Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 986
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, живея в BG, но синът ми е студент в UK чета понякога темата и видях коментарите за кандидатстването в  grammar-school сложила съм линк към тема в бг хелп на прието българче в такова училище и подготовката за изпита,инфото може да бъде полезно на някой. http://www.bghelp.co.uk/forums/%CD%E0%F7%E0%EB%ED%E8-%E8-%EE%F1% … E4-%ED%E5%FF.html
Хубав ден на всички

# 376
  • Bristol
Някой от вас излъгал ли се е да плаща TV licence ?
Ние сме от излъганите, от както сме в Англия, почти 13 години винаги сме си плащали. Имаме и кабелна и Freeview, гледаме телевизия. Ако не гледаш, наистина няма смисъл, но пък тогава за какво ти е ТВ, да бършеш само прах от него  Laughing
Така, така, ама като се тюхках аз тук за бременността, как ме упоскоявахте, че е супер.
На всички ви съм сърдита  Crossing Arms  Heart Eyes
Толумба, друго си е усещането ние като сме се прецакали вече, някои дори 2,3 пъти, да те подведем. Някак по-лесно се преживява като имаш дружки по съдба  Laughing
Я, каква бременна тема, пък аз питам за маратони  Joy
А мен ме е хванала кризата на средната възраст  Laughing Сноуборд уроци с щерката, сега ще ходя на курсове за мотопед със сина и се точа за career change  Crazy Както се казва, скачам в дълбокото и или ще се науча да плувам или ще се удавя  Grinning

# 377
Кремена, Но шпа на таблетки има в полските аптеки онлай.Мисля , че е около 3.50 за опаковка.На мен ми изпратиха 2 кутии от България , и там се е покачила цената около 5 лв е. Късно ми казаха за тези аптеки.Аз го пия 3х2 когато имах зацапване, постепенно намалих на 3х1.Съжалявам, че не се сетих за Папаверин амп. да ми изпратят.Но дано да не ми потрябват-

# 378
Хо-хо, два дена без повръщане, дори ходих на фитнес и шопинг.
Чака ме един доклад и още 100 неща за училище, но в крехкото ми емоционално състояние-приоритети  Whistling

Честито на именниците днес-да сте много здрави, животът ви да е шарен и цветен!
На такива дни, признавам, ми липсва БГ...

Исках да споделя едно филмче с вас..около 10-тина минути е.
За едно момиче с аутизъм е. Прилича ужасно много на децата, с които аз се занимавам-
не говори, самонаранява се, дори е агресивна, мислят, че е със забавено развитие..
И изведнъж, след много работа и усилия, пробив и показва съвсем друга страна.
Заради ето тези пробиви, къде по-малки, къде по-големи, заради истинската им същност
зад стената на аутизма, така си обичам работата.
И ви го показвам, не за изтъкване или нещо подобно, моля да не се приема така.
Но ако ви е интересно да видите как нещата не винаги изглеждат такива, каквито са.
Дори и за нас, уж 'нормалните' колко е трудно понякога да обясним точно как се чувстваме
и от какво ни боли и как въпреки, че ние говорим, все не се доразбираме..

http://www.youtube.com/watch?v=vNZVV4Ciccg

# 379
Пред вид седмиците ти, нормално е да спрат неразположенията -Чакам с нетърпение и аз да мина 12 г.с за да вляза в нормален ритъм.Още нямам писмо за първи преглед и не мога да планирам пътуването си до Русе.Могат ли да ме глобят ако не се ява - запозната ли си? Просто исках да си отида в нормално време, но май няма да ме огрее.Като чувам градусите вече минават 30 в нашият град.

п.п. изгледах клипчето.Поклон пред хората полагащи този труд.

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 18:49 от Nia7

# 380
Плащаме си ТВ лиценз, нищо че не гледаме ТВ. Все пак в това влизат компютри, лап - топи и тъ нъ и не ми се плащат 1000 пау8нда, щот не ме бодат. Идваха ни на проверка и малката в това време гледаше песнички в туба, е, момчето не ми повярва много че не гледаме ТВ, и че дори нямаме. Имаме, де, но тогаваб не се бяхме регистрирали още и го излъгах.На др ден обаче си платихме лиценза за годината и това е.

Не мисля, че е яко да се опитв аш да прецакаш системата, защото тя е дпстатъчно облекчена, пък и в крайна сметка, винаги излиза солено. Освен това, хора, които имат претенции, че самостоятелни и се справят с живота си, би трябвало в това число да включват и отговорността, която се полага на един възрастен, зрял индивид.
Както и да е.

