Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 989
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте  Simple Smile. Ако има родители на деца в 5 и 6th grade - можете ли да ми кажете от къде мога да сваля материали по математика и останалите предмети? Синът ми ще е във 6th grade есента и ми се иска да сме подготвени.

http://satspapers.org/

или пускаш в  google year6 papers, year6 tests и ти излизат досат сайтове.
В книжарниците се продават също.

Забравих да отбележа, че макар и в един клас, децата не правят един и същи тест.

Някой беше питал за грамар училищата - изпитите се държат в началото на  година 6- окт. ноемв. ( всяко у-ще си определя датата), а резултатите се обявяват януари.
Някои деца ги "канят" на изпит в такова или частно у-ще, директорите подават инфо за надарени деца, при тях условието да са в района на у-щето не важи.

GreenP - опаковката е както ти прецениш, но е желателно да си вземеш proof of postage, а ако е повече от 20 паунда е най-добре да платиш за recorded delivery.

Биляна, аз не съм чела пресата, та съм я пропуснала тази новина, но не ме изненадва.
Не са настроени към нас благоприятно, за което имат право обаче.

На мен вече ми става неприятно, когато ме търси някой от БГ - знам каква ще е темата на разговор.
Прекарвам часове да обяснявам, че без език е много трудно (невъзможно), о от другата стрена ми обясняват че на еди кой си стринка му, лелинчо му преди не знам си колко месеца пристигнал, не знам колко си пари спестил.
Всички са ми сърдити, защото не искам да "помогна"!
Как да помогнеш, когато очакванията към теб са да ги приютиш за няколко месеца, и да им намериш работа!
Братовчедка, без никакви познания по англ. искаше да й намеря работа за "около 6 месеца", през които да живее в нас, за да "спести малко парички"!

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 22:42 от 298

# 316
  • UK
298 Aз питах за Грамар скуул, благодаря за инфото. Чудно ми е как се подготвя детето за тези изпити, все пак трябва да има информация какви са задачите по математика например, какво се изисква по английски и т.н.
Голден би ли споделила дали ще кандидатства твоят син?
М/у другото по едно от радиата върви реклама на школа за частни уроци за Грамар скуул, явно и тук като в България без извън училищни уроци не става  Peace

# 317
  • Нотингам/Пловдив
http://touch.dailymotion.com/video/xz7yu5_yyyyyyy-yyyyyy-yyyyyyyy-yyyyyyyy-yy-yyyyyyyy-y-yy_news
 Mамчета гледахте ли това интервю. Браво на Лора Крумова, много ми хареса Simple Smile
 Съответно това е 
 http://www.channel4.com/news/nigel-farage-ukip-immigration-bulgaria-romania-video    част от интервюто което показаха по английската телевизия. Определено много по различно представят нещата.

# 318
И аз гледах господин Фараж в Бг! Изобщо не ми хареса репортажа от Бг, само цигани показаха! Как не показаха хората как работят в цеховете? Или в София високият Стандарт ?!

298 напълно съм съгласна с теб. Последните, които искаха да имнамерим работа и жилище ни нарекоха к.пе..та, защото им казахме че нямаме въЗможност да поемем трима наведнъж!

Аз влизам с питаника.
В България съм раждала секцио-причина: диоптър -12
Тук щели дадат ли избор секцио/нормално? Директно под ножа? Или тук не се счита като предпоставка за секцио?

Хубава вечер на всички

# 319
298 Aз питах за Грамар скуул, благодаря за инфото. Чудно ми е как се подготвя детето за тези изпити, все пак трябва да има информация какви са задачите по математика например, какво се изисква по английски и т.н.
Голден би ли споделила дали ще кандидатства твоят син?
М/у другото по едно от радиата върви реклама на школа за частни уроци за Грамар скуул, явно и тук като в България без извън училищни уроци не става  Peace
В нашия район (в радиус от около 24-25 miles) най-добрите secondary schools са 2. Едното е частно, а другото е държавно. Двете са с еднакви академични резултати, частното е по-добро като материална база, по-малки класове и по-добра дисциплина. Петко ще е в частното училище догодина (изпитите минаха ). В държавното даже не сме се опитвали да кандидстваме, защото не живеем в района му и няма смисъл да опитваме.

# 320
Аз не се справям с този таблет. Боян е year 4 и сайтовете от училище не тръгват Crossing Arms

Голден твоите играеха шах нали? Има Мега финали в Челтнам и се чудих дали децата няма да се засекат там.

За грамар училищата днес с една приятелка си говорихме час. Оказа се че изпитите не са на математика и английски, а нещо като тест за интелигентност. Всички деца които наистина държат да влязат там ходят поне 6 месеца на частни уроци, за да научат методите на решаване на задачите. Но всяко училище си има свои изпити. Някой са вкарали и математика, други английски. Ако решите да кандидатства детето е добре да се погледне в сайта на училището и там има информация за вида на изпита.

Ние утре пак сме в Лондон, на консултация.

# 321
  • Bristol
Около 20 паунда са частните уроци за час, но не съм сигурна астрономически или учебен. Трябва да отидеш на опън ивнинг в училището, за да видиш какви са изпитите. Понякога няколко селектив училища се обединяват и правят общи изпити, математика, английски, науки, върбал и нон върбал реазонинг, те си решават кои точно изпити. Някои предлагат курсове и към самото училище, но по мои наблюдения най-добре индивидуален учител, които има информация и опит с кандидатстването в тези училища.

