Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 44 019
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
  • London
Виждам , че на някои хора им харесва да се правят на интересни в тази тема. И кое по-горе е щуротия ??? Не гледаш телевизия , не плащаш. ooooh!Какво от това е щуротия ? :shock:use television equipment to receive (i.e. watch or record) live TV programmes - телевизора спокойно можеш да ползваш да гледаш примерно филми свалени от компа , ДВД и тн. Това , че имаш домашно кино не значи , че гледаш лайфове или записваш нещо от тивито. Или без да гледам телевизия да се бия през гърдите да плащам за услуга , която не ползвам ? #Crazy Повече едва ли ще пиша в тази тема , хора без работа се чудят от коя муха да направят слон.

# 361
Nia и Толуби, честито и от мен.

Момичета, за киселини какво да си търся? не ми е толкова лошо , колкото киселините ме съсипват.

Много ме изнервя това чакане и незнаене, аз не смея на никой да се похваля за бебенце. Ще чакам може би първият скан, което ще е чак средата на юли.

Първата среща с акушерката ми е в края на май месец, но като ви чета явно е нормално.

С предната бременност по това време вече бяхме видяли сакчето, и бях спокойна, а сега? Само едни мисли се въртят из главата ми Sad

И болежки имам- ниско долу, на моменти остри. В БГ съм си пила но шпа, но тук нямам. Могат ли да ми пратят от Бг лекарства по пощата или е забранено? Заменя ли се но-шпа със спазмалгон? ( такова иам тук )

ХУбава вечер на всички  Hug

# 362
Честито. Потърси си скан на частно да се успокоиш. За мен си струваше парите.

La Catrala,
Изобщо не се правя на интересна. А работа, да, нямам в момента, изработих си моето тази седмица.
Искрено се надявам да намериш служител, който да повярва, че имаш телевизор,
на който гледаш само двд филми. По-добре не споменавай за теглените, че и това е незаконно.

# 363
Момичета, за киселини какво да си търся? не ми е толкова лошо , колкото киселините ме съсипват.

Гавискон или друг продукт на същия принцип. Аз накрая го пиех почти като вода, толкова много киселини имах, затова минах на Тесковия продукт, че е по-евтин, но пък и с по-гаден вкус.

# 364
Тулумбичка, много мерси за инфото! А дали има някакъв срок за подаване на документите в България, тъй като ще се прибираме може би чак в началото на Август и ще са минали няколко месеца от подписването.

kremena, мисля че може  да се пращат, майката на моя приятел му изпрати едни хапчета по TNT и пристигнаха за по-малко от 24ч.

А защо не може по-рано да се отиде на скан, тук такива ли са законите?  Rolling Eyes

# 365
  • London

La Catrala,
Изобщо не се правя на интересна. А работа, да, нямам в момента, изработих си моето тази седмица.
на който гледаш само двд филми. По-добре не споменавай за теглените, че и това е незаконно.

Аз почти не прекарвам време вкъщи така че няма къде да го видя тоя служител.И то не е важно какво ще ми повярва , факт е , че много хора са отказали услугата , защото не гледат телевизия и това си е тяхно право по презумпция да откажат услугата.Посочено е ясно кое се таксува и кое не.Има форуми в които има дискусии по тази тема и повечето коментари и опит споделени там са красноречиви. Да има бусове , има писма или посещения.... , но като си дръпнеш шалтера на телевизора и не е към мрежата какво ще ти направят ? Нищо ! Да не говорим , че нямат право да ти влизат без твое съгласие , а дела да водят те като нямат сигурна информация за теб не могат нищо да докажат. Игнориране е предложената рецепта във много форуми , ако погледнете сами ще се уверите какво правят хората. Това как ще процедира всеки си е негово лично право и отговорност Simple Smile)))

# 366
Благодаря за отговорите.  bouquet

Ири- за цялата бременност, ако всичко е наред разбира се, са два скана. Ако има проблем и повече назначават.

Аз им казах, че с предишната бременност имах проблеми и в болница лежах, и контракции от 5-я месец има, та доста лекарства пих да изкараме до края, дано ми обърнат нувното внимание.

И аз ще потърся частно, просто няма да издържа толкова дълго.

Ние от 4 девойки, които работим заедно две сме бременни, третата е със съмнения Simple Smile четвъртата каза, че ще бпга от нас надалеч Simple Smile

Много ми е *бебешко*, леле колко го чакахме това бебе, а сега ме толкова страх, че не мога да се зарадвам от сърце.

# 367
kremena Честито първо. И на Ния, че незнам дали и чиститих. Както казваше моята акушерка, ами бременна си, ще имаш болежки, човек расте в тебе  Simple Smile Знам, че не действа успокояващо, но е факт. Около датите на цикъла е нормално и доста да те боли, но предполагам това го знаеш. Но шпа може да ти се прати от БГ, но бих те посъветвала да внимаваш с пиенето му тука. Аз имах непрекъснато болки, но нищо не съм пила,  но една нощ имах доста силни и не можех да заспя. Реших да пиина едно но шпа, то в БГ това го пият всички и с болки и не болки, нали трябва да се продават хапчетата...Та пих го, но не помогна и отидохме в спешното. Оказа се че имам кръв в урината, бъбречна инфекция. И ме питаха 5 пъти дали съм пила нещо и аз казах, че нали ми правят изследвания кръв, урина, викам си това но шпа може да го засекат. Носих си и листовката на латински пишеше какво съдържа. Леле, като се почна една паника, звъняха на 100 човека, че има една българка, пила странно хапче и едва ли не от това хапче аз съм хванала бъбречна инфекция..Умрях от срам и се чувствах ужасно. Накрая им казах, че това е парацетамол на български и спряха да ме занимават.
   La Catrala ми да беше написала, че си ползваш телевизора за картина, ние от къде да знаеме...
  За киселини пиех Ренни, червена кутиика на всякъде ги има и в хранителните магазини. Като бонбонки са за смучене. Имат различни вкусове, аз пиех плодови, защото само от тях не ми ставаше много лошо.

