Математически турнири - 21

• 76 967
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
http://www.mgberon.com/html/page.php?id=84 ПМС класиране 6 клас

http://mgyambol.com/ ПМС класиране в Ямбол

# 271
Явно тези, които разполагат със задачите, вече не са на линия, че стана доста късно, но се надявам утре да ми ги изпратят!!

# 272
Явно тези, които разполагат със задачите, вече не са на линия, че стана доста късно, но се надявам утре да ми ги изпратят!!
Утре е много вероятно да бъдат качени на страницата на МГ-тата, където се проведоха ПМС. Заедно с авторските решения.

# 273
Благодаря, за информацията ще следя темата.
Между другото СМГ ще изнесат резултати от ЕК на 1 или 2 април. Днес го разбрах от учителката по математика от курса.

# 274
Аз искам да помоля, ако някой има задачите от европейско кенгуру за 1-ви клас да ми пише на лс или да ми ги изпрати на имейл 12as12@dir.bg

# 275
# 276
  • Варна
Моля, който желае задчите да ми посочи мейл - ще му ги изпратя. Имам за 4-ти клас и за 5-ти /без последната на 5-ти/

# 277
  • София
Кога тази година са състезанията в Шумен и Монтана? Всъщност прочетох, че в Шумен ще е на 27.04, за Монтана знае ли се нещо?

И още-какво представлява отборният кръг в Шумен?

# 278
Кога тази година са състезанията в Шумен и Монтана? Всъщност прочетох, че в Шумен ще е на 27.04, за Монтана знае ли се нещо?

И още-какво представлява отборният кръг в Шумен?

Всеки отбор, съставен от най-много 4 участници, работи 135 минути върху четири задачи, две от които
изследователски, представя се общо решение на всяка задача.

Отборното обикновено започва 45 минути след индивидуалното. В една стая има няколко отбора. Децата могат да си разпределят задачите, както искат. Могат да обсъждат и решават заедно, може всеки да решава отделна задача, може да се разпределят по двойки.
Мисля, че децата много харесват отборното състезание.

# 279
  • София
Много благодаря, Дидева! Това ме интересуваше-дали решават заедно или всеки сам и после се дава обща оценка.
А за Монтана знае ли се кога е? Преди съвпадаха, сега им бяха казали, че ще ходят и на двете, но с тези избори...

# 280
Няма такъв.
Ако не бъркам, ден индивидуално, ден отборно е шуменското състезание.
Днес излизат резултатите, утре награждават и закриват.
Бъркаш.  Grinning
Индивидуално, половин час почивка - отборно. Това е за Шумен.
 maggypan, на ПМС отборното класиране е просто сбор от индивидуалните резултати.
Да, редактирах се...

Шумен... Любимото ми състезание. За съжаление, може би и за там няма да се класираме. Освен да си спретнем отново едно семейно пътуване. Ако пък и намерим желаещи за отбор, ще бъде страхотно.

# 281
  • София
Благодаря за задачите!  bouquet
А дали условието на зад. 4 е: "По колко различни начина може да се оцвети надписа „Пролетни математически състезания 2013“, като се използват 5 различни цвята."?
И ако може отговора!

# 282
  • най-шареното място
Следват условията, които трябва да са изпълнени:
Всяка дума е с различен цвят /2013 е дума/
Различите думи са в различни цветове
Варна не е черна, 2013 не е жълта, Пролетни не е зелена.

Отг:64

# 283
  • у дома

За Монтана не се знае още...

# 284
Резултатите от ПМС 2013 са въведени в рейтинга.

http://alekdimitrov.com/20122013/default.asp

Общи условия

Активация на акаунт