Искам да попитам, ако някой знае, не намерих инфо, може би не съм търсила достатъчно, дали е задължително гражданският брак да има апостил, когато се подават документи за синя карта и НИН? Знам, че имаме някакви спогодби с кралството, обаче досега не са ми искали легализация на нито един от документите и се чудя. То не че имам време де, ама ако се наложи по - нататък, да го пратя в БГ, да ми го легализират свидетелството.

Събирам в куфара слънце и да е живот и здраве ще донеса натам Simple Smile))

Честит празник на всички именици и на всички, които харесват и празнуват Цветница Simple Smile)))

# 381
  • UK
Пак ъпдейт от мен - попитах жената има ли нещо против да отида и да си чакам документите там, вместо тя да се занимава с търсене на нов човек за няколко седмици и така нататък, тя каза, че за нея не е проблем, но все пак ще опитаме всичко възможно да получим картата, ако не стане до първи август, ще отида и ще си я чакам там. Всъщност не съм сигурна дали изобщо ще чакаме първи август, тя май не е особено доволна от сегашното момиче, тя не си я е избирала, просто се наложи да я вземе вместо мен, и мисля, че иска да отида възможно най скоро. Аз я питах, де, сега чакам да ми отговори. Дано скоро да измислим някаква дата, за да мога да си купя билет и да се подготвям. Simple Smile

# 382
Клипчето е невероятно.Плаках, хем от щастие, хем от мъка...От щастие, защото винаги съм мислила, че е точно така както казва Карли, а от мъка, защото си представих колко много деца са били отписани, защото са с аутизъм и са затворени в телата, които не могат да контролират, но разбират всичко...Направо се ужасих..
Все пак има надежда, ако повече хора го гледат и разберат още нещо за аутистите, което да ги направи да изглеждат малко по нормални в очите на съдниците.

# 383
Nia7,

Каква ти глоба. Като се върнеш, ще отидеш на преглед.
Аз от моята среща с акушерката, останах с впечатление, че няма нищо задължително.
Аз Даун теста, например, няма да правя, никой няма да ме глобява за това.
Тук всеки на някъде пътува, разбрал-недоразбрал, няма да си първата или последната, си мисля.
Купувай го билета, докато не е дошла училищната ваканция, че там цените са страшни,
отделно нашите русенски жеги...

Комарев,

На времето, когА вадих карта на бившия си мъж, пратих едно просто преведено на английски копие.
Обадиха се и ми поискаха българският оригинал. Пратих им го. Върнаха всичко след седмица.

МГМ,

Искрено се надявам, че ще ти се подредят нещата.
Докато я дочакаш тази карта и то ще стане 2014.

# 384
Толумби, тенкю Simple Smile И аз така си мислех, че ще стане, ама тука в агенцията за преводи се опитаха да ме убедят, че трябва да им дам едни 100 лева, за апостил, защото иначе нямало да стане Simple Smile Естествено не го направих, защото знам, че УК хората не са чак толкова придирчиви Simple Smile

# 385
Имам питне ако някой е сменял дата на билет с Ryanair - цените които сега излизат за датата са доста над тази за която е купен полета. Освен глоба ще ме карат ли да доплащам до новата цена???

# 386
  • Манчестър
Имам питне ако някой е сменял дата на билет с Ryanair - цените които сега излизат за датата са доста над тази за която е купен полета. Освен глоба ще ме карат ли да доплащам до новата цена???

Да разбира се,доплащаш цената + такса за смяна на датата.

# 387
За киселините на бъдещите мамчета много добре помага газираната вода! А за но-шпа, може да се изпрати от бг с български пощи за около 7-10 дена пристигат. Хубаво е да имате подръка, това е едно от малкото лекарства което ще може да пиете при нужда, незнам в UK какво дават.

# 388
привет, на всички. аз пак съм с въпрос към вас - къде преведохте картона с вксините на детето? Тъй като само това ми остана за превод, но незнав къде да го дам /става въпрос за БГ/. Разбрах, че докторите в УК не са длъжни да знаят латински та за това ме посъветваха да и преведа имунизационният картон за да могат да го приравнят към техните  Crazy

# 389
В местния РИОКОЗ дават имунизационен календар за чужбина, трябва да носиш здравния картон с теб. Хубаво е да им звънеш да питаш точно къде, мисля че е на бул. Сливница. Аз нямах време за това, разбрах го в последния момент и  за моето дете аз лично си го преведох и GP-to пак ми го прие.

Общи условия

Активация на акаунт