Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 874
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
Аз, лично, не бих се доверила на агенции, с ниски критерии.
Брой ме параноик, но си мисля, че такова занижено ще е отношението им и при бъдещи проблеми.
С www.gumtree.com много, ама много внимавай.
Ако е евтино и собственика е на почивка в чужбина и иска парите с превод-измама е.
Не биха ме учудили и разни нови трикове.

# 706
  • Варна
Аз, лично, не бих се доверила на агенции, с ниски критерии.
Брой ме параноик, но си мисля, че такова занижено ще е отношението им и при бъдещи проблеми.
С www.gumtree.com много, ама много внимавай.
Ако е евтино и собственика е на почивка в чужбина и иска парите с превод-измама е.
Не биха ме учудили и разни нови трикове.

Оле и аз съм от параноиците, но нямаме много избор в момента. Ще търсим и чрез обяви в местният вестник, та да видим от къде ще излезе зайчето. Мислех, че само в БГ е пълно с измамници а се оказа,че и в УК се намирват такива  Sick Иначе тук редовно се опитват да ни измамят, даже днес на пазара една лелка се опита да ме завлече, ама не и се отвори парашута попадна на бивш счетоводител, а то май бивши нямало  #2gunfire Само, че в УК нямам никакъв опит и даже не знам за какво да гледам. Ако дадете съвет ще съм благодарна  Hug Договора наемодателя ли го изготвя или мога да си намеря нещо из нета и да си подготвя аз. И за наема и евентуално за депозита какъв документ да искам има ли някакви квитанции или свободен текст - получих ... паунда за еди какво си??? Предполагам тези документи ги подготвя агенцията, но ако наемем от собственик да съм подготвена с процедурата Wink

# 707
Ох, ще се радвам ако ме насочите къде да чета по моя "проблем"... Rolling Eyes

Във фирмата, където работя, е малко тежко положението в момента и освобождават служители с лекота. Освен това аз съм във финансовия отдел и знам, че приходите изобщо не са високи (направо плачевни) и всеки месец очаквам да не ни платят или поне да ни забавят заплатите. Tired

Досега не съм попадала в такава ситуация и искам да се осведомя какви са ми правата (в договора такива клаузи няма) - ако ме освободят какво се случва (не съм в изпитателен срок), ако ни забавят заплатите какви са моите опции? Ще съм благодарна дори и само на информация къде да търся, че пробвах, но нищо не открих  newsm78

Славейче - търси си нова работа докато все още имаш заплата. Ето линк:
https://www.gov.uk/your-rights-if-your-employer-is-insolvent/overview

Вариантите са много (ако ще се продават, ако ще ликвидират активи, и т.н.), но тези неща отнемат време. Заплати на работници се плащат почти първи (преди дълговете), т.е. едва ли ще те завлекат със заплата, но ако съвсем затънат, може да има закъснения.

Компенсация за безработни зависи от това с какви документи си, на някои статути не им се полага.

# 708
Много колеги се готвим да заминем след като паднат забраните за работа в Англия, дано да си струва Simple Smile Само, че аз се колебая че това не е най-подходящото място, но като си млад нищо не те задържа никъде Party

# 709
Славейче, по принцип хич не обичам да отговарям на хипотетични ситуации, тъй като има много повече от един - два варианта, но много зависи как ще те скратят/уволнят. До колкото разбирам бизнеса не е в ликвидация, а просто няма обем. Това може би е причината за съкращенията и работодателя може да го прави стига да си следва процедурата. И понеже всичко е още хипотетично ето за четене: Basic rights at work, redundancy, rights to pay, както и в сайта на ACAS има изключително много допълнителна информация. За да си получиш, или поне опиташ да получиш, заплатата ако е забавена си има стъпки, които по принцип е желателно да се следват. Първо разговаряш не формално, ако няма ефект пишеш формално Letter of grievance, ако и това не помогне имаш два избора: 1. свързваш се с АКАС и те помагат за постигане на споразумение с работодателя и 2. ЕТ за breach of contract. За съжаление обаче, ако работодателя няма пари да изплати заплатите и на 5 ЕТ да го заведеш, резултата ще е...Евентуално може да се обърнеш към съд. Както каза Мишолина, може би е по-добре да си търсиш нова работа.  Hug

# 710
  • ENGLAND
Много колеги се готвим да заминем след като паднат забраните за работа в Англия, дано да си струва Simple Smile Само, че аз се колебая че това не е най-подходящото място, но като си млад нищо не те задържа никъде Party

Ти пък що ще заминаваш, нали твоите хора сега управляват, новото правителство е страхотно?

