Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 44 030
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Когато аз исках да се запиша на ESOL ми казаха, че са 90 паунда за цялата година.Това беше миналият септември в УК.
Аз съм пробвала englishtown за 1 паунд на месец-добри са,ако човек иска да се самообучава го препоръчвам.

# 286
Момичета имам питане. Какви обучителни игри играят децата ви на таблетите? Взехме на Боян, но всичките сайтове, които той ползваше през моя комп, не може да се отворят, защото flash-а няма възможност да се качи. Взехме му Самсунг.

# 287
Нашият таблет се ползва, освен основно от Габриел, за гледане на клипове в ютуб, майнкрафт покет едишън и ядосани пилета. Нищо обучително, бразователно и т.н.  Embarassed

Айс, в Шотландия ЕСОЛ е безплатен, както и други неща които не са за Англия. Например рецепти. Няма значение дохода ти.  Peace

# 288
  • UK
Малко ъпдейт по моя случай, ако на някого му е интересно. Майката ми писа да ми каже, че сегашната им детегледачка може да остане само до края на юли, и от първи август им трябва човек. Аз се разрових в сайта на ХО и видях, че в момента разглеждат документите, пратени през ноември 2012, а моите са от февруари 2013. Не знам обаче колко време им отнема да завършат един месец. Прочетох и че ако документите се подадат на място в офиса им, ги разглеждат веднага. Освен това видях, че има възможност за бързо разглеждане на документи, ако работодателя изпрати писмо/мейл, че му трябвам точно на първи август и нито ден по късно. Писах на семейството, не са ми отговорили още, но предполагам, че няма да е проблем да пратят това писмо, тъй като изобщо не искат да се занимават с търсене на ново момиче. Четох във форума на бгхелп че това писмо наистина помага да разгледат документите по бързо, но не знам дали не става само ако работодателя докаже, че му трябва точно този човек на работа... Не знам как биха могли моите хора да докажат, че точно аз им трябвам точно на първи август. Но все пак си е някаква възможност, та... Дано помогне. Вероятно е възможно да стане по рано от август и без това писмо, тъй като шестте месеца от подаването на документите изтичат в края на август, но не ми се рискува. Та сега ужасно се надявам да се получи така. Тази седмица започвам някаква работа в магазин, 7 дни седмично, 12 часа на ден, ама ми трябват малко пари да си купя лаптоп, и ако стане така, както съм го замислила, ще работя два месеца, после един месец ще си седя тук, ще ходя по лекари, зъболекари и така нататък, и август ще съм там. Това е най добрия възможен вариант, стискайте палци. Simple Smile

# 289
  Мърморана на место е почти невъзможно да се запази час, от Бг още повече. Не съм и сигурна, че обработват и тип документи като твоите, нека по-запознатите да кажат. Работодателя може да пробва да изпрати писмо. Документите не се обработват с еднаква скорост, ту се разбързват, после пък ги бавят и така... та както са на ноември може за един месец да скочат на февруари, а може и изобщо да не мръднат. Може и да дойдеш и да си работиш един вид нелегално, докато ти дойдат документите. Има рискове, но пък ако загубиш семейството и почнеш да търсиш друго и да чакаш нови документи отиде още половин година поне...Обмисли си много добре вариантите.

# 290
Малко ъпдейт по моя случай, ако на някого му е интересно. Майката ми писа да ми каже, че сегашната им детегледачка може да остане само до края на юли, и от първи август им трябва човек. Аз се разрових в сайта на ХО и видях, че в момента разглеждат документите, пратени през ноември 2012, а моите са от февруари 2013. Не знам обаче колко време им отнема да завършат един месец. Прочетох и че ако документите се подадат на място в офиса им, ги разглеждат веднага. Освен това видях, че има възможност за бързо разглеждане на документи, ако работодателя изпрати писмо/мейл, че му трябвам точно на първи август и нито ден по късно. Писах на семейството, не са ми отговорили още, но предполагам, че няма да е проблем да пратят това писмо, тъй като изобщо не искат да се занимават с търсене на ново момиче. Четох във форума на бгхелп че това писмо наистина помага да разгледат документите по бързо, но не знам дали не става само ако работодателя докаже, че му трябва точно този човек на работа... Не знам как биха могли моите хора да докажат, че точно аз им трябвам точно на първи август. Но все пак си е някаква възможност, та... Дано помогне. Вероятно е възможно да стане по рано от август и без това писмо, тъй като шестте месеца от подаването на документите изтичат в края на август, но не ми се рискува. Та сега ужасно се надявам да се получи така. Тази седмица започвам някаква работа в магазин, 7 дни седмично, 12 часа на ден, ама ми трябват малко пари да си купя лаптоп, и ако стане така, както съм го замислила, ще работя два месеца, после един месец ще си седя тук, ще ходя по лекари, зъболекари и така нататък, и август ще съм там. Това е най добрия възможен вариант, стискайте палци. Simple Smile

Аз си пратих моите документи за синя карта ноември и картата пристигна в началото на април. Отнема около 6 месеца.
Дано картата ти да пристигне по-бързо  Hug

# 291
  • UK
Мда, точно това си мислех, но не съм сигурна дали те биха се съгласили на вариант да работя нелегално. В последния мейл тя ми намекна, че изобщо не й се занимава да търси друг човек, но не знам дали това значи, че е отворена към подобна идея, затова не съм питала. Иначе за мен не беше проблем и февруари да отида, ама... Мисля, само за това мисля... Всъщност аз като българка имам право да отида и да си стоя там, нали? Просто нямам право да работя?