Аз уикенда открих сезона, подкарахме колелата с щерката и направих първо косене на тревата Simple Smile В петък пък приключих седмицата с разходка с влака и невероятно интересно интервю за работа в Swindon. Както казва половинката, разнообразявам си ежедневието, усложнявам си живота и си създавам емоции Wink

# 322
Аз не се справям с този таблет. Боян е year 4 и сайтовете от училище не тръгват Crossing Arms

Голден твоите играеха шах нали? Има Мега финали в Челтнам и се чудих дали децата няма да се засекат там.

За грамар училищата днес с една приятелка си говорихме час. Оказа се че изпитите не са на математика и английски, а нещо като тест за интелигентност. Всички деца които наистина държат да влязат там ходят поне 6 месеца на частни уроци, за да научат методите на решаване на задачите. Но всяко училище си има свои изпити. Някой са вкарали и математика, други английски. Ако решите да кандидатства детето е добре да се погледне в сайта на училището и там има информация за вида на изпита.

Ние утре пак сме в Лондон, на консултация.
В събота ли е състезанието? Знам че малкият е на състезание в събота. Трябва да намеря емейла с адреса, помня само че е на около 3-3.30часа път от тук Sad 

По отношение на таблетите - хлапетата имат айпад мини. Освен традиционните глупости (гледане на клипове в YouTube и играене на Dragonvale) имат инсталирани и полезни неща - няколко програми за шах, оксфордския речник, няколко неща от поредицата BrainPOP, програми за рисуване, няколко атласа за птици и животни, Khan Academy, Video Science, географски атласи и т.н.

При нас изпитите включваха математика, английски и non verbal reasoning.

# 323
  • UK
 Мерси на всички за отговорите. На нас ни е малко рано още, обаче които хора ме познават знаят, че аз действам като комунистите...планирам занапред по петилетки  Joy
  Някой луд по тичането и маратоните като мен? Half marathon - а го докарвам вече, но взех да се целя на високо и си мечтая догодина да се пробвам на London marathon. Нямаше ли някоя мама оттук, която го беше правила това геройство?  Heart Eyes

# 324
Момичета, моля да ми кажете как се казват таблетките с валериан? Бяхте ги коментирали преди , но не мога да ги намеря. И имаше ли  ги в Буутс?

# 325
  • UK
Здравейте!
Благодаря за отговорите за пратката. Вече я опаковах и днес ще ходя да я изпратя. Много се ядосах , бях поръчала едни маратонки на детето , че две седмици нямам възможност да отида до магазина , а те ги объркали. За пръв път ми се случва, надявам се бързо да ми доставят правилния модел.
За предаването нямам думи . Толкова беше грозно с циганският катун и  му пеят на ухото.
Ние сме далеч от училищната треска, но успех на всички мами и дечица.

# 326
  • След завоя в дясно
Cocko благодаря за линка от вчера се опитвам да го намеря интервюто на Лора Крумова в нета. Гледах и по канал 4 въпреки,че интервюиращия се опитваше да представи нещтата в малко по добра светлина чрез въпросите си, като цяло  в съзнанието ми остана хора ровещи в кофи, циганското гето и софрите.
Аз съм на този остров близо 10 год, виждам промяната и виждам, че не е за добро. Но категорично отказвам да вменя вината за това на Българи и Румънци. Ако има рестрикции трябва да има за всички, не да се мери с различен аршин според тоягата. Замисляте ли се колко народ от Гърция, Испания, Италия, Португалия и др. все държави в трудно положение се изсипаха тук взимат документи са една седмица и започват и те с цокането, но никой не ги споменава даже, ние сме трън в очите, първо защото е най-лесно и второ, защото не им е в интереса. Политика.. но за съжаление всеки нормален човек би се замислил при такава масова пропаганда. В БГхелп се въртеше подписка да се спре дискриминацията на Българи и Румънци и в същото време подписка да се ограничи достъпа на тези държави. Последно като я гледах първата имаше около 800 гласа, а втората 147.000 вие си направете изводите.

Да питам и аз за грамар училищата, изискват ли екстра умения, като да свириш на пияно, китара и др. т.е това натежава ли в полза при избора. В нашия район има две грамар училища и двете са ни далече едното приема след У4 а другото след У7. По думите на приятелка в Лондон наблягат повече на Английския, тъй като имало много чужденци с прекрасни резултати по математика и изместват англичанчетата.Това не знам колко е достоверно Simple Smile

# 327
  • ENGLAND
Ell ето го интервюто http://www.dailymotion.com/video/xz7yu5_yyyyyyy-yyyyyy-yyyyyyyy- … rt=2#.UXeWYkqRdos
Аз снощи гледах и не вярвах това България ли я  или не. Не знам как дадоха Фараж като им предлагаше жилище и помощи в Лондон и те казах, че не искат там. А и оня цигански бос, Цветан, Цветанов, Цветелинов ли, даже не си спомням как се казваше се изяви и той като медийна звезда. Но пък дадоха и млади бг. студенти, умни, знаещи английски и не искащи в Англия.
Аз тук проучвах за грамар скул, вече съм категогична, че няма да кандидатства моята в такова.

# 328
298, Благодаря много за инфото  Simple Smile.

Има ли мами, живеещи в Cheshire?

# 329
Заговорили сте за Grammar Schools. Моят син ще кандидатства тази година в такова. Малко ни е далечко, но ще пътува, ако го приемат. Това е държавното училище с най-добри резултати в страната на ниво А Levels, вече седма поредна година, и мисля, че си струва да положи малко усилия за изпитите.

Doret, знам, че работиш в образователния сектор. Ще ми е интересно твоето професионално мнение за Grammar Schools. Може и на лични.

Общи условия

Активация на акаунт