# 368
Ох, La Catrala, Venceremos!

iri.kupenska,
В Русе ни казаха до три месеца, след брака.
Честно, не помня какво пише по официалните сайтове.

kremena,
всичко ще е наред  Peace

# 369
Благодаря ви  Hug Heart Eyes Hug

# 370
  • UK
Я, каква бременна тема, пък аз питам за маратони  Joy
Толумби много гадно че повръщаш, дано после бебето да е добро, че нашето много плачеше и ако е такова ще си мечтаеш да се върне времето, когато е било в корема  Laughing. Сега ще ми скочат всички с призвание на майка, ама това децата са hard work и постоянно ме е страх дали ще излезе човек от него накрая. От друга страна не мога да си представя живота без детето  Peace Абе не може хем агнето...хем вълкът  Joy

# 371
Здравейте и от мен, скоро не съм писла, защото на мен лошото ми мина и тръгнах да хайманосвам по улиците. Относно гаденето и повръщането при мен беше перманентно от 5-6 седмица до 13-14 седмица. Няма да ви кажа, колко псувах, ревах, прегръщах тоалетната, виках ... но мина, стискайте зъби.
За киселините наистина сироп Гавискон помага.
За пращането на лекарства на майка ми и искаха рецепта за да ми изпрати от бг по български пощи Вомитусхил свещички и капки, да ама и двете не ми помогнаха Sad Дано при вас да имат ефект.
Относно писмото от gp-то моет дойде малко късно, чаках го около три седмици и накрая първият ми скан не беше в 12-тата ами в 14-тата седмица. И аз все още имам болки ниско в ляво, но не пия никакви лекарства казаха ми че е нормално.
Толумба, Ниа7 надявам се скоро да ви мине и да се радвате на бременността си. При първата среща с акушерката нищо няма да разберете, попълва ви картона, разпитва ви за болести в семейството и ви вземат кръв и урина, а резултатите след един месец, поне при мен е така.
По въпроса с тв лайсънса, аз не знач дали го плащаме, защото мъжът ми отговаря за сметките, но имам позната, при която като са и звъннали на вратата тя е поканила момчето в тях, показала му е че не гледа английска тв , а само бг и той и е казал че тогава няма да плаща ( това знам от нея ак тя ме е излъзага и аз ви лъжа )
Лека вечер на всички  Simple Smile

# 372

La Catrala,

Аз почти не прекарвам време вкъщи така че няма къде да го видя тоя служител.И то не е важно какво ще ми повярва , факт е , че много хора са отказали услугата , защото не гледат телевизия и това си е тяхно право по презумпция да откажат услугата.Посочено е ясно кое се таксува и кое не.Има форуми в които има дискусии по тази тема и повечето коментари и опит споделени там са красноречиви. Да има бусове , има писма или посещения.... , но като си дръпнеш шалтера на телевизора и не е към мрежата какво ще ти направят ? Нищо ! Да не говорим , че нямат право да ти влизат без твое съгласие , а дела да водят те като нямат сигурна информация за теб не могат нищо да докажат. Игнориране е предложената рецепта във много форуми , ако погледнете сами ще се уверите какво правят хората. Това как ще процедира всеки си е негово лично право и отговорност Simple Smile)))

Приемам, че си новопристигнала и попаднала в неподходяща среда.
Ако ще оставаш тук, спазвай законите.
Неплащането на ТВ лиценз, освен глобата ще ти донесе и криминален рекорд.
Не си търси сама проблеми!

# 373
svidni4ka,

Аз обичам да бягам и се бях навила за маратон.
После взех, че случайно попаднах насред Нотингамския.
Ужасно клаустрофобично ми се видя, но и аз не обичам много хора и тълпи.
Стори ми се трудно да поддържаш твоето си темпо, защото все някой ще ти се изпречи в краката.
Алиса май беше бягала в Лондонския, ако чете и й се иска да сподели...

# 374
Не знам дали си струва издребняването за £150 на година, факт е обаче че ако си ползва телевизора само като паметник на модерното изкуство не е нужно да плаща лиценз. На който му се чете. Глобата от 1000 паунда, обаче си е съвсем реална.

Аз пак съм болна. Писна ми, честно. За един месец втори път.  ooooh! Поне на ремонта му се вижда краят за сметка на чистенето след него. Май ни трябва ремонт след ремонта.  Laughing

На всички бременелки, стискайте зъби че тепърва започва.  Mr. Green  Heart Eyes

iri.kupenska, ние сключихме брак тук, но за сега не съм си сменяла името. Идеята беше като се приберем в България да се разправяме с регистрация и подобни, но стана така че няма да си ходим. Доколкото си спомням, ако не е на място в Бг беше голяма бюрокрация и галимация и не ми се занимаваше. Ще си плащаме глобата някой слънчев ден.  Whistling

Свеки ще идва юли месец. Тук ще ви изненадам с емотикон.  Heart Eyes  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт