per l'impiego, сега на 10 април ми изтече последната здравна книжка, мога да си я продължа безвъзмездно с атестатото или да си я продължа за още година като безработна или да мина на карико на мъжът ми.
Засега смятам да правя първия вариант.

# 441
  • в едно миланско село
аз, честно, за първи път чувам за представяне на работен договор за здравна карта  Rolling Eyes
откровено смятах, че всеки редовен резидент има право на такава. но не мога да споря : като омъжена съм била "а карико" в първите години, пък и кой знае колко неща са се променили оттогава. мързи ме да ходя да чета по сайтове - ама сигурно има полезна информация.

Лени, от Заландо пазарувам за трети път и това е първи фал (с дрехи). обувките са ми перфектни, даже по-добре отколкото очаквах, за чанти смятам, че няма проблем.
предполагам, че като във всички сайтове за он-лайн пазаруване, е важно да си знаеш размерите към съответната марка : сутиените на Триумф са ми ок. 2-те фанелки на някаква марка "онли" са с етикет М и размер на поне ХL.
предишните ми дрехи бяха Ана Филд (не знам к'ва е, това ми е харесало-това съм взела) и нямаха проблеми. Следващия път (не съм се отказала  Laughing) прилежно ще прегледам обявените размери и ше се меря.

# 442
Аз пък никога не съм била на карико и доста време не бях омъжена, та гарантирам, че искат трудов договор. Но за резиденти над 5 години, европейски граждани, здравните книжки са като за всеки италиански гражданин. Моята предпоследна книжка така я изкарах, само и единствено с чертификато ди резиденца сторика. Никакви атестати не съм си вадила, за какъв зор? Последната вече я изкарах като ит. гражданин, само с лична карта  Laughing.

# 443
Феиам, мерси аз не смея много дрехи, които не съм мерила, 2х съм пазараувала ( и то скъпи неща) и дойдоха едни торби огромни.. а уж гледах таблици, мерки и тн.  Заландо ме кефят, защото приличат на америк. Заппос и имат супер условия - безплатен транспорт напред-назад, бърза доставка, да видим това което съм избрала как ще дойде сега се записах да ми пратят имейл, когато го има номера ми. После имам да поръчам и от сайта на крокс еднии приключвам с обувките за лятото.

# 444
  • в едно миланско село
срам, не срам, след като години наред се чудех на Лени как така си наводнява клавиатурата, го на правих и аз (не с кафе, поне това  Mr. Green).
та, Десита, плс, помощ. уж бях много бърза със сушенето, но то вчера екранът ми потъмнява, в смисъл, че точно става по-тъмен от нормалното. интересното е, че няма логика - стои си половин час нормален, след което, изведнъж-мрак. като в полусянка-мога да го използвам, но е уморително. осветлявам с fn и клавиш за светлина (как се обяснявам само  Shocked) и пак отново, според зависи колко време ще изкара-може цяла вечер, може 2 минути  Rolling Eyes
пиянска работа просто  Twisted Evil

да го нося ли някъде, или да чакам да изсъхне отвътре?  Rolling Eyes
или, както твърди мъжо ми, може да е вирус? (антивирусната ми не открива подобни, обаче  Confused)

# 445
Фей, а как го суши? Едва ли е вирус, просто дава един вид накъсо клавиша на fn и намаляването на яркостта. Не знам дали ще се оправи, изсъхвайки напълно. Може да се налпжи да смениш клавиатурата.

# 446
  • Milano
Фей, а ти откри ли климатик, който да ти харесва?

И аз искам да взема един, но портатиле и по възможност да не трябва да пускам маркучи да капят някъде навън.

Някой би ли ми обяснил какво да гледам като наименование, само климатидзаторе ли или и деумидификаторе също? Това второто не съм много сигурна дали ще ми върши работа-само изсмуква влагата или и охлажда температурата?

# 447
  • в едно миланско село
Фей, а как го суши? Едва ли е вирус, просто дава един вид накъсо клавиша наи намаляването на яркостта. Не знам дали ще се оправи, изсъхвайки напълно. Може да се налпжи да смениш клавиатурата.

Деси, със скотекс на момента  Rolling Eyes
друго не съм правила, мислех си, че понеже е в горната част и бързо реагирах, няма да има последствия.  fn, мисля си е ок, ей на, сега от час не затъмнява, просто не разбирам дали от някакъв горен клавиш зависи, що ли? както и да е, това е Ачер за 150 евра, една клавиатура с отваряне и тем подобни сигурноще ми струва като нов. ще изчакам няколко дена да видя и после ще му мисля  Hug

Реджи, не съм, ама от мързел Embarassed
и това съм го оставила за понте-то. аз гледам да е конвертиторе, т.е. с помпа ди калоре, макар и баш в тая стая да нямаме нужда. инак, мисля, че те модерните, са всички деумидификаторе - то си е част от функциите просто.
портатиле-не-искам си сплит на стената. деумидификаторето понякога е достатъчно-зависи колко те дразни жегата  Rolling Eyes

# 448
regina di cuori Леля ми е 15 години в Италия има контракт за работа  личен лекар договор за къща наем ток газ всичко си е на нейно име и всичко друго но на мен ми казаха че аз нямам право на нищо  както и детето като отидох в АСЛ чаках 2 месеца за един лист където пише в него че държавите които са в ЕС нямат право на нищо   в бг посолство като отидох никакво внимание питах и какви документи трябва за да се прибера в бг те казаха само пасаван е нужен и когато и да отида ще ми го извадят

10 c's ходих в каритаса те ми казаха единствено че могат да ми дават дрехи за детето един път в месеца и вчера отидох с детето в болницата не го и прегледаха нищо казаха ми че е нормално и да се прибирам но като гледам днеска се пооправя Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 04:11 от natalii.angelova

# 449
Аз клавиатура не съм си наводняла, но затова пък миналия месец си разглобих собственоръчно лаптопа с едни малки отвертчици и поизмих нЕкои чаркове на чешмата. Mr. Green Не ме питайте защо го направих, полудяла бях нещо. Сега ми е малко трудно да пиша във форума, но поне компютърът е още жив, което си е успех.

Тази сутрин с детето ходихме пеша до детската градина - около 3 км до там през планината, горските пътечки, рекичката... Simple Smile Голям кеф беше. Поздрав.

Общи условия

Активация на акаунт