# 711
мишолина, nana_cool, много много ви благодаря   bouquet Сега ще прочета да се образовам...

За търсенето на работа - от около месец съм се заела с тази задача, защото ситуацията изобщо не ми се струва розова. Знам, че шефът бави плащанията на доставчиците само и само да може да плати заплатите в края на месеца, но се чудя колко време ще издържим на този принцип.
На компенсация за безработни не се надявам... работя на две места и ако на това място увисна, просто почасовата ми работа става многочасова  Crazy

# 712
Борикс,

Аз пари разплащам само и единствено по банков път, така много добре се вижда какво, на кого
и кога си платил.
Има стандартни договори, които много собственици разпечатват от интерент дори.
Аз съм имала частен наемодател. Невероятно свестен човек. Имотът се приема и предава с протокол.
Замерват се елктромерите при влизане и напускане, много коректен от към ремонти.
Но ти първо намери имота, после ще нищим договори, матраци и бойлери  Peace

# 713
  • Варна
...
Но ти първо намери имота, после ще нищим договори, матраци и бойлери  Peace

Търся търся с Gumtree си лягам и с него ставам Mr. Green, а дано има резултат Wink

# 714
Golden, всичко пробвах, не става, ще звъня на Sky!

# 715
Здравейте!

И аз като Цвета - не пиша и не чета, но се надявам всички да сте добре! Толумби, много ти се радвам, да е лека бременност и прекрасно бебче! Има и нови хора в групата ни, приятно бърборене тук и обмяна на полезни съвети.

Аз не успявам да влизам от умора и от много емоции.

Голямо училище, голямо нещо. Ще ме побъркат тез хора. На Ван Гог му изучихме родословното дърво и цялата кореспонденция с Гоген, сметки с едно наум и таблица за умножение, колко луни има Сатурн, еврейски фестивали, тропически джунгли и други чудеса. Четене до дупка, екскурзии, селски панаири и баш днес да вземе да се излюпи първото пиленце в инкубатора в стаята на Мис Бътлър, докато децата обядвали! Ти да видиш! Simple Smile Когато искам да депресирам дружките си в България, просто им пускам по една снимка от тетрадката за домашно на първокласничката ми тук.

Голямо омайване на приятели, голямо чудо. Но поне дава резултати вече. И все на Аве думите са ми в главата. Аве, ти си един мъдър човек!  Все аз у нас каня, все аз слагам и вдигам, редовно идват, не пропускат. Нас не ни канят и туй то. Намалих поздравите на половина в училищния двор, да се сърдят, ако щат, ама сега малко те да поработят за моето "добро утро". Пресях си който си харесах и си строя дружбата с тях, пък другите да се оправят.

Работя здраво за местното комюнити в една детска градинка. Търсих специално работа с 13 до 15 седмици платен отпуск годишно, за да съм си със своето дете. По-стабилна никога не ми е била интуицията. Сега получавам от първа ръка информация за местните порядки, обичаи, традиции .... да речем в храненето, обличането, възпитанието, семейните ценности, морала/образованието на родителите, пътуванията и т.н. В първо лице единствено число гледам и не вярвам да ушите си... Имам много да казвам, но не искам да си/ви развалям лятото, само да ви кажа да не се предоверявате и да си следвате родителските инстинкти.   

# 716
Мари много интересно ми стана, не може така да си премълчиш  Crossing Arms

Ние се срещнахме с бъдещата класна на Яна. Хареса ми. Предупредих я обаче че ще съм изключително досадна, защото ще се уча с Яна. Боян не е бил рисепшън и те сами си го учиха, но за Яна искам активно да участвам.

И аз се замислих за работа и то в местната църква (дано стане Praynig). И аз искам да науча много за порядките и нравите, защото нещо се обърквам. Има страхотни хора, усмихнати, мили но не и близки. Имам вече какви ли не приятелки - Шведка, Гъркини, Сръбкиня, Германка, Италианка но англичанка - приятелка, не. И на мен думите на Аве често ми ехтят в главата.
Имаме и проблеми със съседките. Не ни харесват и това е. С всички други сме в супер отношения, но с лелите до нас цъ. Последно вързах едно въже за да простра един чаршаф, между моята и тяхната ограда в моя двор и ми пуснаха в пощата гневно писмо че е незаконно да закачам каквото и да било на тяхната ограда. За първи път го правя, защото откакто сме се преместили времето не е много хубаво, а и имам и сушилня.

Успех на всички в търсене на работа и жилище!

Мис Файн честито за новата работа!

# 717
Мари, по-често трябва да пишеш правиш го много увлекателно.  Hug

Късмет с търсенето на работа на всички и честито на Мис Файн.  Hug

На мен ми подхвърлиха нещо измежду другото от бюрото, ама я стане я не. Гледам да не го мисля, както се опитвах да не мисля и днес за поредният си драйвинг тест... е пак ме скъсаха.  ooooh! Все съм знаела, че е трудно ама чак и за неправилно дишане имаш чувството че късат. Може пък такъв да ми е късмета просто. След два месеца пак.  Mr. Green То ще мине една година от как си взех теорията.  Blush

# 718
  • UK
Здравейте!
Ние твърдо решихме , че ще продадем нашата кола в България и ше си вземем от тук. Не си заслужава поправката на фаровете и километража , и всичките други бумащини. От туканият КАТ така и не ни отговориха твърдо , каква е точно процедурата.
 Знаете ли къде в Лондон може да направим пълномощно. Трябва да издадем пълно мощно на моя приятелка за да продаде колата. Мисля , че в посолството става  newsm78 , а трябва ли час да се запазва? А на друго място може ли ?
 Славейче , много неприятно това с работата.
 future74 , какво стана със субтитрите? И аз без субтитри не гледам.

# 719
Green Пълномощно може да направите само в посолството.Ако колата е на двама ми и двамата трябва да сте там,няма нужда да си запазвате час.Направо отивате.Късмет Peace

Общи условия

Активация на акаунт