При нас проблема е, че те остават без детегледачка на първи август, а моите документи, ако отнемат шест месеца, ще дойдат в края на август. Все още не знам дали има вариант да ми откажат картата... Ужасно ми се заминава вече. Знам, че няма да е лесно, ама... Това искам сега.

# 292
Имаш право да си стоиш. Мисля и че съвсем спокойно можеш да работиш 3 месеца без документи (не съм наясно как стои въпроса с au pair обаче, та може и да "лъжа"). Все пак си ги задвижила и ги очакваш. 

# 293
Шая, ние сме с Айфони и Айпад вкъщи,имаме и лаптоп, но основно само аз го ползвам. От Арр съм му изтеглила на моя синковец - образователни игри на английски- Dr Panda , Twinkle star, ABC song, Shape puzzles, любима му е Fun English и подобни. Бяхме вманиачени на тема Angry birds, но лека-полека го отучих- това са супер комерсиални продукти, които жестоко промиват мозъците на децата, малкия буквално беше вманиачен ooooh! Покрай тези игри и курса,който посещава вече знае да брои до 20 на английски, да съставя прости изречения- да се запознава, да иска храна, да поръчва, животни- знае едно 20-30, цветовете ги знае- дори взе да ме изпитва вече Laughing. Но държа да подчертая, че му давам да си играе само ,когато е заслужил и в събота и неделя за по час Peace Според мен много са полезни детските филмчета- Дора Изследователката(Dora Explorer) и Давай Диего(Go Diego), koито наблягат на английски и испански, вече знаем и испански думички Simple Smile Дори аз с удоволствие си ги гледам,както на БГ, така и на английски:) Препоръчвам и Франклин:)

# 294
  • UK
Имаш право да си стоиш. Мисля и че съвсем спокойно можеш да работиш 3 месеца без документи (не съм наясно как стои въпроса с au pair обаче, та може и да "лъжа"). Все пак си ги задвижила и ги очакваш. 
Аха... А къде мога да го проверя това? Просто наистина трябва да направя всичко възможно да замина сега, за да не се налага на семейството да си търсят още някого за няколко месеца...

Освен това, не знам дали при вас има кампания срещу българите, обаче имам чувството, че и тук водят някаква подобна. Само за това се говори, всеки ден във всички новини, колко не ни искат англичаните, как ни смятали за втора ръка хора... Където и да пуснеш новини, все за това говорят. Имам чувството, че идеята е да ни втълпят колко е гадно там и колко ни мразят, та да не ходим.

# 295
Нашият таблет се ползва, освен основно от Габриел, за гледане на клипове в ютуб, майнкрафт покет едишън и ядосани пилета. Нищо обучително, бразователно и т.н.  Embarassed

Айс, в Шотландия ЕСОЛ е безплатен, както и други неща които не са за Англия. Например рецепти. Няма значение дохода ти.  Peace

Да, ние ще сме в Шотландия, там е безплатен курса, забравих да споделя. Явно има разлика Англия и Шотландия  Peace

# 296
Момичета, достатъчно време ли са 4 часа да се прехвърли сам човек с един куфар от Хийтроу до Гатуик? На колко време имаше автобуси и колко време беше пътуването, че не се сещам?

Редактирам се, че си намерих информацията.  Flutter Гугъл знае Laughing

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 12:01 от nana_cool

# 297
  Мърморана ти за твоята работа не се притеснявай от кампанията. Доколкото съм запозната ще ти плащат от 40 до 90 паунда на седмица да им тичаш след трите деца. За тези пари тя не може да ги пусне трите и на градина за един ден...Да не говорим, че ще се очаква и да чистиш и готвиш. Та ще те чака като нова година, ако не теб, някоя друга българка или желаеща. Виж какво ще ти отговори и я питай директно дали е съгласна, ако не са дошли документите да почнеш от първи август и толкова. Те зор голям за документи нямат, единствено, ако има срок на напускане в него може да име важен, че да не избягаш преди това....И един съвет от мен, като идеш се средоточи върху децата, не върху домакинската работа. Че колкото повече вършиш, толкова повече ще ти дават. Сега да не ме освиркате, ама имам разни наблюдения...

# 298
  • UK
Ние с нея се запознахме в края на януари, и трябваше февруари да замина. После си подадох документите и тя си взе едно друго момиче за няколко месеца, докато аз си получа картата. Момичето може да остане до края на юли и тя не иска да си търси нов човек за няколко месеца. Това е като цяло ситуацията. Работата не ме притеснява, ще правя каквото ми кажат, не ме е страх да работя, обичам деца, имам опит, ще се оправя. Просто искам да замина най после...

# 299
Мърморана, направо стягай багажа и буквай билет. Никой няма да те изяде за няколко месеца без документи.
Имаш уговорка за работа, очакваш документи... Всичко си е в реда на нещата, според мен.

Относно игрите: Zoo Train беше една от фаворитите, ABC Puzzle List, Puzzle Africa и всякакви такива свързани с буквички и цифри, пъзелите също му бяха доста интересни. A за Angry Birds съм напълно съгласна. Беше направо обезумял. Наложи се да му прибера таблета.

Общи условия

Активация на акаунт